Hassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur.Yazdıklarınız çok mantıklı sonuçta sistem halinde düşünmek lazım. Yoksa komple fluorocarbon sarar geçersin. Ama ip misina da orda ayrı meziyetlere sahip olduğundan en mantıklı seçim ip+lider yapmaktan geçiyor. Ben de öyle düşünüyordum aslında ama her av uğraştıracağından ve acaba patlatır mı diye korku yaratacağından yapmasam mı acaba diye arada kaldım ve bu konuyu açtım. Çok aydınlatıcı oldu teşekkür ediyorum

Klips düğümlerine Palomar vazgeçilmezimdir. Hiç sorun yaşamadım çok şükür. Lider düğümleri için şimdiye kadar aşağıda linkte sayın Bilent Bey'in Mahin düğümünü kullanıyordum çok pratik ayrıca da çok sağlam bir düğüm halkalardan geçme problemi de fazla olmuyor. Double Uni Knotu da denemek istiyorum. Bu sefer bunu deneyeceğim. BakalımHassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur. 89886 dosyayı görüntüle
Lideri klipse bağlarken de çok çok basit ama bir o kadar sağlam, uzun ömürlü olan Palomar düğümünü kullanabilirsiniz.
Klips düğümlerine Palomar vazgeçilmezimdir. Hiç sorun yaşamadım çok şükür. Lider düğümleri için şimdiye kadar aşağıda linkte sayın Bilent Bey'in Mahin düğümünü kullanıyordum çok pratik ayrıca da çok sağlam bir düğüm halkalardan geçme problemi de fazla olmuyor. Double Uni Knotu da denemek istiyorum. Bu sefer bunu deneyeceğim. Bakalım
Ben de bu lideri atıyorum avlarımda henüz patlamadı. Mırmır,eskina avlarinda bile. Duzgun atıldığında en kolay ve etkili liderlerdenHassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur. 89886 dosyayı görüntüle
Lideri klipse bağlarken de çok çok basit ama bir o kadar sağlam, uzun ömürlü olan Palomar düğümünü kullanabilirsiniz.
Fc misinalar surtunmelere üstündeki kaplama sayesinde daha dayanıklı. Ayrıca su içinde görünmezlik mevzusu var. Mono ile de yapılır ben genelde 0.16 mono lider ile avlanıyorum o incelikte görünmezlik olayı pek farketmiyor ikisi arasında.Peki neden leader FC ile yapılıyor mono ile yapılmıyor ?
Spine başladığım ilk hafta benimde 2 kez başıma gelmişti ama daha sonra benzer sorunu bir daha yaşamadım. Bazen alışmak gerekiyor zamanla düzeliyor bu durum diye düşünüyorum. Tabi kullandığınız misina da belki etkiliyordur. Hafıza durumu her misinada aynı olmayabilir. Tabi daha tecrübeli arkadaşlar bu konuya daha iyi açıklık getirecektir yinede.Ben lrf ye yeni başladığım için mono ile başladım 1-15 atarlı kamışım ile mono misina kullanıyorum. 2 kere misina değiştirdim makinadan. Ama ikisindede ilk bir kaç atıştan sonra misina yarım halka oluyor yeryeri 2 tane sahtemi kaybettim bu yüzden ne yapmam gerekiyor 🙁 bugun sg vib im gitti çok üzdü 🙁