Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf kamış ve makina önerisi

erhanerbas

Yeni Üye
Adı
Erhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benimde aklıma gelen benzer birşeydi, CXT-25 i 0,10mm veya 0,12mm iple sarıp iki makinayı da yanıma almayı düşünüyorum. 6-7 gram seviyelerinde sahtelerde makinayı değiştireyim diyorum. Kamış zaten 1-8 olduğundan sıkıntı olmaz bence.
7 kg çekeri olan ipe 0,28 FC sanki az gelebilir çekerinden dolayı 0,35 falan kullanmak daha iyi değil mi

spin

Üye
Adı
Selçuk
Benimde aklıma gelen benzer birşeydi, CXT-25 i 0,10mm veya 0,12mm iple sarıp iki makinayı da yanıma almayı düşünüyorum. 6-7 gram seviyelerinde sahtelerde makinayı değiştireyim diyorum. Kamış zaten 1-8 olduğundan sıkıntı olmaz bence.
7 kg çekeri olan ipe 0,28 FC sanki az gelebilir çekerinden dolayı 0,35 falan kullanmak daha iyi değil mi
Spinde lider FC'nin kalınlığı ipin kalınlığının iki katı, LRF'de ise lider FC'nin kalınlığı ipin kalınlığının üç katı olması uygundur deniyor ya. Lider olarak kullanacağım 0.28 Awa-Shima misinam da zaten %100 florokarbon değil, florokarbon kaplamalı mono misina ve çok sağlam.

Son düzenleme:

spin

Üye
Adı
Selçuk
Ama dediğiniz gibi daha kalın %100 FC kullanmak (yani en az 0.30 mm falan) dahi iyi olur tabi.

spin

Üye
Adı
Selçuk
Ama lider misina konusunda çok fazla tecrübem yok. O yüzden o konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Ama dediğiniz gibi daha kalın olursa daha iyi olabilir herhalde.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle aldığınız kamış yavaş aksiyon ve tubular uçlu bir kamış benim eski kamışım. Silikon için aldıysanız seçiminiz yanlış olmuş. Solid uçlu fast ya da ekstra fast aksiyonlu bir kamış almanız lazım. Yoksa aksiyon veremezsiniz hem silikon hem sahtelere. Bir de fazla kalın lider aksiyonu bozuyormuş ben 0,07 ipe 0,17 lider kullanıyorum. Liderin çekerinin ipin çekerinden düşük olması şart takılmalarda falan lider kopsun ki ip gitmesin mantığı var.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
0,6 ipe 0,28 lider almışsınız aşırı kalın olmuş lrf için. Max 0,18 olması gerek

Godric1461

Aktif Üye
Adı
Akın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle aldığınız kamış yavaş aksiyon ve tubular uçlu bir kamış benim eski kamışım. Silikon için aldıysanız seçiminiz yanlış olmuş. Solid uçlu fast ya da ekstra fast aksiyonlu bir kamış almanız lazım. Yoksa aksiyon veremezsiniz hem silikon hem sahtelere. Bir de fazla kalın lider aksiyonu bozuyormuş ben 0,07 ipe 0,17 lider kullanıyorum. Liderin çekerinin ipin çekerinden düşük olması şart takılmalarda falan lider kopsun ki ip gitmesin mantığı var.
Bildiğiniz atar aralığı geniş extra fast bir kamış var mı ?

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bildiğiniz atar aralığı geniş extra fast bir kamış var mı ?
Akif abinin yazdığı kudos 1-14 ekstra fast. Atar aralığı geniş olanlara pek bakmadım çünkü bu şekilde ne alt değerlerde ne de üst değerlerde verim olmadığını söylüyor ustalar. Ben crazee 1-8 kullanıyorum bu kamistan sonra savage gear lrf ccs bile surf kamış gibi geldi bana mesela 1 gramlarda güzel hissiyat alamadım. O yüzden hem 1 gram atayım hem 12 gram su üstü atayım işi olmuyormuş.

spin

Üye
Adı
Selçuk
0,6 ipe 0,28 lider almışsınız aşırı kalın olmuş lrf için. Max 0,18 olması gerek
Bir de bana lider misina tavsiyesinde bulunabilir misiniz rica etsem? 0.10 mm kalınlığındaki, çeker değeri 7 kg yazan, spectra olan Fins Windtamer marka ipime kaç mm kalınlığında ve hangi marka lider misinayı tavsiye edersiniz? %100 florokarbon mu olsun? Mono olsa da olur mu? Awa-Shima marka 0.28 mm florokarbon kaplamalı mono misina bu ipe lider olarak iyi olur mu acaba?

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir de bana lider misina tavsiyesinde bulunabilir misiniz rica etsem? 0.10 mm kalınlığındaki, çeker değeri 7 kg yazan, spectra olan Fins Windtamer marka ipime kaç mm kalınlığında ve hangi marka lider misinayı tavsiye edersiniz? %100 florokarbon mu olsun? Mono olsa da olur mu?
Spin olarak pek bilgim yok bir şey diyemem ama sizin ip 7 kg çekerliyse alacağınız lider kesinlikle bu değerden düşük bir çekerde olmalı. 0,14, 0,16 gibi ince değerlerde fc yerine mono da kullanılabiliyor ama siz daha kalın lider kullanacağınız için belki avcılığı azalıyor olabilir spinle alakalı bilgi verecek yeterlilikte değilim. 0,28 falan iyi olur sanırım size de.