Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF Kamış İçin Yardımınıza İhtiyacım Var.

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
İstavrit için ryuji volgate 0-5 gr bakabilirsin.yeni aldım bende fena değil bend e0,5 gr da ayıorum 1,5-2 de .ama genelde 1 gr işimi görüyor.boğaza gitmaem demişsin zaten lrf için rüzgarsız ve akıntının az oldugu yerlere gitmen gerekiyor. 0,5 -1 gr atacaksın en ufak rüzgar ve akıntı bozar
Açıkçası aklımda 3 model var.
Ryuji Aji game 05-5 198cm
Ryuji Voltage 0-5gr 190cm
Ryuji Light Style 0.5-5 205cm

Fujin sniper alacaktım. Bir çok kişi nedense önermiyor. Bazı kesimlerdr ryuji'yi önermiyorlar o yüzden kafamı karıştırıyorlar :D

Dryygt

Yeni Üye
Adı
Yigit
Kan Grubu
A Rh Negatif
bahsettigin balıklar için 1-8 ve 1-10 gibi alman gerekir . 0 - 5 gr atarla eşkina biraz zor olur ince ip kullanacaksın eşkinayı zaptetmen zor olur zarganaya atacak sahte bulamazsın . bende okuma 1-8 gr olta da var. onlar dediğin balıklara atıyorum 0-5 gr la da istavrit. kumluk alanda mırmır tutabilirsin kalama ayarı ile cokta zevkli olur ama sudan cıkarırken kaldıramzsın kırılabilir 0-5 gatarlı kamış kepce lazım onun içinde

Dryygt

Yeni Üye
Adı
Yigit
Kan Grubu
A Rh Negatif
yani fiyata göre kamışlar var tabi ama ben ryuji volgate 0-5 gr biraz daha sert gibi geldi aksiyon ondan aldım. çok yumuşak kamış sevmiyorum ben. birazda senla alaklı .ryuji ajigo sanki biraz daha esnek

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Bilgi için çok teşekkür ederim,
O halde 05-5gr aralığı sizce de işimi görecektir değil mi?
bu atar aralıklı kamışlarla mırmır, eşkina tutabilirsiniz tabiki ancak yanınızda kepçe olması şart. Abime ryuji voltage 0.5-5 190 cm olan kamış almıştım beğendi baya ona bakabilirsiniz.

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
bahsettigin balıklar için 1-8 ve 1-10 gibi alman gerekir . 0 - 5 gr atarla eşkina biraz zor olur ince ip kullanacaksın eşkinayı zaptetmen zor olur zarganaya atacak sahte bulamazsın . bende okuma 1-8 gr olta da var. onlar dediğin balıklara atıyorum 0-5 gr la da istavrit. kumluk alanda mırmır tutabilirsin kalama ayarı ile cokta zevkli olur ama sudan cıkarırken kaldıramzsın kırılabilir 0-5 gatarlı kamış kepce lazım onun içinde
Zargana için aklımda şöyle bir sistem var,
1) gümüş balığına benzer tonlarda mikro jig, yaklaşık 1,5gram - 3 gram aralığında
Arkadaki 3lü iğneyi söküp, alttaki asist iğnesi ve öne 1 iğne arkadan ısırış noktasına gelecek şekilde. Genelde zargana atlayınca ağız tipinden dolayı alamıyor. Ama asıl önden arkaya bıraktığımız iğne genelde yan kulaçtan takılmış oluyor.

Merada zargana yem seçiyorsa, veya iri zargana hedefleniyorsa;

2) 3-5 gramlık topun arkasına yemli uskumru fleto 2li iğne bu mantık çok iyi çalışıyor.
Yemin en ucuna bolca yem sabitleme ipiyle destek verince daha bir avcı oluyor.

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
yani fiyata göre kamışlar var tabi ama ben ryuji volgate 0-5 gr biraz daha sert gibi geldi aksiyon ondan aldım. çok yumuşak kamış sevmiyorum ben. birazda senla alaklı .ryuji ajigo sanki biraz daha esnek
Daha önce hiç lrf kamış kullanmadım, deneme şansımın olmaması da üzmüyor değil.
05-5 diğer balıklar için biraz az geliyor.
Bu seferde atarı 10 lara kadar çekince, 05 gramlarda wormu atarken çok ileri gitmeyecek verimi düşecek iki arada bir derede kaldık :/

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öneriniz için teşekkürler. Biraz daha uygun bildiğiniz makine var mı acaba?
@secolanga arkadaşın paylaştığı makinede zaten benim paylaştığım Teben Polar Night türevi aynı makine. (bu makinenin benim gördüğüm 8 9 markada kopyası mevcut) peugeot rifter citroen berlingo opel combo gibi düşünebilirsin. ve hangisi uygun fiyatlıysa onu alabilirsin. işini çokça görecektir. kamış olarak hem aji hem lrf dersen 2 metreyi geçmeyen atar aralığı 1-7 1-8 olan kamışlara yönelirsen daha iyi olur.

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
Konuya güncelleme:
Ryuji Voltage 0-5gr 190cm de karar kıldım.
30t karbon, fuji ring ve olta sadece 75 gram :O (1900lira ödedim)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Güle güle kullanın trofesi bol olsun.