levrek için olta takımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baybay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tüm avlarımda örgü misina kullanıyorum, şimdiye kadar kuşgözü, düğüm vs. hiçbir sorun yaşamadım, oltanın ucundaki ufak bir balıgın bile hareketlerini hissedebiliyorsunuz. At çek avlarda ise esneme payı olmadığı için sahte yemlere fevkalade aksiyon verdirebiliyorsunuz.
Kendi şahsi görüşümdür...

bende bundan birkaç gün önce SPIDERWIRE STEALTH ÖRGÜ MİSİNA 270 MT 0.17 örgü misina aldım at çek için ama kalınmı aldın acaba?

bende bundan birkaç gün önce SPIDERWIRE STEALTH ÖRGÜ MİSİNA 270 MT 0.17 örgü misina aldım at çek için ama kalınmı aldın acaba?

Gerçek kalınlığı 0.17 ise makuldür.
Eğer o üzerinde yazan değerse muhtemelen gerçek kalınlığı 0.25in üstündedir ki o zaman biraz kalın olduğunu söyleyebilirim.

hayır değil şeref abi gerçek değeri 0.17 miş

9kg çeker bence Levrek avı için uygun.Ancak benim şahsi görüşüm butür (dynema) misinaların at-çek avcılığında kullanışlı olmadığı yönünde.Tabiki pekçok arkadaşımız kullanmakta ve memnuniyetlerinide belirtmekte.Benim 5-6 farklı markadaki denemelerimde edindiğim kanı bu yönde.İlerleyen mesajlar karar vermenize yardımcı olacaktır.

tavsiye edeceğiniz misina nedir?

tavsiye edeceğiniz misina nedir?

Benim uzun yıllardır değiştirmeden kullandığım misina Yozuri Hybrid'dir.Özellikle Smoke (gri) rengini kullanırım.Belkide bende takıntı olduğu içindir ama yıllardır başarılı avlarda onu kullanırıım.Berkley Vanish,Gamakatsu g/line'ıda kullandığım misinalar arasında memnun kaldığım misinalardır.Trabucco xp/line'ında çok başarılı olduğunu beraber avlandığım arkadaştan duydum.Sparişim geldi ancak deneme fırsatım olmadı.
Ufak birde Tüyo.Özellikle levrek avında su berrak ise uzun süre kullanılmış misina verimsiz olur.Tuz,sürtünme gibi etkenlerden dolayı kullanılmış misina su içinde yeni misinaya oranla fark edilebilirliğini artırır.Bu yüzden yedek makarada berrak sular için sarılmış misina bulundurulması faydalı olur.Bulanık,çok dalgalı sularda bu yazdıklarım çok önemli olmaz.

Denedim Şeref ya,spinningde hepsini karıştırıyorum.Makinadanmı yoksa atış tekniğimdeki bir sorundanmı bilmiyorum ama kullanamadım.Ağırlık kullandığım avlarda süper ama at çekte başarılı değil.Spinde mono kullanıyorum bu yüzden.

Back