walla yaşım 20 bu güne kadar tuttuğum levreğin sayısı 1 elin parmaklarını geçmez ama ben dahi 30 cm den kısa bi balığı sepetime koymadım koymam da bu saat ten sora (eve boş dönüp babamın maskarası olmayı dahi göze alırım yani 🙂
Sualtında da avlanan biri olarak, 18 cm'lik levreklerin o meraklı, sevimli ifadelerini görüp te avlamam veya alıkoymam mümkün değil.
Hele bir de daha üzerinde benekleri olan yavrular... O kadar güzeller ki...
Umarım vicdan sahibi insanlar artık şu işi olması gerektiği gibi düzenlerler de, çocuklarımız balık türlerini internetten görmek zorunda kalmazlar.
Sualtında da avlanan biri olarak, 18 cm'lik levreklerin o meraklı, sevimli ifadelerini görüp te avlamam veya alıkoymam mümkün değil.
Hele bir de daha üzerinde benekleri olan yavrular... O kadar güzeller ki...
Umarım vicdan sahibi insanlar artık şu işi olması gerektiği gibi düzenlerler de, çocuklarımız balık türlerini internetten görmek zorunda kalmazlar.
Tespit çook doğru.
İmzamı atım altına bende inşallah diyorum.
Limit kg biriminden dikkate alınır anlamında..Amatör su ürünleri avcılığı tebliğinde boy limiti ve günlük limit yazıyor. Bu günlük limit bölümünde bazı balıkların karşısında sadece kg yazıyor. Konunun başında levrek limiti 5 kg denilmiş. Tebliğde ise sadece "kg" ibaresi var. Buradan 1 kg olarak mı anlamamız lazım?
(link)
hayda gene burdada mı dil'ülen aksiyon...
plaj levrekleri serinizi izliyordum.
bazıları limit dışı..
1- Allah bana 10 tane nasip etti.napayım atlamasaydı diye bir mantık sürülebilir.,
2-akşam lık rakıya balık çıktı versiyonu 2 .versiyon.
3- tuttugumu satıyorum napayım emekliyim
4- ince floro carbon ile karnından tek igne ile salıyorum video on numara.sonra geri çekiyorum balıgı diye ilenide biliyorum..
5- ya zaten benim tuttugum balıklar tezgahta satılan boyunda 350 gr.( bu en buyuk yalandır.) kılfıına uydurma.
25 cm balıgı alıkoymak istiyorsanız herhalükarda alıkoyarsınız.
yasal limitleri kurtarıyorsunuz..
peki ya vicdani limitleri...
iyi bir levrek avcısı olarak benim sizi sınıflamam amatör ve torbacı olacaktır.
sizin tuttuklarınızı ben salıyorum..
ve bu pompalanızla ülkedede levreksalımı düşecek bilginiz varmı:?