Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Ile Ip Misina Mı Mono Misina Mı?

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben ip misinayı verdiği hissiyat daha güzel olduğu için tercih ediyorum. Ufacık balıkların dokunuşlarını bile hissedebiliyorsun. İp misinadan sonra mono sarıp av yapınca aynı zevki vermiyor

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Yorumlarınız için teşekkürler. Artık üşenmeden ip + lider yaparak tan takımı oluşturalım bakalım :)

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yazdıklarınız çok mantıklı sonuçta sistem halinde düşünmek lazım. Yoksa komple fluorocarbon sarar geçersin. Ama ip misina da orda ayrı meziyetlere sahip olduğundan en mantıklı seçim ip+lider yapmaktan geçiyor. Ben de öyle düşünüyordum aslında ama her av uğraştıracağından ve acaba patlatır mı diye korku yaratacağından yapmasam mı acaba diye arada kaldım ve bu konuyu açtım. Çok aydınlatıcı oldu teşekkür ediyorum
Hassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur. images (1).jpeg

Lideri klipse bağlarken de çok çok basit ama bir o kadar sağlam, uzun ömürlü olan Palomar düğümünü kullanabilirsiniz.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Hassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur. Ekli dosyayı görüntüle 89886

Lideri klipse bağlarken de çok çok basit ama bir o kadar sağlam, uzun ömürlü olan Palomar düğümünü kullanabilirsiniz.
Klips düğümlerine Palomar vazgeçilmezimdir. Hiç sorun yaşamadım çok şükür. Lider düğümleri için şimdiye kadar aşağıda linkte sayın Bilent Bey'in Mahin düğümünü kullanıyordum çok pratik ayrıca da çok sağlam bir düğüm halkalardan geçme problemi de fazla olmuyor. Double Uni Knotu da denemek istiyorum. Bu sefer bunu deneyeceğim. Bakalım

Son düzenleme:

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Klips düğümlerine Palomar vazgeçilmezimdir. Hiç sorun yaşamadım çok şükür. Lider düğümleri için şimdiye kadar aşağıda linkte sayın Bilent Bey'in Mahin düğümünü kullanıyordum çok pratik ayrıca da çok sağlam bir düğüm halkalardan geçme problemi de fazla olmuyor. Double Uni Knotu da denemek istiyorum. Bu sefer bunu deneyeceğim. Bakalım

Klipste palomar,
leader de mahin tek benim için ;)

Tavsiye ederim,
başta zor gibi gözükür ancak el alışınca sıkıntısız yaparsınız.
ve ipin çıkışı için en ideal düğümdür
;)

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hassasiyet, sağlamlık, güven ve en önemlisi keyif almak istiyorsanız ip misina vazgeçilmezdir. Ancak bunu mutlaka lider monofilamentle desteklemek gerekiyor. Lideri bağlarken de atılan düğümler çok önemli. Yanlış düğüm seçimi yapıldığında incecik ip misina, monofilamenti jilet gibi kesebiliyor. Tavsiye edebileceğim ve benim de yıllardır kullandığım düğüm double uni knot'u öneririm. Son aşamada düğümü oturtmak için ipi ve misinayı çekerken tükürük-su vs. yardımıyla ıslatırsanız çkk daha sağlıklı olur. Ekli dosyayı görüntüle 89886

Ben de bu lideri atıyorum avlarımda henüz patlamadı. Mırmır,eskina avlarinda bile. Duzgun atıldığında en kolay ve etkili liderlerden

VY Canis Majoris

Aktif Üye
Adı
Gökay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Peki neden leader FC ile yapılıyor mono ile yapılmıyor ?

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Peki neden leader FC ile yapılıyor mono ile yapılmıyor ?
Fc misinalar surtunmelere üstündeki kaplama sayesinde daha dayanıklı. Ayrıca su içinde görünmezlik mevzusu var. Mono ile de yapılır ben genelde 0.16 mono lider ile avlanıyorum o incelikte görünmezlik olayı pek farketmiyor ikisi arasında.

VY Canis Majoris

Aktif Üye
Adı
Gökay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben lrf ye yeni başladığım için mono ile başladım 1-15 atarlı kamışım ile mono misina kullanıyorum. 2 kere misina değiştirdim makinadan. Ama ikisindede ilk bir kaç atıştan sonra misina yarım halka oluyor yeryeri 2 tane sahtemi kaybettim bu yüzden ne yapmam gerekiyor :( bugun sg vib im gitti çok üzdü :(

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Ben lrf ye yeni başladığım için mono ile başladım 1-15 atarlı kamışım ile mono misina kullanıyorum. 2 kere misina değiştirdim makinadan. Ama ikisindede ilk bir kaç atıştan sonra misina yarım halka oluyor yeryeri 2 tane sahtemi kaybettim bu yüzden ne yapmam gerekiyor :( bugun sg vib im gitti çok üzdü :(
Spine başladığım ilk hafta benimde 2 kez başıma gelmişti ama daha sonra benzer sorunu bir daha yaşamadım. Bazen alışmak gerekiyor zamanla düzeliyor bu durum diye düşünüyorum. Tabi kullandığınız misina da belki etkiliyordur. Hafıza durumu her misinada aynı olmayabilir. Tabi daha tecrübeli arkadaşlar bu konuya daha iyi açıklık getirecektir yinede.