Lider tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Must1032
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İp derken, arkadaşın aldığı Kairiki ipi ve kalınlığını kastetmiştim. Malum her mera yakında av vermeyebiliyor. Sizin kullandiğınız ip kalınlığı gittiğiniz meralarda atış eriminde sorun teşkil etmiyorsa ve dediğiniz gibi takılmalarda iğneyi de açıyorsa daha iyi tabiki. Siz lider kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız da iğneyi açtığına göre muhtemelen 0.35 mm veya üstüdür diye düşünüyorum. Rastgele.
4A26599F-32A9-4549-A297-0F687E8BD257.png334F3F39-C2AB-42B8-9C5E-9EB4D8DE7940.jpeg
zaten dügümler ne kadar mükemmel olursa olsun çeker degerini düşürüyo
daha ince bir leader sadece kayıp sahte ve balık demek benim için
bu arada arkadaşın kullandıgı ip bencede kalın )

Son düzenleme:
kofana avlamıyorsan ipin çekeri çok da önemli değil çoğu avın 900 gr altı olacak.

maksimum erim önemlidir dişli avında.

0.18mm almışsın artık kullanacaksın 0.12mm'ye kadar düşülebilir ama tecrübeli olmadığından 0.14mm altına düşme yine de..

lider olarak ben 0.37 kullanıyorum.lider erimi aşırı etkilemez.0.30 mm 'ye kadar düşebilirsin sorun olmaz.dişli koparacaksa 0.37 mm yi de kopartır ağzına girdiğinde..

0.18 mm ipe 0.37leader uyumludur..marka olarak en iyisi seguar fxr dir

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pardon bende ustası degilim ancak 8 kg altında leader olmasındaki mantık nedir
anlayamadım

hocam takımın bir zayıf noktası olması lazım . Kopacaksa liderden kopsun heyecanla mucadele ederken full kalamada makinayı dagıtmaktansa , ki arkadaşın makina maliyetli.

Daiwa prorex 0.36
Bulabilirseniz shimano aspire 0.35 veya 0.37 işinizi görecektir.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hocam takımın bir zayıf noktası olması lazım . Kopacaksa liderden kopsun heyecanla mucadele ederken full kalamada makinayı dagıtmaktansa , ki arkadaşın makina maliyetli.
Böyle bir mantıkla hiç yola çıkmadım
her dügüm zaten zayıf nokta
hem leader hem klips dügümü çeker degerini ciddi anlamda düşürüyor
denemedim ancak internette yapılan test sonuçlarında gördügüm kadarıyla 8.5 kg çeker degeri olan bir leaderin dügüm sonrası 4-5 kg seviyelerine düştügünü gördüm
diger bi unsursa maliyetli dediginiz makina 3-5 sahte parası

Liderle birlikte sahtelerde gidecek bu hem maddi kayıp hemde sahtenin takılı kaldığı balığın boş yere ölümü demek.

Liderle birlikte sahtelerde gidecek bu hem maddi kayıp hemde sahtenin takılı kaldığı balığın boş yere ölümü demek.

o halde makine+lider+sahteler+uçtaki balık kaybı vs lider+sahteler+uçtaki balık kaybı .. seçim sizin. marmara ve karadenizde zaten 1kg dan fazla balık vurmaz olasılığı çok az o yüzden fazla da kafa yormayalım. rast gelsin.

Back