LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Bu 5 cm gulplar icin hangi jighead’i kullanmak gerek? Kamis atari 0.5-8, 4-6gram arasi uygun olur sanirim.. kullanipta memnun kaldiginiz bir jighead var mi?
Kayhan abi benim boğaz avciligi konusunda hic tecrubem yok 🙂 ama egede 0.5-8 atarli bir kamisla 2 gr ustu jighead takmazdim. Oralari bilmiyorum ama 🙂 Jig head olarak da silikonun dusmesini engelleyen centigi olan tum jig headler gayet guzel oluyor lrf de pahali jighead bence para israfi

Bu 5 cm gulplar icin hangi jighead’i kullanmak gerek? Kamis atari 0.5-8, 4-6gram arasi uygun olur sanirim.. kullanipta memnun kaldiginiz bir jighead var mi?

Av bölgeniz neresi? Hedef balık nedir? Mera çok derin değilse yada çok yüksek rüzgar yoksa o ağırlıklara çıkmaya gerek yok...

Av bölgeniz neresi? Hedef balık nedir? Mera çok derin değilse yada çok yüksek rüzgar yoksa o ağırlıklara çıkmaya gerek yok...
Hedef balik eşkina olucak, kiloya yakin baliklar oluyor.. hatta bir bucuk kilo civari baliklarda cok.. derinlik saniyorum ki 3 metre civari, hafif akinti ve dalga olabilir..

Hedef balik eşkina olucak, kiloya yakin baliklar oluyor.. hatta bir bucuk kilo civari baliklarda cok.. derinlik saniyorum ki 3 metre civari, hafif akinti ve dalga olabilir..
derinlik 3 metre havanın da yatık olduğunu düşünürsek 1-1.5gr arası jigheadler uygun olacaktır. şahsen kendi meramda 1.5gr üstüne asla çıkmam ve benzer özelliklerde bir mera. lider kullanıyorsanız liderinizi biraz kalınlaştırmanızda fayda var

Hava durgun ise 2 gr civarı herhangi bir jighead kullanabilirsiniz. Rüzgar yada akıntı olursa 4 grama kadar çıkılabilir. Hedef her zaman kullanabileceğiniz en düşük ağırlığı kullanmak olmalı. 3-4 gr için cultiva x-head tavsiye edebilirim. 2 gr için decoy jighead'lere bakabilirsiniz. Düşük gramajlarda cultiva'nın iğnesi biraz zayıftır.

Back