Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de bugün Crazee ajimeba'nın yanına alternatif olarak solpara aldım. Daha önce de severek kullanmıştım zaten. 10 gr jig ve kaşıklarla güzel balıklar almıştım. Sonrasında da Nomura Hiro street 0-6 gr kullandım, solpara ufak balıklarda biraz daha fazla zevk veriyor. 6 gr atarlı nomura'nın ucu 10 gr atarlı solparadan daha kalındı ve daha sertti. Hedef balıklar benim gibi istavrit ağırlıklıysa solpara da düşünebilirsiniz. Crostage de nomura gibi serttir.

Bir de söz konusu 2 kamış arasındaki 10 cm boy farkı size atış mesafesi olarak pek birşey kazandırmaz. Sırf buna bakarak tercih yapmayın derim.

Bence hiç masraf yapma zira anadolu yakasında balık tükendi.
Merhaba ben genelde forumdaki arkadaşların abilerin yorumlarını okuyup fikir edinmeye çalışıyorum okuduğum yorumlar içinde sürekli olumsuz yorumlar yazan bir tek sensin bence bakış açını değiştirmelisin insanlar sadece balık tutmak için bu ladar para harcamıyor stres atmak eğlenmek için bu hobiyle ilgileniyor. insanların sohbetini bozmanın şevkini kırmanın sana hiç bir faydası olmaz...

Neyse karar verdim , Nomura Hiro street 0-10 gram atarlı kamışa, makina olarak da okuma inspira 20 sipariş edicem ,ip olarak Shimano kairiki 0,8 300 mt , şuan elim de olan takımıda çok değer verdiğim bir dostuma Doğum günü hediyesi edicem. Toplam ağırlık 296 gram 114 gram kamış 182 gram makina , dengesinin tam olacağını düşünüyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(link)

@hasannakyuz ben de hiro street 0 6 gr ve okuma 20 kombinasyonu var. memnunum ama genel olarak LRF sitilini tam verimli kullanamadım. Bu nedenle tavsiye verip, yönlendirecek düzeyde deneyimim olmadı.

Okuma inspira 20 mi acaba, inspira 20 ise 150 m ip makinayı dolduruyor mu yoksa 300 Metre mi dolduruyor

Ben inspira 20 kullanıyorum ip olarak 150 MT aldım. altına mono üzerine 75mt kadar ip sardim memnunum . Öyle çok büyük trofe alamasam da bol kalama alan balıklarda bile sıkıntı çekmedim

Bu akşam Erkan abimin Lrf takımını kullandım major craft craft new crostage onun ki tabular olanı solid olanını direk alıcam müthiş bir kamış ,

Neden solid olanını tercih edeceksiniz.

Ben bilekte değil de kamış ucundan aksiyonu seviyorum abi daha keyifli geliyor bana ayrıca tabular olanı piyasa da Yok , solid olanın kırılma olasılığı daha az , makina olarak da shimano nasci 1000 fb yada shimano soare ekleyeceğim

Back