Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek avı için öneriler YARDIM!!

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
[COLOR=var(--fr-element-metin)]
[/COLOR]
Lrf yada light spin de amaç balığı kandırmak bunu düzgün yapmak için yeme iyi aksiyon vermek gerekiyor 2 parça kamışlar tele kamışlara göre bu işi çok daha rahat yapıyor ve bu sebeple piyasada yada globalde çok fazla tele seçenek bulunmuyor..
Bölgenizde genelde silikon karides , su üstü sahteleri , az dalarlı sahteler ve micro jigler ile av yapılıyor en fazla gr olarak tahminim 11 15 gr arası su üstü sahteler gelecektir en düşük silikon karides ile 3 3.5 gr ağarlığa inersiniz diye tahmin ediyorum..
3-21 sizin için ideal bir aralık olacaktır diye düşünüyorum 2 parçalı fiyat performans bir kamış bulabilirseniz..
çok sağolun Ömer hocam

Bauer Akira 2.20 Spin Olta Kamışı 4-18 gr - PttAVM.com - 2025 o Aralıkta bi kamış bulamadim acaba linkteki kamış nasıldır is görür mü
Bir de şu var FUJİN SNİPER 210CM 3-18GR LİGHT SPİN KAMIŞ FSN - PttAVM.com - 2025 bu paralara çıkmak gerekir mi başlangıçta.
Binlik veya iki binlik bi makineyle kombinlesem bunları nasıl olur sizce ?

spin

Üye
Adı
Selçuk
Fil Fishing Smart teleskopik 205 cm 3-15 gr atarlı kamış.
Shimano Catana FX teleskopik 180 cm 3-14 gr atarlı kamış.
Okuma LRF UFR uçlu teleskopik 228 cm 1-9 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 180 cm 2-12 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 210 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 240 cm 7-28 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 150 cm 5-15 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 180 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 210 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Daiwa Fuego LT 2000 makine.
Daiwa Fuego LT 1000 makine.

Son düzenleme:

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fil Fishing Smart teleskopik 205 cm 3-15 gr atarlı kamış.
Shimano Catana FX teleskopik 180 cm 3-14 gr atarlı kamış.
Okuma LRF UFR uçlu teleskopik 228 cm 1-9 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 180 cm 2-12 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 210 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Dam Steelhead Iconic teleskopik 240 cm 7-28 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 150 cm 5-15 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 180 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Daiwa Laguna teleskopik 210 cm 5-20 gr atarlı kamış.
Daiwa Fuego 2000 makine.
hocam teşekkür ederim. attığınız oltalar bi tık bütçemi aşan oltalar sadece
Dam Steelhead Iconic teleskopik 180 cm 2-12 gr atarlı kamış uygun fıyatlı ama onun da atar aralığı az geldi gibi. buralarda iş yapar mı emin değilim.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Merhabalar Balık sevdam üyeleri. Bendeniz fatih foruma yeni üye oldum. herkese keyifli avlar dilerim. Abilerim sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ben mersinde özellikle liman ve millet bahçesi civarında avlanmayı düşünüyorum. Levrek avı için bir set dizmeyi düşünüyorum. Kafamın karıştığı noktada tam olarak burası. Youtubeta izlediğim videolar arasında lrf ile levrek avı yapan çok fazla arkadaş var ama genel olarak levrek için önerilen spin avcılığı sanırım. Spin avcılıkta ise hem aksiyonun az olması hem küçük balıkları yakalama da lrf kadar etkili olmadığı için spinden vazgeçip lrf seti dizmeyi düşünüyorum.

Taşıması kolay olsun diye teleskobik kamışlara baktım ve 2 adet olta buldum ama bunları hangisini almam gerektiğini ve hangi makinelerle kombinlemem gerektiğini bilmiyorum. ilk kamış https://www.akakce.com/olta-kamisi/...-lrf-kamisi-som00005818-fiyati,778565198.html
ikinci kamış https://www.akakce.com/olta-kamisi/...risi-180cm-5-20-gr-180-fiyati,1617135211.html
bu kamıştan birini alıp uygun bi makineyle kıyıdan yeri geldiğinde levreği yeri geldiğinde palamutu veya lüferi avlamak istiyorum tabiki uygun sahtelerle. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Balıkçılığa yeni başlamak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum herkese bol avlı günler dilerim.
Merhaba, mersinde lrf ile levrek avı oluyor mu bence ilk olarak bölgenizdeki avcılara danışmanız çok daha iyi olacaktır. Şu şekilde açıklıyım, marmara da av yapıyorum. Bizim burada levreğin kıyılaması için denizin kabarık olması lazım ki buda genelde 17km/h ve üstü karşıdan gelen rüzgarlara denk geliyo. Yani sana şu şekilde anlatıyım, duo çakması 3,5 gr'lık sahteleri veya 1,3,5 gr jig head'li silikonları burada atarsan attığın sahte ya kafana çapar yada gerine düşer marmara levrek avında bilmem anlatabildim mi... Bazen yağmurdan sonra yaprak kımıldamayan bir hava oluyo ancak su bulanık olarak kalıyor öyle havalarda lrf çalışıyor ama onu da çok nadir yakalarsın.

Bölgenizi tanımadığım için spin yada lrf al diyemiyorum ama ben senin yerinde olsami potansiyel avlak bölgeme gider orada spin atanlada, lrf atanlada konuşup karar verirdim.

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, mersinde lrf ile levrek avı oluyor mu bence ilk olarak bölgenizdeki avcılara danışmanız çok daha iyi olacaktır. Şu şekilde açıklıyım, marmara da av yapıyorum. Bizim burada levreğin kıyılaması için denizin kabarık olması lazım ki buda genelde 17km/h ve üstü karşıdan gelen rüzgarlara denk geliyo. Yani sana şu şekilde anlatıyım, duo çakması 3,5 gr'lık sahteleri veya 1,3,5 gr jig head'li silikonları burada atarsan attığın sahte ya kafana çapar yada gerine düşer marmara levrek avında bilmem anlatabildim mi... Bazen yağmurdan sonra yaprak kımıldamayan bir hava oluyo ancak su bulanık olarak kalıyor öyle havalarda lrf çalışıyor ama onu da çok nadir yakalarsın.

Bölgenizi tanımadığım için spin yada lrf al diyemiyorum ama ben senin yerinde olsami potansiyel avlak bölgeme gider orada spin atanlada, lrf atanlada konuşup karar verirdim.
Hocam lrf atanlari gördüm konuştuklarım da çalışır diyor ama ekipman konusunda kararsızım. Çok yüksek fiyatlara çıkmak istemiyorum.

ediko

Üye
Adı
Erdinç Dokuman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba;
Balıkçılığa yeni başlıyorsansanız, öncelikle avlanacağın bölgeye ve hedef balık türlerine uygun bir set seçmek önemli.
LRF (Light Rock Fishing) daha çok küçük balıklar için kullanılır, ama levrek avlayanlar da var. Daha hafif ekipmanlarla çalışırsın, avın daha zevkli olur ama büyük balık geldiği zaman zorlanabilirsiniz.
Spin avcılığı, özellikle levrek gibi büyük balıklar için daha uygun. Daha büyük sahte yemler ve daha güçlü ekipman kullanırsın. Lüfer, palamut gibi balıkları da daha rahat avlarsınız.
İki kamışa baktım, ama teleskobik kamışlar genellikle spin için çok önerilmiyor. Dayanıklılık açısından 2 parçalı veya tek parça kamışlar daha sağlam olur. Eğer illa teleskobik alacaksan, 5-20 gr atarlı olan daha mantıklı olabilir, çünkü LRF’ye biraz daha uygun.
Eğer hem levrek hem lüfer/palamut için kullanacaksanız, spin takımı daha mantıklı olabilir. Ama daha hafif bir av yapmak ve taşınabilirlik istiyorsanız LRF de düşünülebilir. Şehir içinde liman çevresinde avlanacağınız için başlangıçta LRF seti işini görebilir, ama büyük balık hedefin varsa spin daha avantajlı olur.
Ben istanbul da spin takımı ile levrek avlarken İzmir de lrf takım kullanıyorum. Benim tavsiyem kararınızı verdikten sonra iki parcalı bir kamış yönünde olacaktır.
Selamlar...

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba;
Balıkçılığa yeni başlıyorsansanız, öncelikle avlanacağın bölgeye ve hedef balık türlerine uygun bir set seçmek önemli.
LRF (Light Rock Fishing) daha çok küçük balıklar için kullanılır, ama levrek avlayanlar da var. Daha hafif ekipmanlarla çalışırsın, avın daha zevkli olur ama büyük balık geldiği zaman zorlanabilirsiniz.
Spin avcılığı, özellikle levrek gibi büyük balıklar için daha uygun. Daha büyük sahte yemler ve daha güçlü ekipman kullanırsın. Lüfer, palamut gibi balıkları da daha rahat avlarsınız.
İki kamışa baktım, ama teleskobik kamışlar genellikle spin için çok önerilmiyor. Dayanıklılık açısından 2 parçalı veya tek parça kamışlar daha sağlam olur. Eğer illa teleskobik alacaksan, 5-20 gr atarlı olan daha mantıklı olabilir, çünkü LRF’ye biraz daha uygun.
Eğer hem levrek hem lüfer/palamut için kullanacaksanız, spin takımı daha mantıklı olabilir. Ama daha hafif bir av yapmak ve taşınabilirlik istiyorsanız LRF de düşünülebilir. Şehir içinde liman çevresinde avlanacağınız için başlangıçta LRF seti işini görebilir, ama büyük balık hedefin varsa spin daha avantajlı olur.
Ben istanbul da spin takımı ile levrek avlarken İzmir de lrf takım kullanıyorum. Benim tavsiyem kararınızı verdikten sonra iki parcalı bir kamış yönünde olacaktır.
Selamlar...
Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için. İki parçalı kamış almaya daha yakınım şu an. Sadece yüksek fiyatlara çıkmaya gerek var mi onda kararsızım
Bauer Akira 2.20 Spin Olta Kamışı 4-18 gr - PttAVM.com - 2025 şöyle bi kamış işi mi görür mu acaba ne dersiniz veya şöyle bir kamış daha var https://www.akakce.com/olta-kamisi/en-ucuz-ryuji-luna-ii-235-cm-3-15-gr-fiyati,143114120.html

spin

Üye
Adı
Selçuk
Ryuji Rock Fish teleskopik 180 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 210 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 240 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 270 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 180 cm 3-25 gr atarlı kamış.

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ryuji Rock Fish teleskopik 180 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 210 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 240 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 270 cm 10-40 gr atarlı kamış.
Ryuji Rock Fish teleskopik 180 cm 3-25 gr atarlı kamış.
Hocam en alttaki hariç diğerleri spine kayıyor yanlış degilsem. Ben daha çok lrf için bi kamış arıyorum. Son kamışı zaten ben de foruma sormuştum. Gelen tavsiyeler doğrultusunda iki parçalı kamışa kaydi gibi fikrim

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hocam Mersin aydıncık tarafında av yapıyorum her yıl 15 gün kadar oralarda sürekli olta atıyorum beden başka lrf yada light spin kullananı görmedim imzada yazan Kasnakpower da arkadaş arasında gelişen o bölgenin en çok skor üreten ekipmanı bildiğimiz kasnak :D
Kolay kolay nokta atışı kamış önermem fakat hem fiyat olarak hem de akdeniz de daha önce kullandığım ve skor yaptığım bir kamışı size tavsiye ediyorum.
link ilk gördüğüm stok olan yerden attım siz araştırıp daha uygun fiyatlısını da bulabilirsiniz.
bu kamışı 1000 lik makine ve 0,6pe gosen ip ile kullandım tabi makine 2000 de olabilir ben elimdeki makine ile kullandım 3 gr jighead kullanıp haramiler ile oynarken kilo üstü bir liça denk geldi ve aldım konunun en başında da söylediğim gibi bölgenizde en çok silikon karides ve su üstü sahteleri ile levrek avı yapılıyor ( aslında bir çoğu ispendek ) ben tele kamış ile silikon karides çırpamayacağınızı ve su üstü sahteye aksiyon veremeyeceğinizi üstüne basa basa söylüyorum malesef balık işi konfor odaklı olmuyor evet 2 parça kamışı taşıması getirmesi götürmesi sorun fakat o aksiyonu vermeniz için o kamışın o şekilde olması gerekiyor..

Son düzenleme: