Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek mi??? Lüfer mi???

trkc

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Negatif
Avlakta lufer varsa illaki yakalarsin. Herkes de az cok yakalar. Hansenle gratel kasik veya bir iki taze yem yeterde artar cogu kez. Bunun adi balik tutmaktir. Istavritte az cok oyledir. Deniz kenarina gidersin balik tutarsin iste.

Ya levrek...

Levrek bir aşktır...

Hep ulasmaya calistigin, her an hayalini kurdugun, ugruna yuzlerce kilometreyi dusunmeden astigin, binlerce lirayi hanimdan gizli gizli harcadigin bir asktir.

Bu mu bu, bu sey yaa arkadastan hediye geldi yalanlariyla aslinda hanimi degil, kendini kandirirsin. Koca adami o spin makinaya rapalalara saatlerce baktiran sey aslinda o levregin hayalidir iste...

Her atista hayal kurarsin. 2 kilo mu, 5 kilo mu, 10 mu yok artik 24 kilo mu... Ya gelirse...

Gencken kiz arkadaslarimla bulusmaya giderken bile spine levrege giderkenki kadar ozen gostermezdim kendime. Ya siz farklimisiniz. Dusunun, tulumlar, yelekler, cantalar, sapkalar, eldivenler, gripler, daha neler neler.. O kadar emegi kiyafeti gencken kendime harcayaydim :) Nasrettin hoca hesabi ye kurkum ye;)

Levrek olmasa spin olur mu...

LEVREK OLMASA BU FORUMLAR OLUR MU?

Cok mu abarttim. Forumda acilan konulari soyle bir inceleyin. Levrek raporlari ve levrek icin alinan spin malzemeleri vs herseyi cikarin. Geriye ne kalir. Kim kalir. Kac kisi kalir.

Herseyi gectim levregin o kendine has kokusunu duymadan nasil yasanir? Sizi bilmem de, ben onsuz yasamak istemem.
On numara anlatmışsınız. Gerçekten de öyle. Spin'in neredeyse tamamına yakınını levrek avı oluşturuyor. 1 ay peşinden koşarsın, belki de o bir ay içerisinde 20 kere 'levreğe' dersin, hepsinden boş dönersin, 20'de 0 çekersin.. 21'inci seferinde bir umuttur der yine gidersin. Bu manada gerçekten "Bir umuttur levrek..":)
Hareketli olan ne varsa atlıyor. Açlıktan çok meraktan atlıyordur. Beslenme tarzı pis demiyorum. Merak edip saldırıyor. Yengeç olur, kefal olur, yeri gelir fare bile olur. Denizde sürekli fare olmaz ama görürse de boş geçmez.

En temiz balıklardan olan alabalık bile doğası gereği bulunduğu ortamda kendisine tehdit oluşturan ne varsa imha eder. Yeter ki kendisiyle aynı bölgede bulunsun. Ne olduğuna bakmaksızın çırpınan, kaçan ne varsa tehdit olarak algılar ve saldırır. Alabalık avı, genelde balığı tahrik ederek yapılan bir av olması nedeniyle denizde levrek avıyla benzerlik gösterir.

Alabalık temiz sularda yaşar ve tehdit oluşturmadıkça pis şeylere yaklaşmaz.

Levrek bölge seçmez, hatta kanal ağzında bile özellikle av arar. Avının ne olduğunun pek önemi yoktur.

Lüfer temiz sularda yaşar ve tercihleri bellidir. Bunun dışındaki şeylere yaklaşmaz.

Gerisi keyif meselesi..:)
Spin ile avcılığının en keyifli avlardan biri olduğunu söylediğim levrek için, üstteki bu yazımda da av olarak pek seçici bir karakteri olmadığını anlatmak istedim. Karşılığında ise levreğe sanki b*k balığı muamelesi yapmış gibi anlamsız bir tepki aldım.:)

Bu forumda kimseye karşı en ufak bir kırıcı kelamım olmamış.

Yaa şurda alabalığın canlı fare ile tutulduğu, midesinden ölmüş farelerin çıktığı video paylaşmışım. Bunu gördükten sonra levreğin midesinden kalıp kalıp b*k çıksa şaşırmam. Gelip bir video koyup, levreğin temiz beslendiğinin gayet atarlı bir üslupla anlatılmaya çalışılmasına anlam veremiyorum.:)

Bunlar piyasada levrek sahtesi diye geçiyor..
image.jpeg

Ayrıca tecrübelerine son derece güvendiğim bir büyüğümüzün levreğin beslenme tarzı hakkındaki görüşlerinin de fikir vermesi bakımından faydalı olacağını düşünüyorum..

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
On numara anlatmışsınız. Gerçekten de öyle. Spin'in neredeyse tamamına yakınını levrek avı oluşturuyor. 1 ay peşinden koşarsın, belki de o bir ay içerisinde 20 kere 'levreğe' dersin, hepsinden boş dönersin, 20'de 0 çekersin.. 21'inci seferinde bir umuttur der yine gidersin. Bu manada gerçekten "Bir umuttur levrek..":)

Spin ile avcılığının en keyifli avlardan biri olduğunu söylediğim levrek için, üstteki bu yazımda da av olarak pek seçici bir karakteri olmadığını anlatmak istedim. Karşılığında ise levreğe sanki b*k balığı muamelesi yapmış gibi anlamsız bir tepki aldım.:)

Bu forumda kimseye karşı en ufak bir kırıcı kelamım olmamış.

Yaa şurda alabalığın canlı fare ile tutulduğu, midesinden ölmüş farelerin çıktığı video paylaşmışım. Bunu gördükten sonra levreğin midesinden kalıp kalıp b*k çıksa şaşırmam. Gelip bir video koyup, levreğin temiz beslendiğinin gayet atarlı bir üslupla anlatılmaya çalışılmasına anlam veremiyorum.:)

Bunlar piyasada levrek sahtesi diye geçiyor..
Ekli dosyayı görüntüle 26621

Ayrıca tecrübelerine son derece güvendiğim bir büyüğümüzün levreğin beslenme tarzı hakkındaki görüşlerinin de fikir vermesi bakımından faydalı olacağını düşünüyorum..

Tesekkur ederim.

Levrek buldumu fare yer dogrudur. Ama oyle cok bulamaz. 10 kilo bir pasa omrunde bir kac fare yemis olabilir. Zira farenin dogal yasam alani deniz degil. Ayda yilda bir fare denize girecek yada dusecek de levrek orada olacak da yiyecek, istisnai bir durum bu.

Aslinda bakis acilarimiz biraz farkli. Biz avlamaktan bahsediyoruz, sen yemekten. :)

Fareyi bulsa palamut da yer ton baligi da hatta kopekbaligi da. Kaldi ki kanaatim o dur ki, baliklarin yedigi kurtlar, mamunlar, deniz bocekleri vs fareden asagi kalir yani yok aslinda tiksinclik noktasinda.

Koylerde yasayan gezen tavuklar tezeklerin ozellikle at seyinin icinden cikmaz. Bu acidan bakildiginda 3 kilo bir tavuk omrunde 3 kilodan fazla tezek yemistir deseler dogrudur derim.

Ama napiyoruz, ciftlik tavugu yiyoruz.

Ha ben koy tavugu da yiyorum buldum mu:)

Bence sen de ciftlik levregi ye sorun cozulsun. Ya da yeme sen bilirsin.

Koy tavuklarini da, denizden yakalanan levrekleri de biz yeriz. Yemiyenlerinkini de yeriz:)

Son düzenleme:

trkc

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tesekkur ederim.

Levrek buldumu fare yer dogrudur. Ama oyle cok bulamaz. 10 kilo bir pasa omrunde bir kac fare yemis olabilir. Zira farenin dogal yasam alani deniz degil. Ayda yilda bir fare denize girecek yada dusecek de levrek orada olacak da yiyecek, istisnai bir durum bu.

Aslinda bakis acilarimiz biraz farkli. Biz avlamaktan bahsediyoruz, sen yemekten. :)

Fareyi bulsa palamut da yer ton baligi da hatta kopekbaligi da. Kaldi ki kanaatim o dur ki, baliklarin yedigi kurtlar, mamunlar, deniz bocekleri vs fareden asagi kalir yani yok aslinda tiksinclik noktasinda.

Koylerde yasayan gezen tavuklar tezeklerin ozellikle at seyinin icinden cikmaz. Bu acidan bakildiginda 3 kilo bir tavuk omrunde 3 kilodan fazla tezek yemistir deseler dogrudur derim.

Koy tavuklarini da, denizden yakalanan levrekleri de biz yeriz. Yemiyenlerinkini de yeriz:)
Ben de aynı şeyi diyorum. Av olarak zaten güzel. Yenir de. Sadece yeri gelir kanal ağızlarında özellikle av arar dedim. Fare görse boş geçmez dedim. Zaten öyle. Alabalık bile yeri geldiğinde fare yiyorken levrek hayli hayli yer. Gelip de yemez diyen levrek havuzuna fare atıp sonucu canlı olarak görebilir. Zaten kurtlar, böcekler de fareden pek aşağı kalır değil.:)

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tesekkur ederim.

Tam nokta atışı olmuş tavukla kıyaslama. Ve bir levreğin fare yeme ihtimali o kadar düşüktürki. Tavuğun yedikleri açısından ne kadar pis hayvan olduğu anlatılamaz. Tavuk ölmüş olan fareyide didiklemeye başlar yanında ölen tavuğuda, b"klarıda ve didikleyebileceği herşeyi. Tavuk neredeyse bir domuz kadar herseyi yer, yemediği hiçbirşey yoktur ve bunları bolca tüketir. Levreğinse ömrü boyunca kaç fare yeme ihtimali vardır? Çoğu ömrü boyunca bir fareyle karşılaşmaz bile.

Tabiki hayvanın yediği nesneler etine, mikrobu bakterisi bulaşmaz, yenebilirdir temizdir. Zaten öyle olmasa insanoğlunun tükettiği tavuk kadar hiç bir şeyi tüketmediği için, bu zamana kadar kendisinin çoktan tükenmiş olması gerekiyordu. Tavuk etinden mikrop bulaşsaydı.

Ayrıca tavuk eti akıl almaz cani üretimdir. Bu sadece bulunduğu şartlardan dolayı değildir. Sadece Türkiyede yumurtadan çıktığı gün öldürülen horoz sayısı günde 50000 adeti geçmektedir. Sadece horoz olarak yumurtadan çıktığı için. Bu Türkiyede ayda minimum 1.500.000 horoz yapar ve dünyayı düşünün (sadece Türkiyede). Tek suçu horoz olmak. Bu günahların altından insanoğlu olarak nasıl kalkacağız acaba?

Yani tavuk tüketmemek için milyonlarca neden vardır, fakat biz tavuk yemeyi sevdiğimizden ve ucuz olduğundan bunların hepsini görmezden geliriz. Gözlerimizi kapatırız. Ama levreğin ömrü boyunca 1 fare yemiş olma ihtimali %1 olsa bile, bu onu kötülemeye yeter.