Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
@Dr. who Teşekkür ediyorum
Takılıyoruz bazen pc başında bazen sahil kenarında,
Boğaza inmesekte meraları yokluyoruz.
Havalar çok güzel olmasına rağmen hatta deniz bile çok güzel gözükmesine rağmen kıyıları yosun basmış durumda
Av yok gibi birşey nerdeyse ama denemelere devam
Umarım siz de iyisinizdir.
En kısa sürede denk gelmek dileğiyle

Selam Erkan bey.
Keyifler yerindedir umarım.
Yok crosstage niyetiyle gittim fakat içime sinmedi. Belki karbon yapısındandır. Teknik olarak anladığım bir konu olmadığı için lrf:) malzeme ve aksesuar makyajı daha cazip gelen shimano diaflash a yöneldim. Makine konusunda da kurşun arkası denilen yöntemden ismine nispeten alışık olduğum (her nekadar çok kullanmasamda) twinpower c2000s (kızıma oyuncak alıyormuşum gibi hissettiğim) edindim.
Ve bi tomar ıvır zıbır gerisi.
Evet geçmiş olsun konusunda size katılıyorum sanırım. Ucu bucağı yok gibi görünüyor:))
Saygılar

Orta seviyenin üstü olmuş :D
Ama tercihler güzel.
Güzel bir set ,
Hatta yakışıklı bir set olmuş. :harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

Takım Hayırlı uğurlu olsun
Avlarınız keyifli ve bol olsun

2-10 mu 3-15 mi tercih ettiniz kamışta

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selam Erkan bey.
Keyifler yerindedir umarım.
Yok crosstage niyetiyle gittim fakat içime sinmedi. Belki karbon yapısındandır. Teknik olarak anladığım bir konu olmadığı için lrf:) malzeme ve aksesuar makyajı daha cazip gelen shimano diaflash a yöneldim. Makine konusunda da kurşun arkası denilen yöntemden ismine nispeten alışık olduğum (her nekadar çok kullanmasamda) twinpower c2000s (kızıma oyuncak alıyormuşum gibi hissettiğim) edindim.
Ve bi tomar ıvır zıbır gerisi.
Evet geçmiş olsun konusunda size katılıyorum sanırım. Ucu bucağı yok gibi görünüyor:))
Saygılar
Gerçekten güzel bir set olmuş, güle güle kullanın. Crostage yapı olarak biraz serttir, diaflash uç yapısı itibari ile ufak balıklarda daha çok zevk verecektir. Kendinizi frenleyemezseniz lrf malzemelerinin ucu bucağı yok maalesef. Oltanın ucuna belki de hiç takmayacağımız onlarca sahte yatıyor evde. Ne olur ne olmaz diye yedek takım bile yapıyoruz :) Ama emin olun tadını alınca vazgeçilmez birşey olduğunu siz de anlayacaksınız. Lrf'de 6. sezonuma giriyorum ve son 5 sezondur başka bir av disiplinine ihtiyaç duymadım. Yemli ile mırmır avlamaktansa lrf ile istavrit avlamayı tercih ediyorum. Hele o mırmır, sargoz, eşkina lrf takımına binerse o zaman görün zevki siz :) Kısmetiniz bol olsun.

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güle güle keyif ile kullanın

H5n

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Shimano diaflash BX serisi kamışlardan herhangi birini kullanan var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Merhaba 5 li istavrit çapari ve 20 gr kurşunla akşam boğazda avlanmak istiyorum daha iyi bi önerisi olan varmı ?

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Günaydın hayırlı sabahlar. Elime geçmedi ama lrf kalmış,makina ve misina siparişimi verdim. Yalnız kafa geç bastığı işin ne leader ne klips yardımcı aparatlar almayı unuttum . Şimdi sizlere sorayım nasıl yapacam şoku, klipsi diğer lazım ekipmanları neler alayım . Sivas’ta alabalık için yazında denizde Çanakkale Gökçe’ada da kullanmayı planlıyorum

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
1 Mayıs tatilini fırsat bilip hasta olmama rağmen salı akşamı özlediğim LRF avını gerçekleştirmek için akşam sahile indim. sahil çok kalabalık, hem oradan geçenler hem olta atanlar zar zor kendime en dipte yer bulup takımları kurdum. avlandığım bölgenin dip yapısı çok bozuk sürekli takım takılıyor. etrafa bakıyorum kimsede balık yok. ilk atışta hemen bir vuruş aldım ama balığı alamadım. çektiğimde silikonun yarısı yoktu. 3. atıştı sanırım ilk balığı aldım güzel boyda bir dişli. daha sonrasında karışan oltalar takılan takımlar derken en son pes edip biraz kenara çekildim. etrafdakilerin çoğunu tanıyorum uzun zamandır görmediğim dostlar vardı onlarla sohbete başladım. herkes diyor oğlum atsana felan ama hiç atasım yok. hastalıktan sebep bir gece öncesinde de uykusuzluk var. gece 12 ye kadar olta atmadım doğru dürüst. 12 den sonra etraf boşalınca eskiden çok balık aldığım meraya gittim tabi bu esnada yaklaşık 1 saatlik bir kaybım oldu. geri döndüğümde oradakiler balık başladı nereye gittin dedi 1 2 saat daha olta atıp bir kaç balık daha aldım. yunuslar ziyarete gelince de avı sonlandırdım.
beni en sevindiren olay çocukluğumdan beri yakalamasını en sevdiğim balık olan izmariti LRF ile yakalamak oldu. LRF ile ilk defa izmarit yakaladım. aksiyonu süperdi.
Kamış : Daiwa Ninja 240 2-12
makine : daiwa Ninja 1003
İp : Momoi Oshikage #0,3 PE
Şok : Momoi soflex 0,165
Yem : Berkley gulp sandworm natural, İsome marukyu Pink, ecogear katsu aji

upload_2019-5-2_9-1-34.png

upload_2019-5-2_9-3-28.png

upload_2019-5-2_9-2-58.png

upload_2019-5-2_9-3-57.png

Son düzenleme: