Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1 Mayıs tatilini fırsat bilip hasta olmama rağmen salı akşamı özlediğim LRF avını gerçekleştirmek için akşam sahile indim. sahil çok kalabalık, hem oradan geçenler hem olta atanlar zar zor kendime en dipte yer bulup takımları kurdum. avlandığım bölgenin dip yapısı çok bozuk sürekli takım takılıyor. etrafa bakıyorum kimsede balık yok. ilk atışta hemen bir vuruş aldım ama balığı alamadım. çektiğimde silikonun yarısı yoktu. 3. atıştı sanırım ilk balığı aldım güzel boyda bir dişli. daha sonrasında karışan oltalar takılan takımlar derken en son pes edip biraz kenara çekildim. etrafdakilerin çoğunu tanıyorum uzun zamandır görmediğim dostlar vardı onlarla sohbete başladım. herkes diyor oğlum atsana felan ama hiç atasım yok. hastalıktan sebep bir gece öncesinde de uykusuzluk var. gece 12 ye kadar olta atmadım doğru dürüst. 12 den sonra etraf boşalınca eskiden çok balık aldığım meraya gittim tabi bu esnada yaklaşık 1 saatlik bir kaybım oldu. geri döndüğümde oradakiler balık başladı nereye gittin dedi 1 2 saat daha olta atıp bir kaç balık daha aldım. yunuslar ziyarete gelince de avı sonlandırdım.
beni en sevindiren olay çocukluğumdan beri yakalamasını en sevdiğim balık olan izmariti LRF ile yakalamak oldu. LRF ile ilk defa izmarit yakaladım. aksiyonu süperdi.
Kamış : Daiwa Ninja 240 2-12
makine : daiwa Ninja 1003
İp : Momoi Oshikage #0,3 PE
Şok : Momoi soflex 0,165
Yem : Berkley gulp sandworm natural, İsome marukyu Pink, ecogear katsu aji

91560 dosyayı görüntüle

91562 dosyayı görüntüle

91561 dosyayı görüntüle

91563 dosyayı görüntüle

Merhaba,

Yarın izinliyim sabah suyuna lrf/spin ile deneyeyim diyorum. üsküdarda nereyi tavsiye edersiniz denemek için?

Merhaba,lrf için pembe isome aldım xl boyutunda, burada boyutu ne gibi etki yapıyor hedef balık üzerinde onu soracaktım,hedefim genel olara dip balıkları izmarit,mırmır,karagöz gibi olursa tabi takoz istavrit. Teşekkürler şimdiden
Edit: Ayrıca elimde Power Worm var aliden getirdiğim geçen yaz Geliboluda çok güzel çalıştırmıştım,acaba Sirkeci iskelelerin orada çalışır mı deneyen var mı ? 🙂
L olanını alsaydınız ama XL olanı da iş yapmaz değil. her türlü balık alırsınız. balık olsun yeterki.

Back