Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Kardi

Yeni Üye
Adı
Alp
Havalar bu ara cok kotu ama bir ara mutlaka lrf zirvesi yapalim bence

Sent from my iPhone using Tapatalk

balıkavı34

Yeni Üye
Adı
can
Kan Grubu
B Rh Negatif
İstanbul Avrupa yakası için ne önerirsiniz başlangıç için? Makineyi ceymar 10 düşünüyorum kamışı bilemedim kudos olur mu veya fujin salty

ABA

Yeni Üye
Adı
Ahmet B. A.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Hobi olarak balık tutmaya karar verdim, ve İstanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum. Nasipse yazın boğazda ve Riva ( Karadeniz ) de av yapacağım. LRF ile avlanmayı düşünüyorum ve aşağıdaki ekipmanı aldım. Bilgi sahibi değilim ama az buçuk araştırma yaptım, mutlaka yanlış tercihlerim ve sizin önerileriniz olacaktır. Fikir ve yorumlarınızı rica ederim.

Ekipman:

Kamış:
Fujin Salty Rugger Fsr-762 Kurodai 230Cm 2-15G
Makina: Okuma Skyliner Sky-2500 ( 66cm geri çekim, 7 kg drag)
İp Misina: SakuraLine Ultra Thin 0.05mm - 135Mt
Dolgu Misina: Okuma Azul Light Gray Monoflament 0.285mm - 1560Mt (Makina boş kalmasın diye ipe bağlamak üzere aldım ancak doğru kalınlık mı sorun yaşar mıyım bilemiyorum.)
Lider: Henüz almadım, yukardaki takıma göre tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacaktır.
Kurşun: Hortumlu Kurşun 10gr ve 15gr
Jig: Savage Gear 3D Vib Blade 3.5Cm 4Gr - Pink Zebra Glow | Sardine
Silikon Yem: Sakura Ls Kit LRF Sahte Yemi (8 Adet zoka ve 26 adet silikon yem) - Zokalar 1 ve 2.5 gr ağırlığındadır
Hazır Set: Kaptan Çapari İstavrit Köpükte 10 İğneli
İğne: Crown Olta İğnesi - 2 numara, 7 numara, 10 numara, 11 numara (100 lük) (Bunlardada İstanbul için ideal boy konusunda yardımcı olursanız memnun olurum)
Fırdöndü: Okuma American Snap Lock - 12 numara, 1 numara, 3/0 numara - 10 ar adet (Bunlarda hangi ölçü kullanmam gerektiği ile hiç bir fikrim yok)

Sizce ideal başlangıç için uygun mudur? Özellikle iğne, fır döndü, dolgu misina ve lider konusunda ciddi cahilim, umarım gereksiz bir sürü şey almamışımdır. Forumda LRF alanında tecrübe sahibi kardeş ve abilerimizin görüş ve önerilerini 4 gözle bekliyor olacağım.

Sağlıkla Kalın

exemcli

Aktif Üye

Sağlıkla , mavilikleri tekrar görmek için sabırla bekliyoruz , Boyandı geldiler 3 gr ve 5 gr mini jigler .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@exemcli 4. epey avcı duruyor abi, sevilen bir renk