Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Ile Doğru Tasmalama + Kalama Dengesi ?

ince_hesap

Yeni Üye
Adı
Yasin
arkadaşlar selamlar. dün boğaz Beykoz taraflarında LRF takım ile şöyle bir deneme yapayım dedim. beklentim oldukça azdı. isome marukyu silikon ve 3gr jighead ile 1 -1.5 saat kadar uğraştım, dönmeye yakın 10-15 dk içinde 3 balık kaçırdım.

takımla 1-2 ay once sadece 1 kere boğaz çıkışına yakın iri zargana tutmuştum, biraz karambole geldi hissini hatırlamıyorum. hiç istavrit tutmadım oltada nasıl hissediliyor bilmiyorum ancak güçlü 3 balık kaçırdım. ilk ikisinde silikon komple gitti. 3üncüde kuyruktan hafif koptu.

sorum şu; balıklar çok güçlü bir şekilde asıldılar ama bana doğru mu yüzdüler bilmiyorum, boşluk oluşup sonra tekrar asıldılar. yani sürekli bir mücadele olmadı, çekerken olta ucu gerilip gevşedi. ilki ne olduğunu anlayamadan gitti. ikincisi vurduktan sonra düz sardım o da gitti. üçüncüye böyle olmuyor sert tasmalayım derken full acemilik abanarak asıldım o da gitti. zaten kalama ayarı kazık gibiydi o da acemilik. sonradan gevşettim ama iş işten geçmişti.

1-kaçırdığım balık ne olabilir sizce?
2-LRF ile genellikle işe yarayacak doğru tasmalama + kalama ayarı dengesi nasıl olmalı ? yoksa cevap hedef balığa göre değişir mi?

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba ,

Kopma meselesini biraz irdelemek lazım.

Kanca ve klipsiniz sağlam mı kaldı yoksa elinizde lider mi kalıyor sadece?

Kopmaların %90'ı klipsten olur.

Eğer silikonu kaptırıyorsanız , silikon kayarak tamamı gidiyorsa ve öncesinde ince vuruşlar hissetmiyorsanız avcı bir balıktır.iri istavrit olabilir , karagöz gibi bir balık olabilir.

levrek iskorpit gibi balıklar yemi parçalamaz , bütün olarak yutar , yemi kaybetmeden önce mutlaka bir mücadele olur , kanca iyi batmadıysa balığı kaybedebilirsiniz.

silikonun koptuğu durumların %90ında ispariler suçludur ama vuruşları çok güçlü değildir , fazla basan balıklar da değildir.

bulunduğunuz yerde dişli 500 gr ve üstü bir balık türü yapıyor olabilir.

ince_hesap

Yeni Üye
Adı
Yasin
Merhaba ,

Kopma meselesini biraz irdelemek lazım.

Kanca ve klipsiniz sağlam mı kaldı yoksa elinizde lider mi kalıyor sadece?

Kopmaların %90'ı klipsten olur.

Eğer silikonu kaptırıyorsanız , silikon kayarak tamamı gidiyorsa ve öncesinde ince vuruşlar hissetmiyorsanız avcı bir balıktır.iri istavrit olabilir , karagöz gibi bir balık olabilir.

levrek iskorpit gibi balıklar yemi parçalamaz , bütün olarak yutar , yemi kaybetmeden önce mutlaka bir mücadele olur , kanca iyi batmadıysa balığı kaybedebilirsiniz.

silikonun koptuğu durumların %90ında ispariler suçludur ama vuruşları çok güçlü değildir , fazla basan balıklar da değildir.

bulunduğunuz yerde dişli 500 gr ve üstü bir balık türü yapıyor olabilir.
cevap için sağolun. jighead ve klips her seferinde sağlamdı, liderden de kopmadı. giden sadece silikon oluyor. öncesinde kısa da olsa bir mücadele hep oluyor ama dediğim gibi bana doğru mu yüzüyor bilmiyorum, sürekli değil kesintili bir mücadele, ardından boş gelen jighead. hatta bugün hava hiç müsait değildi ama balık tutma fırsatı pek elime geçmediği için yağmura ve soğuğa rağmen mesajı attıktan sonra yine aynı meraya gittim.

takımı kurar kurmaz daha ilk atışta saniyeler sonra kılavuz telini indirmeye bile fırsatım olmadan örgü ipi elimle hafifçe salarken ip çekilmeye başladı aldı yemi götürüyor. hemen kılavuzu indirip mücadeleye başladım, fakat yine hikaye, yine kuvvetli bir iki çekiştirme boşa çıkma derken hoop kaçtı. boş kanca geldi. hemen sonrasında yan tarafımdaki 2 3 kişiden biri 10 dk falan araya 2 epey irice zargana çekti, onlar şamandıra artı fileto kullanıyorlardı. içlerinden birisinin söylediğine göre yemleri yiyip yiyip takılmadan kurtuluyorlarmış. benim mevzudaki de zargana olabilir bilemiyorum.

tasmalama ve kalama için çoğu zaman işe yarayacak genel-geçer teknik ve tavsiyeleri beklemedeyim.

Cetin_34

Aktif Üye
Adı
Çetin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben avlanırken zarganada da olur bazen. Önce bir süre mücadele eder, sonra Bi boşluk olur bıraktı diye düşünürken tekrar mücadeleye başlar.

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İspari de çok sever silikonu kuyruğundan ısırıp iğneden çalmayı. Sertçe bir iki kafa atar, kamışı sallar bi güzel ama hırsız iğne kullanılmadığı sürece alır gider silikonu. LRF'de hırsız iğne şart, vuruş kaçırma ve silikon kestirme riskini %90 azaltır.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bahse konu silikon isome olunca silikonun iğneden çıkması yada kopması her türlü balık vuruşu ile mümkün olabiliyor. Eğer dipte avlanıyorsanız, yemi kuyruktan yoklayan ve siz makineyi sarmanıza rağmen bir süre daha çekiştirmeye devam edip sonra bırakanlar genelde kayabalıkları oluyor. İspari vurduğunda silikon iğnenin tam dibinden düz bir şekilde kesilir. İstavrit yakalmış olma ihtimaliniz de var, balık yakalandıktan sonra tasmalama yapmaya çalışıyorsanız ağzını yırtmış olabilirsiniz. Dişli ihtimali de belirtilmiş yukarıda onu da göz ardı etmemek lazım. Kalama ayarı için youtube videolarına bakabilirsiniz, misinanıza jigheadin biraz üzerinden hafifçe asıldığınızda makine yavaş yavaş dönsün yeter. Çok sıkmamak gerektiği gibi çok da gevşek bırakmamak lazım. Doğru tasmalama için de balığın yemle oynadığı an ile yemi yuttuğu ilk anı ayırt etmek lazım. Erken hamle yaparsanız balık kaçar, geç kalırsanız balık misinanın gerginliğini hissedip yemi tükürecektir.

ince_hesap

Yeni Üye
Adı
Yasin
@süheyl
lüferin ikindi vakti silikona geldiği vakalar daha önce kaydedildi ise tutmayın beni. çok nefis ve enteresan bi durum.

@Cetin_34
benim de şüphelendiğim bi durum.

@Emrecan Kaya
hırsız iğne.. ilk fırsatta sipariş geçiyorum kısmetse.

@umitdulger
isomelerin silikon camiasında bu hususta kötü bi ünü mü var? alternatif öneriniz var mı yoksa hedef balığa göre mi silikon?
dipte değil orta suda yakalanıyor balıklar.
üstte de belirttiğim gibi silikona geliyorsa dişli buyursun misafirim olsun :)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@süheyl
lüferin ikindi vakti silikona geldiği vakalar daha önce kaydedildi ise tutmayın beni. çok nefis ve enteresan bi durum.

@Cetin_34
benim de şüphelendiğim bi durum.

@Emrecan Kaya
hırsız iğne.. ilk fırsatta sipariş geçiyorum kısmetse.

@umitdulger
isomelerin silikon camiasında bu hususta kötü bi ünü mü var? alternatif öneriniz var mı yoksa hedef balığa göre mi silikon?
dipte değil orta suda yakalanıyor balıklar.
üstte de belirttiğim gibi silikona geliyorsa dişli buyursun misafirim olsun :)

Isome silikonlar avciliklari ile oldugu kadar dayaniksizliklari ile de unludur. Bir kac istavrit vurusunda bile yirtilip igneden cikabilirler. Yeterli sansi verirseniz her silikon alternatif olabilir.

exemcli

Aktif Üye