Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
9bdc64b97b85c488152ac04443332d14.jpg

009f294497fb66e3613d973ffd13af68.jpg

Jigheadlerim icin cinden gelen kutum. Artık çantayla boğuşmaya son

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayırlı olsun hocam. Link alabilir miyim kutu için?

Hafif(1gr-1,5gr) jighead lerin sizin için avantajı nedir .
Ben sürekli 3.5 gr ve üzeri bakıyorum . Uzak atış için.
Mesala suda geç batması mi avantaj

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer hedefte istavrit var ise ne kadar hafif jighead kullanırsanız o kadar iyidir. Bunun sebebi de özellikle tasmalama zamanını doğru ayarlamakla alakalıdır. İngilizcede ON BITE ve OFF BITE diye geçen iki kavram var. ON BITE balığın yemi ağzına aldıktan sonra oradan uzaklaşmaya başladığı andır ki bu noktada balık ağırlığı hissetmiş olacağından yemi tükürüyordur ve siz tasmalama yapsanız bile büyük ihtimalle iğne ağzın yan tarafındaki ince bölgeye girecek ve burayı yırtarak balığı kaçıracaksınız. OFF BITE kavramı ise balığın yemi ağzına aldığı ve henüz hareket etmediğini ifade eder ki uygun bir takım ile kullanılan jighead ne kadar hafifse bu anı yakalayıp balığı üst dudağın tasmalamak o kadar kolay olacaktır. Dikkat ettiyseniz japonların ajing videolarında hava şartları müsaitse ve akıntı yok ise genelde 1 gramın altında jighead kullanırlar ve sürekli aksiyon vererek değil dipte balığın yemi ağzına almasını bekleyerek (arada çok hafif hareketlerle) avlanır ve balığı hemen hemen her zaman üst dudağından tasmalayarak kolay kolay yolda kaçırmazlar. Hafif jighead kullanmanın en büyük espirisi budur aslında. Sadece istavrit değil ufak boyutlu tüm balıklar için durum aynıdır. Büyük boyutlu balıklarda çok da fazla önem arz etmez bu durum ama yine de mümkün olan en hafif jighead'i kullanmak daha iyidir.

Arkadaşlar uçmaması için bin bir türlü yol denedigimiz yem sıvısı gerçekten işe yarıyor mu? Bazı kaynaklarda fenomon kokusu işe yarıyor diye duydum. Balık tok bile olsa yeme saldırtabiliyor muş. Fakat bizim aldığımız 40-50 TL lik bu yemlerde ki sıvıların işe yararligi sadece silikonu ıslak tutmak mıdır? Bir de işe yarayan bir sıvı nereden bulunur. Aliexpres de tatlı su için gördüm deniz için bulamadım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LRF için olmazsa olmaz bence jighead kutusu. iyi yapmışsın akif. çok faydalı oluyor.

Engincim bende buna benzer bir kutu aldım. Tabi LRF ye yeni başladığım için içinde sadece 1,5-2 gr lık bir kaç tane jighead. Geçenlerde gönderdiğin videodan öğrendiğim iki üç tanede stoperli hırsız iğne var. Daha da nasıl çeşit yapabilirim kutuyu doldurmak için 🙂

Engincim bende buna benzer bir kutu aldım. Tabi LRF ye yeni başladığım için içinde sadece 1,5-2 gr lık bir kaç tane jighead. Geçenlerde gönderdiğin videodan öğrendiğim iki üç tanede stoperli hırsız iğne var. Daha da nasıl çeşit yapabilirim kutuyu doldurmak için 🙂

Eywah Eywah,
Kutuyu doldurmaya başladıysan hocam, o kutu sana yetmeyecek ilerleyen zamanda bilgin olsun 😉
Bu sırf lrf için değil spin içinde geçerli 😆😆😆😆😆😆😆😆

Zaten arka balkon full dolu, kamışlar, makineler, alet edevat ....... LRF de yeni olduğum için yavaştan takım düzüyorum. Dediğiniz gibi sonu gelmeyecek..

Back