Lrf Kamiş Tavsiye

grendel1984

Yeni Üye
Tepki
26
Ödül
15
Merhabalar. Değerli hobidaşlar daha önce lrf deneyimim olmadığı için sizlere fikir danışmak istedim. Hem lrf hem de biraz light spin yapmak istiyorum. Yani kamış biraz silikon aticak kadar esnek vib blade, crankbait, mini jerbait, micro jig atıcak kadar da sert olsun istiyorum. Veya bunları yapabilsin. Zira hem tatlısuda kasna levrek kovalarken işimi görsün hem de denizde mırmir çipura falan tutabileyim veya olur ya şansa akya vb de denk gelirse çekeyim istiyorum. Bilmiyorum çok mu fazla istediklerim bir kamışa göre ama bunları 100 de 100 karşılamasa da ucundan karşılasın ki fiyat performans karşılığını tek seferde alabileyim istiyorum. Kolay tasinabilmesi de önemli. Mesela piknige gittim veya denizi olan guzel bi ilceye. Geziyorum carsi pazarini aksamustu oldu. Şu limanda ne varmis diyip arabadan alip iki el atabileyim tarzinda bir sey de ariyorum isin acikcasi. Balikciligi boyle uzun ugras gerektiren bir seyden cikarip oldukca pratik hale getirmem gerekiyor ki baliga sık sık gidebilen bir insan olmadığım için herhangi bir yere gittigim zaman da elimin altında bir şeyler olsun. Gittigim belli bir mera yok. Ama simdilik daha cok izmirde Pamucak ve Ahmetbeyli meralarinda geziyorum.

Baktığım kamıslar ise şöyle

Major Craft Solpara 0.6 -10 gr atarlı solid
Major Craft Crostage 0.6 10 gr tubular
Nomura Akira 1-10 gr atarlı
Savage Gear parabellum 0-7 gr
Savage Gear Lrf Css 0.5 -7 gr
Shimano Catana Ex Spinning 1-11 gr
Daiwa legalis 1-10 gr veya 1-12 gr
Kobura Hunter 1-10 gr

(Savage gearlar sanirim atar araligindan da anladigim kadariyla daha esnek digerlerine gore ama sahte vb atma performansi iyiyse kullanan varsa alabilirim)

Bu kamışlar arasından siz benim yerinde olsanız hangisini tercih ederdiniz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

söylediğiniz kamışların fiyat aralığı 250 den 1000 tl ye değişkenlik gösteriyor bu söylediklerinizin arasında tartışmasız en iyisi crostage eğer fiyat önemsemiyorsanız tabi ki crostage alın

söylediğiniz kamışların fiyat aralığı 250 den 1000 tl ye değişkenlik gösteriyor bu söylediklerinizin arasında tartışmasız en iyisi crostage eğer fiyat önemsemiyorsanız tabi ki crostage alın
Evet aslında şöyle önemsiyorum illa ama yani crostage in yapabileceklerine yakın olani da yapacak olan varsa hangisi olur sizce?

fiyat aralığınıza bağlı olarak kamış tavsiye edebilirim ama bunlar arasından solpara crostage in bi alt versiyonu denebilir o da güzel bi kamış kullandık eğer fiyat aralığınızı kamışa maksimum vericeğim miktar diyebileceğiniz bi rakam varsa daha iyi yardımcı olabilirim 500 bandındaysanız css de iyi bi kamış 700 bandına çıkarsanız solpara 900 bandına çıkarsanız crostage tabi 500 ün altında da çok kamış var

fiyat aralığınıza bağlı olarak kamış tavsiye edebilirim ama bunlar arasından solpara crostage in bi alt versiyonu denebilir o da güzel bi kamış kullandık eğer fiyat aralığınızı kamışa maksimum vericeğim miktar diyebileceğiniz bi rakam varsa daha iyi yardımcı olabilirim 500 bandındaysanız css de iyi bi kamış 700 bandına çıkarsanız solpara 900 bandına çıkarsanız crostage tabi 500 ün altında da çok kamış var
Ustad muhakkak fiyat kaliteyi belirliyor ama bazen de marka uzerinden fiyat bindirebiliyorlar. Ayni kalitede urunler markasindan dolayi digerine gore pahali olabiliyor. Bizim amacimiz verebilecegimiz minimum parayla maksimum verimi elde etmek. Major crafta o parayi verecek olsam digerlerinin yaninda tamamen çöp olması gerekir. Eğer gercekten diger kamislar o kamisin yaninda esamesi okunmayacaksa direkt olarak alayim. Amacim biraz daha kullananlardan gorus almak aslinda. Yani ona o para verilmez su tamamen senin isini gorur gibi.

Mesela nomura akira 1-10 gr olan kamisin sert oldugu soyleniyor. Ama savage gear mpp biraz daha lrfye gore. Daha esnek daha hafif calisilabilir gibi. Nomura da yapip savage da yapamacagimiz sey nedir. Veya tam tersi. Ben hem silikon hem sert jigleri sahteleri su ustu popperlari uzaga atabilmek istiyorum. Bende daiwa legalis 10 35 mh atarli spin kamisi var. Amacim isi biraz daha hafifletmek. Cunku anladigim kadariyla baliklar minik seylere daha cok atliyorlar daha cok ragbet gosteriyorlar. Savage ile ben hem silikon hem yem hem sahte atabilir miyim mesela. Nomura ile silikon atamayacagim bariz ama savage ile sert sahte atamayacaksam kesinlikle nomura alirim. Sadece silikon icin lrf almayi dusunmuyorum.

Geçen sezon Nomura Hiro Street 210 10g kullandım. Kamış evet sert bir kamış ancak silikon kullanılması zor olur demek doğru değil. 0.8-0.9 gram jigheadler ile çok fazla av yaptım ve lrfde yeni olmama rağmen verimli geçti diyebilirim. Ama jiglerde ve sahtelerde daha başarılı olduğu kesin. Kamışla ilgili bence en önemli sorun ip misina kullanımında sıkıntı yaşatması. Dolanmalar karışmalar oluyordu. İlk önceliğiniz hangisi ise ona uygun bir kamış almanız daha uygun olacaktır.

Back