LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Erdinç bu LRF işi seni sardı iyice tebrikler. benimde LRF de genel amacım çeşitli balıkalr yakalamak, yemelik balıktan çok çeşit yapma derdindeyim 🙂

Bu işte gelen balık hep sürpriz 🙂 şimdilik güzel geçiyo avlar en azından vuruş oluyor can sıkılmıyor. Şimdilik biraz malzeme sıkıntım var eksiklerimi tamamlayınca daha güzel avlar yapacağımdan eminim.

Dün akşam yine ufak bir lrf macerası yaşamak istedim 21:00 gibi meradaydım. Önce biraz gözlem yaptım mera çok hareketsizdi. Sonra güzel bir iskorpit heyecan yaşattı bize ancak kayalatın arasıa düşürdüm balığı suya geri göndermek için bişeyler ararken kedi geldi ve iskorpiti alıp kayaların altına girdi bişey olurmu diye endişelendim önce ama avın sonunda gördüm kediyi sapasağlamdı.59992 dosyayı görüntüle
Daha sonra bir süre vuruş alamadım biraz mola verdim. Tekrar başladım ufak bir kırlangıç geldi.59993 dosyayı görüntüle
Suya iade ettikten sonra ava devam ettim güzel bir vuruş aldım bu sefer ama sadece vuruşla kaldı oltayı çektiğimde yemin yarısı yoktu.59994 dosyayı görüntüle
Mera bir şekilde canlanmıştı ancak istediğim balığı bir türlü alamıyordum. Son olarak yine yavru bir kırlangıç daha geldi ondanda şöyle güzel bir kare alı
p suya iade ettikten sonra avı sonlandırdım.59995 dosyayı görüntüle

Yer: Marmara Anadolu Yakası
Kamış: Balza Japana 2.10 1-7g
Makine: okuma drg-10
1.7 gr jighead+hırsız iğne
Berkley gulp 5 cm
Tebrikler güzel av... Kamıştan memnunmusun

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tebrikler güzel av... Kamıştan memnunmusun

İşimi görecek nitelikte olduğunu düşünüyorum erim ve hissiyat konusunda beklentimin üzerinde çıktı. Uygun fiyatlı başlangıç için lrf kamışı arayanlara tavsiye ederim.

Dün akşam @alperderya ile benim için lrf açılışını yapalım dedik. Yeni almış olduğum lrf takımını test etmekti amaç önce baby jigler ile akşam 20:30 gibi indiğimiz merada atışlara başladık rüzgar çok fazlaydı ara sıra sakinleşiyordu buna rağmen 2 şer tane kıraça denk geldi ikimizede, yavruları yerine iade ettikten sonra saat 23:00 gibi yer değiştirmeye karar verdik. Biraz yürüdükten sonra yeni yerimizde değişik silikonları test ediyorduk bende fazla çeşit yoktu alper biraz daha donanımlıydı bana göre. Artık sıkılmaya başlamıştık gelen giden yoktu önümüzde bişeyler oynuyordu ayna yapıyordu ama ne olduğunu göremiyorduk. Alpere al benim takımı test et bende senin takımı test edeyim dedim sonrada toplar gireriz. Oltaları değiştik atmaya başladım birden o beklenen ses cırrrrrrr. Hiç beklemediğimiz anda ne olduğunu anlayamadan su üstünde parıldamaya çırpınmaya başladı alper erdinç ne yaptın sen levrekmi o dedi, ben zannetmiyordum levrek olacağını ama içim içimi yemeye başladımbalık yaklaştıkça daha farklı bir balık olduğunu anladık suyun üstünde bir sağa bir sola kaçışırken ipten kaldırarak kıyıya aldım balığı güzel bir mırmırdı tam 30 cm
59760 dosyayı görüntüle
Meradanreamini çekmeden ava devam etmek istesim o heyecanla alperin takıma gelmişti mırmır berkley gulp takılıydı ve hırsız iğneden yakalanmıştı hemen akperden bir silikon alıp değiştirdim benim silikonu önümüzden koca bşr iskorpit geçiyordu alper görüyomusun derken onun arkasında başka kocaman bir iskorpit benim silikonu kapmıştı kısa bir heyecan daha yaşattı bize kıyıya aldık fotoğraf çekip yerine iade ettik yaklaşık 30 cm civarıydı bu iskorpitte ve iskorpit rekorumdu diyebilirim boyut olarak.
59761 dosyayı görüntüle
Artık şansımız dönmüştü peş peşe vuruşlar alıyorduk kıyaya ve su üstüne çok yakın geçen 6-7 li gruplar halinde mırmalrı görüyorduk hatta suya düşen yemi farkedip dönüşlerini bile görüyorduk. Önümde bir mırmır yine ayna yaptı olduğu noktaya gönderdim sahteyi be 2. Mırmırı aldım çılgınca sağa sola kaçışmaya başladı su üstü yapıp duruyordu kıyıya yanaştırdım misinadan kaldıracaktım ki o heyecanla misinadan değil kamışı uca yakın bi yerden tutup kaldırdım çıt diye bir ses balığı kıyıya aldım ama baktım ki kamışın ucu kırılmış. Kamışın ucuna üzülürken balık çırpındı ve iğneden kurtulup kayaların arasından denize gitti. Bugünlük benim avımın sonuydu derken alper dedi bugün senin günün gel sen at biraz. Bi mırmırda sana yakalasak iyi olurdu dedim. Atmaya başladım bir kaç atış sonra yine balığı almıştım kıyıya kadar yanaştırdım alper sen kamışı al dedim bende ipten çekecektim balığı kamışı alpere verirken bir anda kurtuldu balık. Balıklar artık ayna yapmıyordu suda arasıra ufak dokunuşlar alıyorduk ama ne olduğunu anlamıyorduk. Saatde 3:00 olmuş hiç farkında değiliz avı sonlandırdık ve evin yolunu tuttuk. İlk Lrf avımda yaşayabileceğim herşeyi yaşamıştım sanki.

Yer : Marmara denizi anadolu yakası kıyıları.
Saat: 20:30- 3:00
Kamış: Balza japana 1-7g 2.10
Makine: okuma dead ringer 10
İp: kendo 8 braid ip yeşil 0.10
Sahte: Berkley gulp 15cm(kısaltılmış 10cm)
2-3 gr jig headler ve hırsız iğne
Selamlar kırılan kamış Balza japana'mıydı?

İşimi görecek nitelikte olduğunu düşünüyorum erim ve hissiyat konusunda beklentimin üzerinde çıktı. Uygun fiyatlı başlangıç için lrf kamışı arayanlara tavsiye ederim.
Açıkçası kılıf için düşünüyorum almışken boşa gitmesin tabikide... Teşekkürler

Açıkçası kılıf için düşünüyorum almışken boşa gitmesin tabikide... Teşekkürler

Kılıfı çok kaliteli değil okumamın bazuka çantası gibi düşünme çift fermuarlı ortada buluşur şekilde her türlü darbeye karşı korumaz ama taşımada rahatlık oluyo ben makineyi çıkarmadan fermuarları ortada buluşturuyorum makine dışarda kalıyo o şekilde taşıyorum kurulumu kolay oluyo.

Kılıfı çok kaliteli değil okumamın bazuka çantası gibi düşünme çift fermuarlı ortada buluşur şekilde her türlü darbeye karşı korumaz ama taşımada rahatlık oluyo ben makineyi çıkarmadan fermuarları ortada buluşturuyorum makine dışarda kalıyo o şekilde taşıyorum kurulumu kolay oluyo.

Sırf Aynı yöntem için ayakkabiciya gidip fermuar taktırdım benzer çantaya
Tabi benim aldığım çanta az daha büyük 1.40 gibi
Kesinlikle İş görüyor
Kullanışlı 😉

Back