Levrek Avcılığında TEXAS RIG Tekniği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hür MOL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İyi günler , bende 2,5 inçlik lake police sğper cross slikon balıklardan var , bunlar için kaç numara hook iğneler kullanabilirz?

selam ustalar, öncelikle bu konuyu anlatan abimizin eline saglik konuyu bastan sona okudum ama eksik olan bisey var onu kimse anlatmamis, normalde bu texas rig olayi hür ustanin anlatigi sekilde düzenek kuruluyor kanca silikonlara o sekilde takiliyor ama bir parca eksi o da resimde verdigim gibi glasperle dedigi sert plastikten bir boncuk, bu boncuk kursunun genis olan tarafi büyüklügündedir, ben almanyadan yaziyorum burdaki balik malzesi satilan yerlede bu takim yani kursun boncuk ve ignesi takim halinde satiliyor. bu boncuk her yapmis oldugunuz harekette kursun boncuga carparak klik klik ses yapar ve levrek icin bu cezbedicii bir ses olup baligin dikkatini biraz daha cekmek icindir, bu sistem basarili ve bir o kadarda hür ustanin anlattigi kadar zevkli bir yöntemdir. hepinize rast gele.....texas ring.jpg

ben de jika rig denilen yöntemi denemiş kıyıdan güzel bir levrek kandırmıştım.sonrasında ısrar etmedim sistem üzerine ama artık biraz da bu yöntemi deneriz.jika rig de kullandığm offset iğneye savagear sandeel 16 cm silicon.dropshot kurşunu bulamadığım için fırdöndülü kurşun kullandım 50 gr.küçüğünü bile bulamadım fırdöndülü kurşunun 🙂

Konu bayağı eski imiş ama ben siteye yeni üye oldum ve spinde de yeniyim . Hür bey gerçektende harika bir bilgi paylaşımı yapmışsınız. Saygılar.

Silikon değiştirmek istediğimizde takımı baştan yapmamız gerekiyor sanırım değil mi? Yani misinayı kesip tekrar kurşunu takıp diğer silikonu misinaya bağlayıp atışa geçmeliyim.Sert sahteler gibi klipsten sahteyi çıkar diğerini tak rahatlığı yok.bunun kolay bir yolu var mı sizce yoksa başladığım silikonla devam mi etmeliyim merada?

Silikon değiştirmek istediğimizde takımı baştan yapmamız gerekiyor sanırım değil mi? Yani misinayı kesip tekrar kurşunu takıp diğer silikonu misinaya bağlayıp atışa geçmeliyim.Sert sahteler gibi klipsten sahteyi çıkar diğerini tak rahatlığı yok.bunun kolay bir yolu var mı sizce yoksa başladığım silikonla devam mi etmeliyim merada?
Bu yöntemde de klips kullanabilirsiniz

Bu yöntemde de klips kullanabilirsiniz
Takım yapılışını gösteren bir video var mı bildiğiniz ? ya da tarif edebilir misiniz zahmet olmazsa.makineden gelen misinaya gezer kurşunu takıyorum ardından isteğe göre boncuk koyuyorum sonra offset iğneyi misinaya bağlıyoruz videolarda hep bu şekilde.ben şöyle yapsam misinaya kurşunu ve boncuğu geçirip ucuna fırdöndü taksam, silikonu direk fırdöndüye takamam , buradan sonra ne yapmam gerekli?

ben bu yontemı nadır de olasa kullanıyorum ..1.5 metre 0.35 misinaya ucuna fırdondu veya dırek dugum olarak hazırladıgım bır takım var gerektıgınde klıpse takıp dırek spın olta ıle atıyorum

Takım yapılışını gösteren bir video var mı bildiğiniz ? ya da tarif edebilir misiniz zahmet olmazsa.makineden gelen misinaya gezer kurşunu takıyorum ardından isteğe göre boncuk koyuyorum sonra offset iğneyi misinaya bağlıyoruz videolarda hep bu şekilde.ben şöyle yapsam misinaya kurşunu ve boncuğu geçirip ucuna fırdöndü taksam, silikonu direk fırdöndüye takamam , buradan sonra ne yapmam gerekli?
Delikli ofset iğneye minik ama sağlam bir fırdöndü ile takımı bağlayabilirsin.
Silikon takımlarda en çok kullanılan yöntem ise çeşitli silikonları bedenleri ve kurşunları vs ile tam tam takım olarak hazırlayıp bir mantara sarmak ve gerektiğinde makaradan gelen misinanın ucundaki klipse takarak ava devam etmek.. Kamışın boyuna göre 60-70 cm lik beden uzunluğu yeterli olacaktır.

(link)

Burada ne demek istediğimin görselleri var. Malzemecilerde envai çeşit olarak satılan bu malzemeden ihtiyacına uygun olanı seçerek kullanabilirsin

Back