LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Karadenizde çinekop bolluğu var günlerdir.Dün gece yine şiddetli yağmur altında av yaptık.Yıldırım atınca bıraktım.Eğer bırakmasaydım bunun 3 katını tutabilirdim rahatlıkla.Sabaha karşı saat 4 gibi attığım an biniyordu balık 😊
Kudos rock fish 1-14, shimano fx 1000, daiwa j braid x8 0.06
Şamandıralı sistem ile tuttum.
636E37E6-D1F6-461F-8DBC-8D09126C70A4.jpeg

Son düzenleme:
Trabzon da lrf ile umduğumu bulamamıştım.Bu sebeple biraz ara vermiştim balığa.Uzun bir aradan sonra akşam 8 gibi tekrar gittim ve bu balıklar nasip oldu 😊 ( 2 kişiydik )
116567 dosyayı görüntüle

Yanlış anlamayın ama ara verdiğiniz avlanmaya keşke biraz daha ara verseydiniz. En azından o minnacık yapraklar halaa yaşıyor ve lüfer olma yolunda ilerliyor olurlardı. Maşallah, bereketli olsun diyemeyeceğim maalesef.

Yanlış anlamayın ama ara verdiğiniz avlanmaya keşke biraz daha ara verseydiniz. En azından o minnacık yapraklar halaa yaşıyor ve lüfer olma yolunda ilerliyor olurlardı. Maşallah, bereketli olsun diyemeyeceğim maalesef.

Fotoğrafta minnacık yaprak göremedim. Arkadaşımız zaten doğru dürüst paylaşım yapılmayan ve artık hiç zevk vermeyen forumda güzel bir paylaşım yapmış. Kendisini tebrik ederiz.

Aynı şeyi geçenki paylaşımıma da birisi yazmıştı.O yorumdan sonra gittim balıkhanede satılanlara bakayım dedim.Benim tuttuğum en küçük balıktan daha küçüktüler.Ayrıca ben minnacık yaprak göremiyorum fotoğrafta.

Aynı şeyi geçenki paylaşımıma da birisi yazmıştı.O yorumdan sonra gittim balıkhanede satılanlara bakayım dedim.Benim tuttuğum en küçük balıktan daha küçüktüler.Ayrıca ben minnacık yaprak göremiyorum fotoğrafta.
balıkhane’de satılanlar bu iş için bir kıstas değil malesef. levreğin yasal av sınırı 25 cm. bu balık 80-100 cm boya ulaşabiliyor. tezgahlarda özellikle havuz levrekleri bu boylarda satılıyor diye bu boyda balıkları avlamak ne denli mantıklı? avrupa’da bu sınır 42 cm. bu adamlar işi bilmiyor mu da bu sınırı koyuyorlar? neden onlarda 42 olan sınır bizde 24?
gerçek amatör balıkçılar vicdani sınırı ile avlanıyor. onlar bu sebeple yaprak. tasal sınırı 18 cm sanırım lüfer familyasının, ama 18 cm balığı avlamak ne derece doğru? hem de bu lüfer bolluğunda. çeken en az 30-35 cm çekiyor bu sene.

demem o ki; olay balık yemek değil bu spor’da. olay temiz hava, zaman geçirme, eğlenme, aksiyonu hissetme.. üreme şansı verilmemiş balıklar hepimiz için sorun oluşturuyor. o sebeple umarım bir sonraki raporunuzun boyları güzel olur.
şansınız bol olsun.

Fotoğrafta minnacık yaprak göremedim. Arkadaşımız zaten doğru dürüst paylaşım yapılmayan ve artık hiç zevk vermeyen forumda güzel bir paylaşım yapmış. Kendisini tebrik ederiz.

Dostum yandaki deterjan kutusuna dikkatini çekerim. Oradaki en büyük balığın bile boyu o deterjan kutusundan küçük görünüyor. En küçüğün boyunu sen düşün artık.

Dostum yandaki deterjan kutusuna dikkatini çekerim. Oradaki en büyük balığın bile boyu o deterjan kutusundan küçük görünüyor. En küçüğün boyunu sen düşün artık.
Hocam deterjan kutusunun yanındaki en başta olan zaten en büyükleri.Fotoğrafta çok küçük çıkmış ama.Zaten en sağ üsttekilerde istavrit.Av yaptığımız abi levrekçi.Kendisinin hiç ispendek aldığını görmedim.Ona da sordum defne yaprağı tutmadık dedi.Öyle bir şey olsa müdahale ederdi zaten.Bir keresinde yasal boyutun altındaymış eşkina yakalamıştım.Sınıra yakın olmasına rağmen salımını yaptık.

Aslında nisan sonuna kadar jubile yapmıştım ama bugün güneşi ve rüzgarsız havayı bulunca dayanamadım. 2 zargana( birisi ufak) ve 1 iri istavrit ile avı bitirdim. 15.00-18.30 arası gürpınar civarı.

Dosyalar

• IMG-20211113-WA0007.jpeg
    IMG-20211113-WA0007.jpeg
    79.7 KB · Okunma: 206
Yumurta vermemiş hayvan alıkonulmamalı . İstavrit kadar olan boylar defne yaprağı . Çinekop ve sarıkanatlar da alıkonulmamalı ama tartışmak boş . Boğazda herkes çinekop sarıkanat peşinde . Genel tebliğde bile cahilce limitler yazıyor. Levreğin limiti 25 cm yazıyor. 25 cm levrek 300 gr anca gelen ispendek yani levrek yavrusu . 40 cm altı levrek daha olgunluğa erişemeden alıkonuluyor ama kime anlatıcan ki ? Türkiyenin içler acısı hali.

Son düzenleme:
Back