LRF / jig head / boru kurdu ve sülünes

Spin on the beach

Daimi Üye
Tepki
1,402
Ödül
103
olur mu olmaz mı diye düşünmeden edemedim.
LRF jig-head'lere boru kurdu veya sülünez takılarak av yapılabilir mi, verimli olur mu?.
Böyle bir avın tek eksisi yemi jig head'de tutmak olacaktır. Onu da yem ipi ile halledebiliriz sanırım. Sürekli at-çek yapıldığı için silikonlar kadar uzun süreli kullanımı olmayacaktır.

Bu konu hakkında sizlerin fikirleri var mıdır ?

sülünezi bilemem ama tüm karidesle denedim , balık aldım ama zor takılıp kolay deforme oluyor. ama yemcide kalamar bıyığı satıyordu adam 15-20 cm kadar uzunluğu.tam lrflik diye aldım ama kısmet olmadı deneyemedim.kıpır kıpır çoğu silikondan hareketli.iğnede de duracak kadar sağlam.

Çok da güzel yapılır. Eski usül kıyı zokacılığının modern ekipmanlara uyarlamış oluruz.

Bir kaç yıl evvelinde güney ege sahillerinde tanıştığım biri hayatımda gördüğüm en etkili sargoz avlarını benzer bir yöntemle yapardı.
Tulumu ile bel hizasına kadar suya girer, spin takımına iliştirdiği 10-15gr lık gezer kurşunlu tek iğneli takımına ikiye böldüğü boru kurtlarını takar, yemi dibe indirip ağır ağır sarardı. aynı yöntemle kumluk sahillerde çok güzel mırmırlar da yakaladım.

3 gündür at/bekle çupra avı yapıyorum. Yemleri ipleyip hazırlamak, balık vurduğunda taslama yapmak, takımı çekip yemleri kontrol etmek v.s. açıkçası sıkıntı vermeye başladı. Birde bu yöntemi denemek istedim. Fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim.

Ben denedim bahsettiginiz yontemi. Saroz korfezinde. Bir suri de ispari aldim. Ispariler keskin dişleri oldugu icin silikon dayanmiyordu. Ben de boru kurdu ve tuzlanmis tavukla denedim. Ama su cok sakindi ve sığdı. Akıntı fazla olursa diplemeyecegi icin sıkıntı olabilir. Kisacasi sartlar uygunsa yapilir cok da verimli olabilir.

Bende bir keresinde canlı teke takmıştım tekeler hep yarım geldi 🙂 borukurdu ve sülünez silikon kadar dayanıklı olmaz ama denemek lazım.

İri mamun, yem ipi, güzel balık alıyor. jig head hafif olacak ve misinaya boşluk verilerek yavaş yavaş dibe inmesi sağlanacak. Güzel levrek, sargoz aldım bu şekilde.

Ben jighead yerine boş iğne ve boru kurdu kullanarak avlandım bir kaç defa, bol bol karagöz, gopez yavrusu yakaladım. Şeytan oltasının modern versiyonu 🙂 Jighead ile de güzel avlar yapılabilir elbette.

Back