LRF ekipmanları ile ilgili yardıma ihtiyacım var.

Peki siz arkadaşın bahsettiğiniz ağırlıkları atmak istediğini yada eylül'de geliboluya gideceğini nereden çıkarttınız? Hem teknik bilgiden bahsediyorsunuz hem de 15 - 45 kamışla lrf yapmaktan söz ediyorsunuz. Jigheadiniz isterse 0.1 gr olsun araya 5-7-10-12 gramı koyduğunuzda zaten o istavritin bütün aksiyonu ölüyor. Ben sırf o yüzden hafif rüzgarda 4-5 gramla bile carolina rig yapmaktansa evde oturuyorum. Kova dolusu istavrit de tutsanız benim imzamdaki lrf takımları ile 0.5-0.8 gr jighead kullarak yakaladığım 15-20 parça azman istavritten aldığım zevki almanız mümkün değil. Asıl ayırım da burada ortaya çıkıyor zaten bazı avcılar nicelik, bazıları ise nitelik üzerine av yapıyorlar. Sizin takım boğazda kanala atış yapmak gerektiğinde yetersiz kalacaktır bence siz güzel bir surf takım yapıp onunla hem lrf hem de kurşun arkası yapın, Nasılsa ben yaptım oldu diyerek işin içinden çıkıyorsunuz. Ayrıca saydığınız balıkları lrf'ci arkadaşlar istanbulun bir çok bölgesinde hatrı sayılır miktarda yakalıyorlar emin olun. Bu işi hakkı ile yapan adamlar her avlarını çarşaf çarşaf sosyal medyaya atmıyorlar, bir çoğu kişisel sayfalarına yüklüyor yada benim gibi kendine saklıyor.
Hocam bende ağırlıklı olarak bu işin hobi kısmı alacağım zevk ve heyecan için yapacağım. Tabi bazı avlar tüketecek kadar tuttuğumda olur diye düşünüyorum. Asıl amacım güzel vakit geçirmek.

Okuma fuel spin ve alaris 20 şu anda çok tercih edilen ürünler. Kullananların çoğu fiyat/performans olarak bu iki üründen memnun. Dolgu olarak 0.18-0.20 mono misina kullanabilirsiniz. Bence çok önemi yok çünkü av sirasinda üzerindeki 150 metre ipin tamamını bırakma ihtimaliniz neredeyse yok gibi. Leader için ise FC sufix süper 21 0.16 veya 0.18 tavsiye ederim. Yada kaliteli bir mono misina da kullanabilirsiniz. Çantanızda baby jigleriniz olsun mutlaka. Fiyat performans olarak kendo 3-5 gramlık jigler gayet avcidir. Ama tabi bı major jigpara allglow alma şansınız varsa fark yaratabilir. Diğer konuya gelince lrf sisteminin amacı en hafif malzeme ile maksimum aksiyonla balık tutma keyfini yaşamak. Dolayısıyla amaç balığın kendisi değil yaşattığı heyecanlı aksiyonu deneyimlemek. Bazen 2 saatte yakaladiginiz 10 istavriti, boğaz da 420 kamışla agir işçilik yaparak 2 atışta da yakalayabilirsiniz ve maliyet olarak lrf ekipmanının yanına bile yaklaşmayan maliyetle bunu yapabilirsiniz. Ama 1.5-2 gramlık jighead silikon kombini, 90-100 gramlık bı kamışla bı mırmır kiyilatmanin verdiği zevkin yanina bile yaklamasamazsiniz. Yada 4-5 gramlık popper ile levrek yapıştırmanin.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende bu heyecan ve zevk için LRF'yi tercih ettim hocam.

Bende bu heyecan ve zevk için LRF'yi tercih ettim hocam.
İşin ekipman kısmını kendi butcenizle orantılı olarak halledersiniz. Asıl önemli olan konu bence doğru teknik ve mera. Başlangıçta mera değiştirmeyin çok fazla. Mümkünse aynı merada kendinizi geliştirin. Ekipmanininiza alışın derim. Sonrasında zaten kendiliğinden farklı arayışlara girersiniz.

İşin ekipman kısmını kendi butcenizle orantılı olarak halledersiniz. Asıl önemli olan konu bence doğru teknik ve mera. Başlangıçta mera değiştirmeyin çok fazla. Mümkünse aynı merada kendinizi geliştirin. Ekipmanininiza alışın derim. Sonrasında zaten kendiliğinden farklı arayışlara girersiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Hocam bende ağırlıklı olarak bu işin hobi kısmı alacağım zevk ve heyecan için yapacağım. Tabi bazı avlar tüketecek kadar tuttuğumda olur diye düşünüyorum. Asıl amacım güzel vakit geçirmek.

Ekipman konusunda çok bir şey diyemeyeceğim çünkü bahsettiğiniz ekipmanları kullanma yada inceleme şansım olmadı. Sadece kendo ipin 0.06 mm'sini bir kere mecburiyetten sarmıştım makineye 10 gr jig atarken 2 kere patlayınca söküp attım. İp konusunda biraz daha bütçe arttırmaya çalışın zira ucuz diye aldığınız ipler üzerinde yazan değerden en az 2 kat daha kalın oluyor. Çoğu kişi mononun kalınlığına alıştığı için ilk bakışta ip ince gibi dursa da, kaliteli bir ipin aynı kalınlıkta olanı ile yanyana gelince farkı anlıyorsunuz. Lrf alışması biraz zaman alan bir disiplin, orada lrf olmaz burada lrf olmaz diyenlere bakmayın doğru merayı bulduğunuzda ne kadar zevkli olduğunu göreceksiniz. Ben Bursa'da 7-8 sezondur lrf yapıyorum, sorsan burada da bir çok arkadaş Bursa'da lrf yapılmaz diyor ama ben mecbur kalmadıkça diğer takımlarıma el sürmüyorum. İnsanlar istiyor ki bu işe başlar başlamaz ve her gittiklerinde kova kova balık tutsunlar. Benim ilk istavriti tutup doğru meraları bulmam 2 sene sürdü ama şu anda her gittiğimde doya doya balık tutabiliyorum. Sizin avantajınız artık bu işi yapan ve sahilde karşılaşıp bir şeyler öğrenebileceğiniz bir çok kişi olması. Ben başladığımda Bursa'da lrf yapan yoktu belki de. O yüzden işin doğrusunu öğrenmek çok zamanımı almıştı. Pes etmezseniz zamanla kazanan siz olacaksınız.

2016 yılından beri Lrf yapıyorum kartal bölgesindeki bir çok merayı keşfetme şansı buldum haftalarca günlerce emek vererek tabi birde o balığın çıkacağı aylar var tabi onlarıda aklının bir köşesine yazman gerek izmarit ,ispari,eşkina,zargana,kırlangıç bir çok çeşit balık yakaladım zevkli bir hobi ama bir o kadarda maliyetli belli bir seviyeye geldiğiniz zaman artık mebarular,yummyler tatmin etmiyor birde Lrf işine spor habi olarak bakmanız gerek her zaman güzel balıklar denk düşmüyor çok çabuk pes eden biriyseniz başlamayın derim

Dosyalar

• IMG_2243.jpg
    IMG_2243.jpg
    129.9 KB · Okunma: 46
  • IMG_2292.PNG
    IMG_2292.PNG
    219.9 KB · Okunma: 46
2016 yılından beri Lrf yapıyorum kartal bölgesindeki bir çok merayı keşfetme şansı buldum haftalarca günlerce emek vererek tabi birde o balığın çıkacağı aylar var tabi onlarıda aklının bir köşesine yazman gerek izmarit ,ispari,eşkina,zargana,kırlangıç bir çok çeşit balık yakaladım zevkli bir hobi ama bir o kadarda maliyetli belli bir seviyeye geldiğiniz zaman artık mebarular,yummyler tatmin etmiyor birde Lrf işine spor habi olarak bakmanız gerek her zaman güzel balıklar denk düşmüyor çok çabuk pes eden biriyseniz başlamayın derim

Belli bir seviyeye gelince mebarular, yummy'ler tatmin etmiyor derken artık fotoğraftaki silikonlara geçiyorsunuz demek istediyseniz bu işte bir terslik var bence 🙂 Tam aksine bu işe isome, gulp ile başlayıp tecrübe kazandıkça kokusuz silikonlara geçmek gerekiyor zira işin doğrularını çözünce o isomelere, gulplara çok da gerek kalmıyor. Elimde kapalı paket 8 tane isome var, açık olan 1 paketi ise 2 sezondur hala bitiremedim. Son 2 sezondan beri isomeyi çok çok nadir takıyorum oltaya, avlarımın %95'ini sıvısız silikonlarla yapıyorum ve isome'nin yokluğunu aramıyorum diyebilirim. Biraz zaman harcayıp o gün için doğru aksiyon ve rengi bulmak gerekiyor sadece.

Belli bir seviyeye gelince mebarular, yummy'ler tatmin etmiyor derken artık fotoğraftaki silikonlara geçiyorsunuz demek istediyseniz bu işte bir terslik var bence 🙂 Tam aksine bu işe isome, gulp ile başlayıp tecrübe kazandıkça kokusuz silikonlara geçmek gerekiyor zira işin doğrularını çözünce o isomelere, gulplara çok da gerek kalmıyor. Elimde kapalı paket 8 tane isome var, açık olan 1 paketi ise 2 sezondur hala bitiremedim. Son 2 sezondan beri isomeyi çok çok nadir takıyorum oltaya, avlarımın %95'ini sıvısız silikonlarla yapıyorum ve isome'nin yokluğunu aramıyorum diyebilirim. Biraz zaman harcayıp o gün için doğru aksiyon ve rengi bulmak gerekiyor sadece.

bölgeden bölgeye değişebilir ama marmara bölgesindeki balıklar çok nazlı ilk başladığım zamanlar sıvısız silikonlarıda çok kez denedim ama bunlar kadar verim alamadım her zaman yanınızda isome ve berkley gulp olması iyidir olta kombinasyonum
savage gear parabellum cc 215cm 0-7gr
okuma inspira 20

Hatayı zaten kokusuz silikonlarla başlayarak yapmışsınız o yüzden şimdi size isome daha verimli geliyor. Kokulu silikonlar bu işe başlarken kullanılması gereken ürünler, düz sarım bile yapsanız balık alabiliyorsunuz çoğu zaman, ben bununla zaten her türlü balık alıyorum diyerek öyle de devam edebilirsiniz tabi ki ama balığın huyunu suyunu çözerseniz hiç aklınıza gelmeyecek silikonlar bile muazzam çalışıyor. Birlikte av yaptığım bir arkadaşım 2 sezondur aliexpress'ten 50 tanesi 1.5 dolara aldığı silikonları kullanıyor, inanın yanında isome atanlardan çok daha fazla balık yakalıyor. Benim elimde bir miktar cultiva ve crazy fish var. Bunları bitirince ben de o silikona geçmeyi planlıyorum. İşi çözüp yatırımı silikona değil de ip, makine ve kamışa yapmak daha mantıklı, asıl işin zevkini verenler bu ekipmanlar.

Merhaba geç kaldım fakat istediğim ekipmanlar stoklarda yok ve yakın zamanda geleceği söyleniyor. Kamış olarak Okuma fuel spin 0-8 gr ve makine olarakta okuma aria-20 yada alaris-20 alacağım. Kendimi denemek istiyorum bu yüzden F/P ürünler seçmeye özel gösterdim. Şuan bir e-ticaret sitesinde kuponlarım var ve yan ürünleri almak istiyorum. İp olarak Kendo dynema 4 kat 0,06 mm düşüyorum. Bir paket Fujin babyworm pembe ve bir pakette Fujin yummy turuncu renk alacağım. Önceden aldığım kendo karides kokulu silikon yem ve mebaru kasago silikon yem var. Klips olarak 00 yada 000 numara almam gerekiyor sanırım. Jighead olarakda biraz araştırma yaptım 1,5 gr (8 numara iğne) 2-2,5 gr (6 numara iğne) almam gerekiyormuş. Size sorum dolgu ve lider için nasıl bir misina almam gerek bana tavsiyede bulunurmusunuz ? Çok kaliteli üst seviye şeyler alamam iş görecek kalitede olması yeterlidir. Bunun dışında gözümden kaçan alın bunlarıda lazım olacak dediğiniz ekipmanlar varsa yazarsanız çok sevinirim.
İp ve klips hariç aynı takımı aldım okuma aria makina kaliteli kamış hissiyatı güzel çok sert değil ama biraz sert 300gr eşkinayı sıkıntısız çektim fujin baby worm ile 6no kanca 2gr jig head port fish istavrit her atışta değil 10-15 atışta bir vuruyor
İsparı akşam saati vuruyor hiç yem kesmedi (fujin baby worm) ama dikkat et
Jig head takma çok masraflı

Back