Levrek Süpürgesi (Barchino)

Çok değişik ve bir o kadar kullanışlı ve avcı bir yöntem. Ellerine sağlık Bahadır abi her konuda oldugu gibi bu konuda da kafalarda en ufak soru işareti bırakmadan hakkını vermişsin. Bu yöntemle açacağın raporları heyecanla bekliyorum sevgiler🙂

Nette videolarını izlerken çok ılgımı çekmişti ,şimdi yapılışını görünce çektikce neden açığa doğru yüzdüğünü daha iyi kavradım benim uzun sahilli avlaklarımda kullana bileceğim bir alet ayrıntılı raporun ve paylaşımın için teşekkürler ellerinize sağlık 🙂

Ellerinize sağlık Bahadır bey, özenle hazırlanmış gayet güzel bir rapor olmuş. Umarım bizim sularımızda da iş yapar. Raporlarınızı heyecanla bekliyoruz.
Rastgele...

Bu ne ola ki 😀
Çok ilginç gerçekten. İnsan sağlim kafa iile bunları bulamaz yaw. İcat eden ne içmişti acaba bende istiyorum.
🙂

Sevgili Uluç,
Beğenmene sevindim. İcat eden sanırım romu biraz fazla kaçırmış.😀
Ama ne yapsın eski İtalyan balıkçılar; ekmek parası deyip dibi kazımamış, düşünmüşler. 😉
Sevgi ve selamlar...

Kalbim çok temizmiş 🙂 Geçen gün aklımdan geçti izlediğim bir kaç videoda dikkatimi çekti ama detaylarını anlayamamıştım. Kendi kendime sitede konusunu açan olsada detaylı öğrensem diyordum 🙂

Şansa bak sen açmışsın, ellerine sağlık. Konuyu takipte olacağım 🙂

Sevgili Hamdi,
Merhaba. Sizin de aklınıza düşmüşken, konunun açılmasına bende sevindim.
Dediğim gibi çok önceleri görüp kenarıda duran bir sistemdi. Kolumun rahatsızlığı raftan indirtti açıkçası😛
Verdiğim linklerdeki videolarda bir çok detay mevcut. Gene de sormak istedikleriniz olursa, bildiğim kadarıyla cevaplamaktan memnunluk duyarım.
Sevgi ve selamlarımla...

Tebrikler Bahadır.
Bu aparatı nette görmüştüm ama bu kadar detaylı paylaşım hiçbir yerde yok.
Bu nedenle bu aparattan edinmek isteyenlerin müracaat edebileceği tek yer bu paylaşım olacak.

Ben silikonların bu aparata uçurtma kuyruğu gibi bağlanacağını sanmıştım ama gördüm ki yanılmışım. Bu yöntemle çok daha geniş bir alan taranabilecek.

Hâlâ daha anlamadığım şey şu. Bu aparat akıntının her iki yönüne doğru da açılabiliyor mu, yoksa sadece tek yönmü?

Sevgili Şeref Bey,
Dediğiniz gibi ilgilenen amatör dostlara faydası olursa ne mutlu. Amaç da bu değil mi?😉
Silikonlu levrek çaparisinde aynı hattı(tekne arkasından dikeyde) sürekli tarama olurken, silikonlu levrek süpürgesinde dikeyde(karaya veya tekneye göre) uzun bir hattı tarama oluşuyor. Çizimde yaklaşık 20m'lik bir hattın süpürülmesi sözkonusu.
Yön meselesine gelince; aslında fark eden birşey yok. Akıntı da önemli değil. (Kusura bakmayın acemilikle suya çıkısını net videolayamadım. İkinci videoda kısmen var.) Şöyle ki;
Levrek süpürsesini denizi karşınıza alıp, denize 45° açı yapacak şekilde yerleştirin.(Bu açının denizi karşınıza aldığınızda sağa veya sola olması fark etmez.)

(link)

(link)

Ayrıca aşağıdaki video da yardımcı olacaktır;

Sanırım açıklayıcı olmuştur.
Yapmanız gereken sadece yürümek😉
Sevgi ve selamlarımla...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Levrek avcılığı için keyifli bir yöntem olduğunu düşünmüyorum.
Balığın keyfini almak için bütün takımları inceltip heyecanı yükseltmeye çalışırken. Arkadan böyle bir aleti sürükleyerek yapılacak avcılıkta yakalanan balığı hissetmek o heyecanı yaşamak çok zor

Sevgili Tunç,
Aynı kanaatte değilim. Ama tercih tabii ki sizin.
Sevgi ve selamlarımla...

Sevgili Bahadır,
Süper hazırlanmış,detaylandırılmı ve tatbik ederkende resimlenmiş harika bir konu olmu,Ellerine sağlık.

Sanırım bu kadar detaylısı sadece bizim Form'da bulunacak,Google'de arayan bile direk bize yönlenir. 🙂
Ellerinize sağlık.
Selamlar.

Sevgili Mustafa,
Yeni uygulanmamış yöntemleri denemek hoşuma gidiyor. Her nekar İtalyanlar bunu çook uzun zamandır uygulasa da benim için yeni. Bir çok arkadaş için de ilgi çekici gelecektir diye paylaşmak istedim. Amaç ihtiyacı olup araştırana bir ışık olması.
SEvgi ve selamlarımla...

Bahadır,,tebrikler tek kelimeyle harika bir çalışma...🙂
Şeref de sormuş,,benimde dikkatimi çekti akıntının her iki tarafınamı yoksa tek tarafamı açılıyor veya açılması için başka yöntem ne olabilir,,,
birde aklıma şu geldi nede olsa dip olta avlarını sevdiğimden olsa gerek,,aparatın altına çipura için yemli zokalı iğne konsa iş görürmü...
ayrıca sanırım bu iş en güzel gümüldür sahilinde yapılabilir,,yada lodos estiğinde ters rüzgarlar alan sığacığa gelmeden önceki koy....🙂🙂

Sevgili Bülent abi,
İlgin için teşekkürler. Telefonda da konuştuğumuz gibi; akıntı yönü pek önemli değil. Şeref Beye verdiğim cevap sanırım daha iyi açıklayacak. İtalyanlar kıyı şeridinde olabilen her türlü balığı yakalıyorlar. Senin çupra için yemli fikri de çok hoş😉 Dediğim gibi botta arka kısımdan sırtı çekerken, yan tarafları da süpürmek gerek.
Sevgi ve selamlarımla...

Back