Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dün 1 saat kadar LRF denedim. Bir iri gümüş ile istavrit alabildim. 2 de sağlam vuruş oldu hatta birinde kamış U oldu. Ancak üç dört sarımdan sonra kurtuldu. Kıyıya kadar takip vardı ama yeme saldırmadılar nedense. Yem kokusuz beyaz silikon ve isome kırmızı L boy. Balıklar jige takıldı, hırsıza takılmadı.

Dün 1 saat kadar LRF denedim. Bir iri gümüş ile istavrit alabildim. 2 de sağlam vuruş oldu hatta birinde kamış U oldu. Ancak üç dört sarımdan sonra kurtuldu. Kıyıya kadar takip vardı ama yeme saldırmadılar nedense. Yem kokusuz beyaz silikon ve isome kırmızı L boy. Balıklar jige takıldı, hırsıza takılmadı.
Hırsızlı jig resimleri var mı?

sağol kardeşim biraz olta çözmek ve bağlamakla uğraştık ama olsun. geçen seneki gibi bir kalabalık vardı.

Dün gece Faruk Abi ile merada denk gelip avlandık.
Anlattı o geceki hengameyi.
Dün de benzer durum vardı ancak uzak durmayı tercih ettik Engin Abi.
insanlar omuz omuza boşuna çok sıkıştırıyorlar birbirlerini.

ben 0.06 Strof ipte ' ya 0.17 veya 0.22 stroft leader kullanıyorum genelde 0,22 kullanıyorum ona göre bi kıyaslama yapabilirsiniz.

bence olur , ama ben 0,13mm bir ip kullanıyor olsam 0,30 fc yapardım.Herkesin görüşü farklı olabilir tabi.

@hasannakyuz Asıl sıkıntı o kadar kalınlıkta ip kullanmak ,
Normalde 0,07 falan olması hadi sağlam olsun diye 0,10 olabilir.
@ensaraydin takımınız hayırlı uğurlu olsun.
Lrf de 0,13 bence biraz kalın olmuş.
Tabi av stiline ve balığa göre değişir bu , avlaktaki balığa bağlı seçmiş olabileceğinizi düşünüyorum.
İstavrit peşinde değilsiniz sanırım 😀
Tatlı suda kullanacağınızı düşünüyorum.
İpin çeker değeri 8 kg civarında dolayısı ile 8-10 kg çeker değerli fc mantıklı gibi gözükmekte.
Oda @hasannakyuz ün yazdığı değerlere denk geliyor 0,26-30 arası ama şahsi düşüncem lrf için çok kalın

Back