Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Arkadaşlar yeni başladım lrf ye bir soru kafama takıldı 🙂 Kokulu silikon yerine Güzelce silikon şeklinde kesilmiş kalamarı jig heade takıp av yapılabilir mi ?

Merhaba Arkadaşlar yeni başladım lrf ye bir soru kafama takıldı 🙂 Kokulu silikon yerine Güzelce silikon şeklinde kesilmiş kalamarı jig heade takıp av yapılabilir mi ?

Maksat bu işten zevk almak olduktan sonra her türlü yapılır hocam. Balığın silikona rağbet etmediği zamanlarda jighead'e mamun takarak yada boş kancaya boru kurdu takıp şeytan oltası gibi yemi suda süzdürerek balık almışlığım var. Ama bu konuyu her yerde açmayın, bazı arkadaşlar lrf takımının ucuna taze yem takınca çok kızıyorlar, o zaman adı lrf değil yemli av oluyormuş, ben de onlar kızmasın diye artık bu tarz avlarıma bait rock fishing diyorum 🙂 Ben kendimi bildim bileli 0-3 0-5 gr atarlı kamışlarla yapılan alabalık, kasna avları şimdi lrf oldu kimsenin sesi çıkmıyor ama taze yem takılınca ortalığı ayağa kaldıran hobidaşlar var piyasada.

Geçen hafta Beykoz tarafındaydım. LRF ile istavrit tutuyordum baktım çok güzel izmarit tutuyorlar. birinden yem rica edip tek köstekli bir izmarit takımı yaptım. yem olarak midye taktım takımı attım 5 gr bir ağırlıkla daha dibe batarken bile istavrit atlıyordu. zor bela istavritlerden fırsat bulup dibe indirdiğim oltaya 3 tane izmarit alabildim. izmarit avı LRF kamış ile gerçekten aşırı zevkli zaten eskiden beri izmarit avını sevmişimdir. eskiden odun sopası gibi kamışla bile zevk verirdi 🙂

Tabii ki yapılabilir ama canlı yemin avantajı olduğu kadar dezavantajları da çok.
Mesela 0.8gr jigheade boru kurdu takıp deneme amaçlı av yaptım, aksiyon vermenize bile gerek o derece etkili oldu düşerken atlıyor hayvan ama en fazla 4 balık sonra boru kurdundan eser kalmıyor.
Mamunla mırmır alınıyor aynı şekil, ama harami balıklarla uğraşıyorsunuz bu sefer, tırtıklaya tırtıklaya yeme rahat vermiyorlar.
Kalamar biraz daha sert olduğu için muhakkak daha dayanıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Kendi fikrim şunu söyleyeyim, mırmırın silikona rağbet etmediği zaman haricinde yem kullandığımda astarı yüzünden pahalıya geliyor, o mamun zamanı da mecbur takıyorum yoksa gelmiyor namussuz.
Silikon 25tl en avcısından, boru kurdu 7tl. Silikon aylarca dayanıyor, kurt bir gecede bitiyor 🙂

Geçen hafta Beykoz tarafındaydım. LRF ile istavrit tutuyordum baktım çok güzel izmarit tutuyorlar. birinden yem rica edip tek köstekli bir izmarit takımı yaptım. yem olarak midye taktım takımı attım 5 gr bir ağırlıkla daha dibe batarken bile istavrit atlıyordu. zor bela istavritlerden fırsat bulup dibe indirdiğim oltaya 3 tane izmarit alabildim. izmarit avı LRF kamış ile gerçekten aşırı zevkli zaten eskiden beri izmarit avını sevmişimdir. eskiden odun sopası gibi kamışla bile zevk verirdi 🙂

Üniversitede olduğum dönemde pazar sabahları 7'de maltepe'den eminönü'ne geçer, galata köprüsünden aldığım 10 liralık karidesle akşam 7-8'e kadar izmarit tutardım. 10-12 saatte 5 kiloluk kovayı doldururdum her hafta. O zamanlar şimdiki gibi binlerce liralık malzememiz de yoktu, 20 liralık hazır bir olta takımı almıştım avrupa yakasında polonya pazarı dedikleri bir yerden, imkan yoktu ama zevk yapacak balık vardı en azından 15 sene önce. Çoğu balığa değişmem izmarit'in mücadelesini, Bursa'da yerini yatağını bulsam da lrf takımı ile zevk yapsam keşke yine 🙂

Hayırlı günler... Üsküdar fujin silikon yem satan bir bayii bilen var mı? İnternette bulamadım da...

Hayırlı günler... Üsküdar fujin silikon yem satan bir bayii bilen var mı? İnternette bulamadım da...

Bildiğim kadarı ile üsküdarda yok
Pazarlama stratejisi ile ilgili sıkıntı sebebiyle henüz kimse almamış yada alamamış.
Ama internetten alabilirsiniz
Fiyatlar standart zaten
bende denemek için 1 paket aldım
O gün hiç balık yoktu zaten iki balık geldi oda fujin e gelmedi ( fazlada denemedim )
Bu akşam denemeyi düşünüyorum biraz

@Hamdi Yardımcı olabilir belki 😉

Fujin Baby Worm 5.2 cm Floating LRF Silikonu FUJIN Lrf Silikonları | Hedef Balıkta

Bildiğim kadarı ile üsküdarda yok
Pazarlama stratejisi ile ilgili sıkıntı sebebiyle henüz kimse almamış yada alamamış.
Ama internetten alabilirsiniz
Fiyatlar standart zaten
bende denemek için 1 paket aldım
O gün hiç balık yoktu zaten iki balık geldi oda fujin e gelmedi ( fazlada denemedim )
Bu akşam denemeyi düşünüyorum biraz

@Hamdi Yardımcı olabilir belki 😉

Fujin Baby Worm 5.2 cm Floating LRF Silikonu FUJIN Lrf Silikonları | Hedef Balıkta
Eyvallah erkan abi. Bende garipsedim açıkçası kimsede yok. Ne bilim kudos 5 6 çeşit yem var aslında elimde. Övüldüğü kadar varsa iki çeşitte bundan olsun diye düşündüm. Balık nazlı iken iş yapar gibi düşündüm ama henüz bu yorum için erken sanırım halen test ediliyor🙂

Şu sıra benim favorim rapture mebaru ajiworm pembe. baby sardine den daha çok iş yaptı gecen ve tek silikonla bütün gece av yaptım sapa sağlam koydum paketine. önceden de bu siikondan kullanmıştım hatta ilk LRF ye bu silikonla başladım. yeni aldıkalrımda koku var öncekiler kokusuzdu.

Back