Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
lrf'ye ilk başladığımda yaşadığım acemilikler nedeniyle ip misinayı kayalıklara, dibe takma sebebiyle epey bir tükettim makinede az bir misina kaldı hatta 7-8 gram jig attığımda neredeyse makinedeki misinanın sonuna geliyorum gibi. bu durum erim açısından olumsuz bir durum yaratır mı, makineye yeni misina sarmalı mıyım ?
Bence makine kafasındaki sürtünme artacağından erimi etkiler. 2.durum ise hep istavrit, iskorpit gelecek değil ya. Mücadele edecek bir balık kısmet olursa kalama verecek, arada bir balığı yüzdürecek ipiniz kalmaması da problem olur.

lrf'ye ilk başladığımda yaşadığım acemilikler nedeniyle ip misinayı kayalıklara, dibe takma sebebiyle epey bir tükettim makinede az bir misina kaldı hatta 7-8 gram jig attığımda neredeyse makinedeki misinanın sonuna geliyorum gibi. bu durum erim açısından olumsuz bir durum yaratır mı, makineye yeni misina sarmalı mıyım ?
LRF süprizlere açık bir avcılık , olduya sağlam bir balık binse çaresiz kalırsınız
500-600 gr balıkların bile güzel kalama aldığını ipi kafa'dan yarıya kadar boşalttığını bilirim

Gece LRF kaçamağı yaptım , hava mis , şartlar tam LRF'ye göre
İstavrit yok , iskorpit yok , hani balığı yok , kaya balığı yok , eşkina yok
Nerdeyse deniz'de canlı yok diyecektim ki sağ olsun su samuru selam verdi 🙂 🙂
Geceyi trofe gümüş balığı ile kapadım 🙂 sezon açılışı oldu
İyot ve oksijen kafa yapıyor resmen 🙂 , balık olmasa bile mutlu mesut meradan ayrıldım 😉
Mayıs ilk haftası gibi şenlik başlar , şimdiden tüm LRF severlere kazasız belesız Hayırlı sezonlar

Back