Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğrudur hocam. Ben de bugüne kadar dolgu ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Dolgu olarak alta sarılacak misina kalınlığı burada çok önemli bence. Kalın misina ile dolgu yapılırsa hem düğüme takılma olabiliyor hem de üstteki ip, kalın olan mono misinanın aralarına sıkışıyor. Ben dolgu için 0,12 yada 0,14 misina kullanıyorum. Biraz fazla gidiyor ama başım ağrımıyor bir daha 🙂
Tavsiyenizi dikkate alacağım mutlaka sağolun 🙂

Bugün ilk lrf denememi yaptım.İlk atışım 1.5 gr jigheadle 2 metre falan önüme düştü 🙂 sonra yavaş yavaş daha ileri attım en uzak ne kadar gider diye denemek için 6 gr lık jigheadi taktım yaklaşık 15-16 metre uzağa attım.
Rapture mebaru aji worm pembe ile kullandım hırsız takmadığım için iki tanesinin kuyruğunu kopardılar sonra hırsızla biraz denedim balık vurmadı.İsome yi bilerek denemedim 1-1,5 saat genelde atış alıştırması yaptım.
Kuyruğu kopan aji wormları kullanmaya devam ediyim mi ?

Bugün ilk lrf denememi yaptım.İlk atışım 1.5 gr jigheadle 2 metre falan önüme düştü 🙂 sonra yavaş yavaş daha ileri attım en uzak ne kadar gider diye denemek için 6 gr lık jigheadi taktım yaklaşık 15-16 metre uzağa attım.
Rapture mebaru aji worm pembe ile kullandım hırsız takmadığım için iki tanesinin kuyruğunu kopardılar sonra hırsızla biraz denedim balık vurmadı.İsome yi bilerek denemedim 1-1,5 saat genelde atış alıştırması yaptım.
Bende kamış ve makinayı aldım beklemedeyim darısı bize Silikonlara gelince eğer kullanabilinir durumdaysa sonuna kadar kullan sonuçta silikonlar ıcız şeyler değil rast gele

Yenikapıda lrf yapmaktan sıkıldım , florya avcılar tarafı hariç bu dönemde lrf yapabileceğim yer önerebilirmisiniz ?

Yeni kapıdan sıkılmamın nedeni sadece iskorpit çıkıyor ve sürekli kayalara jighead-solucan taktırmaktan bıktım , 2 günde 2 paket hareketli glow jighead , 1 paket isome marukyu pembe L boşa gitti , en azından sevindigim taraf ufak 2 tane eşkina çektim ve 1i çok hasar gördüğünden ancak 1 tanesini salabildim .
78399 dosyayı görüntüle

Bu yüzden bana önerbileceğiniz yer var mi ?
Karagöz olur , mırmır olur , avrupa yakasında nerelere gidebilirim ?
Not: Aracım var

Arkadasim lrf kamisi aldi, bende yalandan test edeyim, belki şeş kaza balik tutup gaza gelirim bir lrf seti yaparim diyerekten cuma 17.30 - 20.00 deneme yaptim. Sonuc vurus dahi alamadim.
Uzak gelmez ise gürpinar sahil balik haline gelmeden önce kumluk alanda mirmir karagoze atiyorlar. Yalniz sahilin baslangici hep kayalik, o bahsettigim yer kumluk. Malzeme satan minibus goreceksiniz zaten.4-5 lrfci vatandas vardi. Dogru yanlis, bir gun once 3 metreden 2 kglik karagoz aldigini ve 1 senedir lrf yaptigini soyledi. Durdugum o surede o ve digerleride balik alamadi. Eğer uyarsa O taraflari arastirabilirsiniz.

Berkley gulp camo kullanırken baş kısmı hem balık ısırıklarından hem de jigheadden deforme olmuş yerimde durmuyordu. Üstten kısaltınca ilk seferde mırmır gelmişti. 🙂 Konu denk gelmişken kuyruktan değilde baş kısmından saldıran balık hangisidir? İskorpit, mırmır, kırlangıç, istavrit merada gördüklerim.

Hayırlısı olsun. İzmir'de nerede avlandın hocam. Ben sahilevlerinde avlanıyorum. Güzel verim alıyorum.

muhayyer bey,
eski zıpkıncıyım,
30 kiloluk akya nın hiç tadı yok,tabi böyle büyük balıklar ege altında oluyor.daha üstte pek nadir.su sıcak oldugundan hayvanda hiç yag yok.lezzzetsiz.
bi porsiyon marmara istavritine 30 kg balıgı değişirim.
akyakada yakalanan o koca kofana ve sırtıkaralarda sıcak sudan salmış kendini.lüfer tadı beklemeyin.biraz çamurumsu tadı var..yakalaması keyifli,avın değeri var fotografik olarak,havası var en en güzelii,ama iş yemeye geldimi...zorla gidiyor..istavriti yeglerim.
haldede şöylede bir mevzu var.,sanırım açıklayıcı olur .tad ve kalite açısından...
çanakkale lüferi 20 tl. bogaz lüferi 30 tl. ege sırtıkarası kilo 25tl.
Abi bu tarz balıkları balık pastırması yapıyorlar dene bidahaya memnun kalırsın

Arkadaşlar, benim sorumla verilen yanıtın ilgisi yok o cevapta. Akya ile Liça diye farklı iki balıktan bahsediyorlar, bunların arasında tad farkı var mı diye merak ettim. Soru buydu. Yoksa balığa bu kadar meraklı biri olarak bana çinekop istavrit vs anlatmanın alemi yok.
Abi anladık ta sen anlamamışın akya bile kendi arasında tat olarak ayrılıyor abi onu söylemiş 🙂

Back