LRF için ne kadar ince takım kurarsanız o kadar avcı olur. Piyasadaki Shimano ve Daiwa dahil bir çok ip maalesef üzerinde yazan kalınlık değerinden maalesef daha kalın. Örnek Daiwa J-braid'din üzerinde 0.06mm ve 0.6PE yazıyor, hangisi gerçek değeri?
Biraz araştırdım ve birkaç deneme sonunda, Japonların JAFTMA standardına göre olan ipler gerçek kalınlıklarında olduğunu gördüm.Üzerinde yazan gerçek değerde olan bir bir kaç marka var Türkiye'de bulabileceğiniz, Sunline, Momoi gibi, onlarında fiyatları görece yüksek.Gerçek değerinde olan ve fiyatı daha uygun olan Intech markasını keşfettim.Fiyatları uygun üç serisi var 3'ünü de denedim memnun kaldım.
Sürekli av yapmıyorsanız 4X ip işinizi rahatlıkla görecektir.Gerçek değerinde 0,08mm ip ve 0,12-0,18 arası mera yapısı ve balığa göre alternatif flouro karbon liderler edinmelisiniz. Bulabildiğiniz ve gözünüzün görüp elinizle açıp kapayabildiğiniz en küçük klipslerden edinin.
Bu kamışı oğlum için almıştım, çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, esnek ve geç toparlanıyor, balık tuttum mu evet tuttum ama aması var.Makine iyidir, bir kaç farklı kamış ile kullandım, işinizi çok rahat görecektir.İpe alışmak gerekiyor, ama lrf'de alabalık hariç bence ip olmazsa olmaz.Rüzgarsız havaları alışana kadar tercih ederseniz daha az zorlanırsınız. İlla mono kullanacaksanız gam yapmayan bir marka 0,12mm kalınlıkta tercih edin.
Rast gelsin.