Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Sistemi

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kokulu silikon olarak berkley gulpun 5cm camo ve blody modelini düşündüm isomeye göre daha dayanıklıymış.ne önerrsnz
Öncelikle ustalık benim haddime değil. Daimi amatörüm :)

Dip balıkları için Berkley Gulp çok ideal bence. Kaya balığı, iskorpit, gelincik, mırmır ve pisi yakaladım bu silikon ile. Çok hafif hareketlerle çok ağır sarım yaparak 5m kum mera da bu dediklerim. Kayalık olunca işler değişiyor ama Berkley yine kandırıyor bu balıkları. Camo ile yaptım bu dediklerimi ama bloody rengininde methi ni çok duydum. O yüzden bu sezon için bloody aldım.

Hedef balığınız var mı? Özellikle şunu tutmak istiyorum dediğiniz?

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle ustalık benim haddime değil. Daimi amatörüm :)

Dip balıkları için Berkley Gulp çok ideal bence. Kaya balığı, iskorpit, gelincik, mırmır ve pisi yakaladım bu silikon ile. Çok hafif hareketlerle çok ağır sarım yaparak 5m kum mera da bu dediklerim. Kayalık olunca işler değişiyor ama Berkley yine kandırıyor bu balıkları. Camo ile yaptım bu dediklerimi ama bloody rengininde methi ni çok duydum. O yüzden bu sezon için bloody aldım.

Hedef balığınız var mı? Özellikle şunu tutmak istiyorum dediğiniz?
Hedej balıklarım mırmır karagöz ve Lidaki

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Camo ve blody 5 cm uzunlukta olduğu için hırsız takmasak avın verimi düşer mi?bu iki silikonu ordan kesmek aksiyonu azaltır mı?
Ortadan kesinlikle kesmeyin. Hırsız takmasanızda olur ama ufak balıkların yemi parçalama yada hedef balıkların kuyruğu kopartıp kaçma ihtimali var. Hırsız avcılığı düşürür mü bilmiyorum ama dip balıkları için arttırmadığı da kesin :)

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle lrf sistemine hoşgeldiniz. Ekipmanınız büyük ölçüde ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır diye tahmin ediyorum. Aynı ekipmanla geçen mayıs ayında Bozcaada'da bir arkadaş 40 cm civarı amberjack'leri (sarı kuyruk akya) 2 m yüksekliğindeki iskeleye aldı yanımda. Tecrübe de önemli tabi ki bu noktada. Jighead ağırlığı konusuna gelince İzmirde çok hafif ağırlıklar kullanmanıza gerek yok, hedef balıklarınız dip balıkları olacaktır. 2-6 gr arası jighead'ler elinizde bulunsun. Meranın derinliğinden bağımsız olarak rüzgar durumuna göre de jighead'i ağırlaştırmanız gerekebilir. Elbette o anki şartlara göre her zaman kullanabildiğiniz en düşük ağırlığı tercih edin. Ben yazlığa gittiğimde rüzgar nedeni ile 1 m derinlikteki meraya 8 gr jighead attığım oluyor. Bir diğer konu olan leader konusuna gelecek olursak, lrf'de leader atış anında shock emici olarak değil, görünmezlik, kafa darbelerini bir miktar absorbe etme ve taşa sürtmelerde ipin daha hassas olması sebebi ile kullanılıyor. 30-50 cm arası leader idealdir. Düğümü kamış dışında bırakmak daha uygun olur atış mesafesi açısından.
Kardeşim lrf olta yapımı hakkında bi video izledim jidhead ve leader kullanılmıyor.örgü misina sonrası klipsin bağlandığı ve klipse direk geçen çift fırdöndülü kurşun gr ağırlığı 4.5 gr.dı.kurşunun diğer ucunada yaklaşık 80 cm veya 1mt okuma shotai 0.18 flouro karbon misina ve ucunada uzun pala no 8 iğne jighedli ve jigheadsiz her iki takımıda aynı merada denenmiş ve bu dediğim sistemin avın veriminin yüzde 70 artırdığını söyledi hazırlayan kişi jighead olarak atılan takımda hayvanın kurşundan ürktüğünü verimin düştüğünü söylüyor.ana bedeninde flouro karbon olduğu olduğu için leadere gerek olmadığını söyledi.biraz zor toparladım.düşünceniz nedir?teşekrlr.

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teksas rig denilen uygulamaya benziyor,bullet tipi kursunla turnada denemiştim ota takılmaması açısından kısmen işe yaramıştı.Lrf de farklı bir şeklini dediginiz şekilde denemiştim atışta kurşun sabit olursa yemi geçiyor karışıp dolaşıyor.İki boncuk arasına gezer kurşunla daha iyi oluyor.

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eliniz alışıncaya kadar kumluk sonrasında zaten hissedip görüp hızlı veya yavaş sararak iğnenin deliğinden geçirmeye başlarsınız kayıplarını göze alamayacagınız sahteleri ilk atmayın.Ucuz yollu jighead ile ilk atışları yaparak merayı keşfetmeniz fazla zaman almaz.Ben en avcı sahtemi kırık porselen sebebiyle kaybettigimden beri ilk atışlarda ucuz jig yada kaşık atıyorum.En avcı sahtemin ne adı ne sanı belliydi tüm dünyadaki sahteleri görsellerden kontrol ettim yok;(aklıma geldi dertlendim:)

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eliniz alışıncaya kadar kumluk sonrasında zaten hissedip görüp hızlı veya yavaş sararak iğnenin deliğinden geçirmeye başlarsınız kayıplarını göze alamayacagınız sahteleri ilk atmayın.Ucuz yollu jighead ile ilk atışları yaparak merayı keşfetmeniz fazla zaman almaz.Ben en avcı sahtemi kırık porselen sebebiyle kaybettigimden beri ilk atışlarda ucuz jig yada kaşık atıyorum.En avcı sahtemin ne adı ne sanı belliydi tüm dünyadaki sahteleri görsellerden kontrol ettim yok;(aklıma geldi dertlendim:)
Eliniz alışıncaya kadar kumluk sonrasında zaten hissedip görüp hızlı veya yavaş sararak iğnenin deliğinden geçirmeye başlarsınız kayıplarını göze alamayacagınız sahteleri ilk atmayın.Ucuz yollu jighead ile ilk atışları yaparak merayı keşfetmeniz fazla zaman almaz.Ben en avcı sahtemi kırık porselen sebebiyle kaybettigimden beri ilk atışlarda ucuz jig yada kaşık atıyorum.En avcı sahtemin ne adı ne sanı belliydi tüm dünyadaki sahteleri görsellerden kontrol ettim yok;(aklıma geldi dertlendim:)[/QUOTE
kardeşim bu sistemde silikon yemden hariç canlı yemde kullanmanın bi artısı olurmu gereksiz gibi