LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Uzun bir aradan sonra keyif aldığım bir lrf avı oldu. İşten güçten fırsat bulup mera gezme vaktimiz pek olmuyor. Olduğunda da bir yere gidip 1-2 saat deneme yapıp dönüyordum. Bugün saat 22:30- 00:30 arası Dragos ta istavritler oltamizi boş bırakmadı. Tuttuğum kadarinida sudan kaldırırken denize düşürdüm nerdeyse. Kısmet değilmiş. Birkaç tane kediciklerin göz hakkina gitti. Ufakliklarida ait olduğu yere yolladiktan sonra bizede bu kaldı. En soldaki 21-22 cm civari. Yalnız balık bariz şekilde yem seçiyor. İsome takınca gerisi boş geliyor 🙂

Takım bilgisinde;
Kamış majör craft 0.6-10
İp majör dangan 0.06
Jighead çapa 1 Gr 8 no
Yem : isome natural ve fujin baby worm yeşil.
Hırsız iğne kullanmadım.

IMG_20200702_012436.jpg

Güzel av olmuş. Ben uzun zamandır istavrit meralarıma gidemiyorum ama giden arkadaşlar balık olmadığından şikayetçi hala. İsome gibi sıvılı silikonlar her koşulda balığı kendine çekiyor ama diğer silikonlarla da biraz uğraşarak aynı verimi almak mümkün. Balığın böyle nazlı olduğu zamanlarda biraz daha uzun silikonlar ve biraz daha sert aksiyonlar balığın ilgisini çekebiliyor. Baştan kuyruğa doğru gittikçe yavaş yavaş incelen silikonlar istavritte biraz daha iyi çalışıyor. Boy olarak 6.5-7 cm olanları denemekte fayda var. Bu sezon henüz 2-3 av yapabildim ve isomeleri çantadan hiç çıkarmadığım halde bu kadar nazlı balıktan önceki yılların verimini almayı başardım. Renk konusunda da dikkat etmek lazım. Bazen alışıldık renklerin dışına çıkmak çok fark yaratabiliyor. Rastgelsin.

Uzun bir aradan sonra keyif aldığım bir lrf avı oldu. İşten güçten fırsat bulup mera gezme vaktimiz pek olmuyor. Olduğunda da bir yere gidip 1-2 saat deneme yapıp dönüyordum. Bugün saat 22:30- 00:30 arası Dragos ta istavritler oltamizi boş bırakmadı. Tuttuğum kadarinida sudan kaldırırken denize düşürdüm nerdeyse. Kısmet değilmiş. Birkaç tane kediciklerin göz hakkina gitti. Ufakliklarida ait olduğu yere yolladiktan sonra bizede bu kaldı. En soldaki 21-22 cm civari. Yalnız balık bariz şekilde yem seçiyor. İsome takınca gerisi boş geliyor 🙂

Takım bilgisinde;
Kamış majör craft 0.6-10
İp majör dangan 0.06
Jighead çapa 1 Gr 8 no
Hırsız iğne kullanmadım.

108422 dosyayı görüntüle
Maşallah...

Takım bilgisinde;
Kamış majör craft 0.6-10
İp majör dangan 0.06
Jighead çapa 1 Gr 8 no
Hırsız iğne kullanmadım.

108422 dosyayı görüntüle
Çok güzel tebrikler
Not eşkina ispari hani balıkları için tavsiye silikon
IMG_20200702_091034.jpg

Takım bilgisinde;
Kamış majör craft 0.6-10
İp majör dangan 0.06
Jighead çapa 1 Gr 8 no
Hırsız iğne kullanmadım.

108422 dosyayı görüntüle
Güzel av olmuş tebrikler bir ara beraber de av yapalım.

ben dün balığa gittim akşam 5 ten 11 e kadar ilk başlarda silikon denedim fujin turuncu silikon isome pembe ve birkaç başka silikon daha denedim hiç balık vurmadı akşam güneş batarken 1 liralık ucuz beyaz silikonla 4 tane istavrit aldım daha sonra silikon tamamen kesti sonra canım sıkıldı dedim şu kayadan biraz midye çıkarıp öyle deneyeyim orta boy midye çıkarıp hafif jig headi midyenin kabuğunu ayırmadan içine gömdüm 15 metre kadar önüme attım hep yaklaşık 10 tane kadar iri ispari 2 tane yazılı hani 1 tane eşkina 1 tane de gelincik balığına benzer bir şey yakaladım bu şekilde eşkina çok küçük olduğu için geri saldım isparilerin 2 sini geri saldım kalanları aldım midyeye bu kadar balık vurduğunu bilmiyodum bir sonrakinde teke yakalayıp jig heade teke takıcam bir de öyle deneyip üstüne silikon deniycem verimi karşılaştırıcam

Back