Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek mi??? Lüfer mi???

sonerose

Üye
İlgi ve Alakanız için Teşekkürler.
Yazı bir Levrek tutkunu tarafından yazılmıştır.
Tabiiki herkesin kendi tercihi ve imkanları dahilinde, kişisel zevkidir.
Herkese gönlüne göre , Rast Gelsin.
Ama son olarak ille de LEVREK

mrt55

Daimi Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Levrek tüm ihtişamına rağmen çoğu kez kolay pes eder. Yakalanan büyük bir levrek bazen boyuna yakışmayacak derecede az mücadele eder. Bazen ufak sayılacak bir levrek ise avcıya büyük heyecanlar yaşatabilir. Her avcıya nasip olmayacak boyutta kamışı 4 parçaya ayıran, 150 metre misinayı 1 dakikada boşaltan paşalarda vardır. Bu nedenle levrek avlamak isteyen kişiler her zaman hazırlıklı olmalıdır. Misinanın ve iğnelerin sağlam olması çok önemlidir. Siz levrek avlamaya hazır değilseniz o sizi avlar ve ilk anlarda kötü ama zaman geçtikçe tebessüm ve keşkelerle dolu bir anı bırakır bünyede.

Lüfer ise beklenen ve özlenendir. Adına gümüş zokalar dökülmüş, boğazın efendisi adını yakıştırmışlardır. Lüfer veya kofana sudan çıktığı son ana kadar mücadeleyi bırakmaz. Suyun üstüne her sıçradığında avcıya görsel ziyafet ve adrenalin sağlar. Sudan çıkana kadar tutulmuş sayılmaz.

Her iki balığında avcılığı çok güzel olmakla birlikte sofrada benim tercihim lüferdir. Izgarası olmazsa olmazıdır. Kişiye bağlı olarak şahsi görüşüm güzel bir içecekle son yolculuğuna uğurlanmalıdır.
Bence en can alıcı kısım son yolculuğuna uğurlama kısmı... kişiye bağlı olarak güzel bir içecekle birlikte...Bayıldım bu kısıma:harika::harika::harika:

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Maşallah ne güzel de yazmışsın abi :)
benim için hepsinin tadı tuzu ayrıdır. ayıramam birini birinden.
yaz günü 3cmlik sahteye atlayan çılgın kasna, akşam ezanından hemen önce 10a 10 çapariye doluşan istavrit, ya da bir kumsalda peşi sıra sahteye atlayan lüfer hayvanı.. her zaman birilerini yakalamak için çırpınıyoruz. güzel bir hobi..ama bu ülkede sürüdürlebilir olması için sanırım hepimizin daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

pirana11

Üye
Adı
Mehmet
Valla dostum öyle güzel yazmıssın kı bır haftadır geziyoruz sabah 4 ıtibarıyle aksama kadar alıyoruz alamıyoruz ama aşk yaşiyoruz lüfer bir aşkır zarganayı itina ile kesmek düzgün takmaya çalışmak ve avcı bır balığı avlamak denızlerın pıranası yanı anlatılmaz yaşanır;herkese bol avlar...

zarg

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O güzel anları dolu dolu yaşatır ikisi'de, sonra senelerce anlatır dururuz en ince detayına kadar.;)

mrt55

Daimi Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İlgi ve Alakanız için Teşekkürler.
Yazı bir Levrek tutkunu tarafından yazılmıştır.
Tabiiki herkesin kendi tercihi ve imkanları dahilinde, kişisel zevkidir.
Herkese gönlüne göre , Rast Gelsin.
Ama son olarak ille de LEVREK
Bence de ille de LEVREK

sonerose

Üye
Maşallah ne güzel de yazmışsın abi :)
benim için hepsinin tadı tuzu ayrıdır. ayıramam birini birinden.
yaz günü 3cmlik sahteye atlayan çılgın kasna, akşam ezanından hemen önce 10a 10 çapariye doluşan istavrit, ya da bir kumsalda peşi sıra sahteye atlayan lüfer hayvanı.. her zaman birilerini yakalamak için çırpınıyoruz. güzel bir hobi..ama bu ülkede sürüdürlebilir olması için sanırım hepimizin daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.
40 cm altı levrekleri alıkoymuyorum.
Çevremdeki ve ulaşabildiğim her kesime anlatmaya çalışıyorum

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Avlakta lufer varsa illaki yakalarsin. Herkes de az cok yakalar. Hansenle gratel kasik veya bir iki taze yem yeterde artar cogu kez. Bunun adi balik tutmaktir. Istavritte az cok oyledir. Deniz kenarina gidersin balik tutarsin iste.

Ya levrek...

Levrek bir aşktır...

Hep ulasmaya calistigin, her an hayalini kurdugun, ugruna yuzlerce kilometreyi dusunmeden astigin, binlerce lirayi hanimdan gizli gizli harcadigin bir asktir.

Bu mu bu, bu sey yaa arkadastan hediye geldi yalanlariyla aslinda hanimi degil, kendini kandirirsin. Koca adami o spin makinaya rapalalara saatlerce baktiran sey aslinda o levregin hayalidir iste...

Her atista hayal kurarsin. 2 kilo mu, 5 kilo mu, 10 mu yok artik 24 kilo mu... Ya gelirse...

Gencken kiz arkadaslarimla bulusmaya giderken bile spine levrege giderkenki kadar ozen gostermezdim kendime. Ya siz farklimisiniz. Dusunun, tulumlar, yelekler, cantalar, sapkalar, eldivenler, gripler, daha neler neler.. O kadar emegi kiyafeti gencken kendime harcayaydim :) Nasrettin hoca hesabi ye kurkum ye;)

Levrek olmasa spin olur mu...

LEVREK OLMASA BU FORUMLAR OLUR MU?

Cok mu abarttim. Forumda acilan konulari soyle bir inceleyin. Levrek raporlari ve levrek icin alinan spin malzemeleri vs herseyi cikarin. Geriye ne kalir. Kim kalir. Kac kisi kalir.

Herseyi gectim levregin o kendine has kokusunu duymadan nasil yasanir? Sizi bilmem de, ben onsuz yasamak istemem.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Avlakta lufer varsa illaki yakalarsin. Herkes de az cok yakalar. Hansenle gratel kasik veya bir iki taze yem yeterde artar cogu kez. Bunun adi balik tutmaktir. Istavritte az cok oyledir. Deniz kenarina gidersin balik tutarsin iste.

Ya levrek...

Levrek bir aşktır...

Hep ulasmaya calistigin, her an hayalini kurdugun, ugruna yuzlerce kilometreyi dusunmeden astigin, binlerce lirayi hanimdan gizli gizli harcadigin bir asktir.

Bu mu bu, bu sey yaa arkadastan hediye geldi yalanlariyla aslinda hanimi degil, kendini kandirirsin. Koca adami o spin makinaya rapalalara saatlerce baktiran sey aslinda o levregin hayalidir iste...

Her atista hayal kurarsin. 2 kilo mu, 5 kilo mu, 10 mu yok artik 24 kilo mu... Ya gelirse...

Gencken kiz arkadaslarimla bulusmaya giderken bile spine levrege giderkenki kadar ozen gostermezdim kendime. Ya siz farklimisiniz. Dusunun, tulumlar, yelekler, cantalar, sapkalar, eldivenler, gripler, daha neler neler.. O kadar emegi kiyafeti gencken kendime harcayaydim :) Nasrettin hoca hesabi ye kurkum ye;)

Cok mu abarttim. Forumda acilan konulari soyle bir inceleyin. Levrek raporlari ve levrek icin alinan spin malzemeleri vs herseyi cikarin. Geriye ne kalir. Kim kalir. Kac kisi kalir.

Herseyi gectim levregin o kendine has kokusunu duymadan nasil yasanir? Sizi bilmem de, ben onsuz yasamak istemem.
Coookk guzel yazmissin sayin abim emegine saglik .

sonerose

Üye

Ya levrek...

Levrek bir aşktır...

İşte levrekizm, işte aşk...
Bumudur?
Budur.
Özellikle hanım bölümü 100% katılıyorum...