LRF ekipmanları ile ilgili yardıma ihtiyacım var.

İsco5034

Üye
Tepki
11
Ödül
13
Merhaba geç kaldım fakat istediğim ekipmanlar stoklarda yok ve yakın zamanda geleceği söyleniyor. Kamış olarak Okuma fuel spin 0-8 gr ve makine olarakta okuma aria-20 yada alaris-20 alacağım. Kendimi denemek istiyorum bu yüzden F/P ürünler seçmeye özel gösterdim. Şuan bir e-ticaret sitesinde kuponlarım var ve yan ürünleri almak istiyorum. İp olarak Kendo dynema 4 kat 0,06 mm düşüyorum. Bir paket Fujin babyworm pembe ve bir pakette Fujin yummy turuncu renk alacağım. Önceden aldığım kendo karides kokulu silikon yem ve mebaru kasago silikon yem var. Klips olarak 00 yada 000 numara almam gerekiyor sanırım. Jighead olarakda biraz araştırma yaptım 1,5 gr (8 numara iğne) 2-2,5 gr (6 numara iğne) almam gerekiyormuş. Size sorum dolgu ve lider için nasıl bir misina almam gerek bana tavsiyede bulunurmusunuz ? Çok kaliteli üst seviye şeyler alamam iş görecek kalitede olması yeterlidir. Bunun dışında gözümden kaçan alın bunlarıda lazım olacak dediğiniz ekipmanlar varsa yazarsanız çok sevinirim.

lrf işi pişmanlık.spine agırlıklı yönlendirelim seni.hem lfr hem spin hem heavy spin yap.
yani 15-45 kamış al..

lrf işi pişmanlık.spine agırlıklı yönlendirelim seni.hem lfr hem spin hem heavy spin yap.
yani 15-45 kamış al..
Spinle avlanacak arkadaş Tuzladan tut Kadıköy sahil boyunca ne avlaya bilecek? Neye göre bu yonlendirmeyi yapiyorsunuz? Fakat lrf öyle değil istavrit, izmarit, ispari, zargana, mirmir, eskina, iskorpit marmarada ağırlıklı olarak bulunan çoğu balığı avlayabilecek. Bir istanbul balıkçısı spine yönelirse sıkılır zaman içinde. Lrf de 1 adet istavrit bile büyük zevk veriyor.

istanbul lrf cisi kaç tane eşkina yakalamış
yada mırmır ,hedef ne?
ben lrf avcılarının yapabilecegi herşeyle spin takımla yapabilecegimi söylüyorum,yeterli teknik bilginiz varmı ?

ben okuma 2.70 helios sx 15 -45 kullanıyorum istanbul içi..
makinam daiwa caldia Dc 3000 80 cm sarım değerli dostum.
5,7 ,10, 12 gram arkasına 50 cm veya 2 metreye varan beden bırakıp
o,5 gr veya 0,9 gr ima 8 no iğne üstünde hırsız kullanıyorum..
lrf cilerden hep çok istavrit alıyorum.
eşkinaya özel mırmıra özel takımımda var.
lüfer zamanı lüfer .
lüfer zamanı gece 18 gr sahteyi,
ormanlıda gündüz 18 gr kaşıgı neyle atıcan merak ettim.
hatta eylülde geliboluya gidersen lüfere 28 gr ısp veya 40 gr jigi neyle atıcan..
tek kamış dedim..dogrusu da bu..

ben okuma 2.70 helios sx 15 -45 kullanıyorum istanbul içi..
makinam daiwa caldia Dc 3000 80 cm sarım değerli dostum.
5,7 ,10, 12 gram arkasına 50 cm veya 2 metreye varan beden bırakıp
o,5 gr veya 0,9 gr ima 8 no iğne üstünde hırsız kullanıyorum..
lrf cilerden hep çok istavrit alıyorum.
eşkinaya özel mırmıra özel takımımda var.
lüfer zamanı lüfer .
lüfer zamanı gece 18 gr sahteyi,
ormanlıda gündüz 18 gr kaşıgı neyle atıcan merak ettim.
hatta eylülde geliboluya gidersen lüfere 28 gr ısp veya 40 gr jigi neyle atıcan..
tek kamış dedim..dogrusu da bu..

Peki siz arkadaşın bahsettiğiniz ağırlıkları atmak istediğini yada eylül'de geliboluya gideceğini nereden çıkarttınız? Hem teknik bilgiden bahsediyorsunuz hem de 15 - 45 kamışla lrf yapmaktan söz ediyorsunuz. Jigheadiniz isterse 0.1 gr olsun araya 5-7-10-12 gramı koyduğunuzda zaten o istavritin bütün aksiyonu ölüyor. Ben sırf o yüzden hafif rüzgarda 4-5 gramla bile carolina rig yapmaktansa evde oturuyorum. Kova dolusu istavrit de tutsanız benim imzamdaki lrf takımları ile 0.5-0.8 gr jighead kullarak yakaladığım 15-20 parça azman istavritten aldığım zevki almanız mümkün değil. Asıl ayırım da burada ortaya çıkıyor zaten bazı avcılar nicelik, bazıları ise nitelik üzerine av yapıyorlar. Sizin takım boğazda kanala atış yapmak gerektiğinde yetersiz kalacaktır bence siz güzel bir surf takım yapıp onunla hem lrf hem de kurşun arkası yapın, Nasılsa ben yaptım oldu diyerek işin içinden çıkıyorsunuz. Ayrıca saydığınız balıkları lrf'ci arkadaşlar istanbulun bir çok bölgesinde hatrı sayılır miktarda yakalıyorlar emin olun. Bu işi hakkı ile yapan adamlar her avlarını çarşaf çarşaf sosyal medyaya atmıyorlar, bir çoğu kişisel sayfalarına yüklüyor yada benim gibi kendine saklıyor.

istanbul lrf cisi kaç tane eşkina yakalamış
yada mırmır ,hedef ne?
ben lrf avcılarının yapabilecegi herşeyle spin takımla yapabilecegimi söylüyorum,yeterli teknik bilginiz varmı ?
gayet güzel eşkina yakalıyoruz lrf ile ve onun yaşattığı aksiyonu kalama sesini duyduğundaki hissleri tarif edemem, burda spin böyledir lrf böyledir demek doğru olmaz bu tercih meselesi 1,5 senedir lrf ile avlanıyorum ve iyi ki lrf ye geçiş yapmışım diyorum 1 tane bile istavrit yakaladığında yaşattığı aksiyon bu avlanmayı insana sevdiriyor
.PHOTO-2019-10-22-23-12-08.jpg

Son düzenleme:
Okuma fuel spin ve alaris 20 şu anda çok tercih edilen ürünler. Kullananların çoğu fiyat/performans olarak bu iki üründen memnun. Dolgu olarak 0.18-0.20 mono misina kullanabilirsiniz. Bence çok önemi yok çünkü av sirasinda üzerindeki 150 metre ipin tamamını bırakma ihtimaliniz neredeyse yok gibi. Leader için ise FC sufix süper 21 0.16 veya 0.18 tavsiye ederim. Yada kaliteli bir mono misina da kullanabilirsiniz. Çantanızda baby jigleriniz olsun mutlaka. Fiyat performans olarak kendo 3-5 gramlık jigler gayet avcidir. Ama tabi bı major jigpara allglow alma şansınız varsa fark yaratabilir. Diğer konuya gelince lrf sisteminin amacı en hafif malzeme ile maksimum aksiyonla balık tutma keyfini yaşamak. Dolayısıyla amaç balığın kendisi değil yaşattığı heyecanlı aksiyonu deneyimlemek. Bazen 2 saatte yakaladiginiz 10 istavriti, boğaz da 420 kamışla agir işçilik yaparak 2 atışta da yakalayabilirsiniz ve maliyet olarak lrf ekipmanının yanına bile yaklaşmayan maliyetle bunu yapabilirsiniz. Ama 1.5-2 gramlık jighead silikon kombini, 90-100 gramlık bı kamışla bı mırmır kiyilatmanin verdiği zevkin yanina bile yaklamasamazsiniz. Yada 4-5 gramlık popper ile levrek yapıştırmanin.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yani 15-45 kamış al..
Sebebi nedir aksine araştırmalarımda spinde eli boş dönmenin LRF'ye göre daha fazla olduğu söyleniyordu. Birde LRF'deki hissiyat tam olarak spinde yok sanırım.

Back