Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

lrf takım için misina önerisi ?

Kan Grubu
A Rh Pozitif
kamış : Okuma wave power 2.13 0-8
Makine : Als 20

Kıyı için kullanıcam kesin bir mera yok kesin bir hedef balık yok

bu takım misina önerilerinizi bekliyorum sizce ip mi normal misinamı ?

Lider yapmak ne işe yarar ?

iyi günler

Son düzenleme:

Darkone

Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
B Rh Pozitif
0,06 kalınlıkta bir ip erim için iyi olacaktır. 3 ila 5 kg aralığındaki balıkları bu kalınlıkta bir iple çok çektim. Mera belli değilse her ihtimale karşı 0,08 ya da bunun gibi fazlasına kaçmadan hafif ipi kalınlaştırabilirsiniz. Lider bağladığınızda fc misina dayanıklı ve esnek olduğundan balığın ısırıp koparmasını engeller. Ot/kaya gibi engellerde ip tüylenme yapar. Fc ile lider yaptığınızda bu oran azalır. Esnekliğinden dolayı balık ile mücadele ederken tasmalanmış iğneyi gevşetmeden hafif esnemeler ile balığa karşı direnç sağlar..

Kan Grubu
A Rh Pozitif
bence öncelikle 0.16 veya 0.14 mm misina, avcılığı öğrendikten sonra ip misina.
0,06 kalınlıkta bir ip erim için iyi olacaktır. 3 ila 5 kg aralığındaki balıkları bu kalınlıkta bir iple çok çektim. Mera belli değilse her ihtimale karşı 0,08 ya da bunun gibi fazlasına kaçmadan hafif ipi kalınlaştırabilirsiniz. Lider bağladığınızda fc misina dayanıklı ve esnek olduğundan balığın ısırıp koparmasını engeller. Ot/kaya gibi engellerde ip tüylenme yapar. Fc ile lider yaptığınızda bu oran azalır. Esnekliğinden dolayı balık ile mücadele ederken tasmalanmış iğneyi gevşetmeden hafif esnemeler ile balığa karşı direnç sağlar..
misina için önerdiğiniz bir marke ve model varmı ?

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence de öğrenene kadar misina kullanmak daha mantıklı şahsen ben 1 makara ipi ziyan etmiştim

Faryalı

Daimi Üye
Makineye saracağınız kalitede mono 100 metre bir misina bile 60-70 olmuş. Gerek yok bence Kendo 0,06 kalınlığında bir ip misina sararsınız başlangıç olarak Erim ve hissiyat olarak daha doğru bir tercih olacaktır.. Biraz tecrübe edince daha kaliteli misinalara geçersiniz.

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
LRF için ne kadar ince takım kurarsanız o kadar avcı olur. Piyasadaki Shimano ve Daiwa dahil bir çok ip maalesef üzerinde yazan kalınlık değerinden maalesef daha kalın. Örnek Daiwa J-braid'din üzerinde 0.06mm ve 0.6PE yazıyor, hangisi gerçek değeri?

Biraz araştırdım ve birkaç deneme sonunda, Japonların JAFTMA standardına göre olan ipler gerçek kalınlıklarında olduğunu gördüm.Üzerinde yazan gerçek değerde olan bir bir kaç marka var Türkiye'de bulabileceğiniz, Sunline, Momoi gibi, onlarında fiyatları görece yüksek.Gerçek değerinde olan ve fiyatı daha uygun olan Intech markasını keşfettim.Fiyatları uygun üç serisi var 3'ünü de denedim memnun kaldım.

Sürekli av yapmıyorsanız 4X ip işinizi rahatlıkla görecektir.Gerçek değerinde 0,08mm ip ve 0,12-0,18 arası mera yapısı ve balığa göre alternatif flouro karbon liderler edinmelisiniz. Bulabildiğiniz ve gözünüzün görüp elinizle açıp kapayabildiğiniz en küçük klipslerden edinin.

Bu kamışı oğlum için almıştım, çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, esnek ve geç toparlanıyor, balık tuttum mu evet tuttum ama aması var.Makine iyidir, bir kaç farklı kamış ile kullandım, işinizi çok rahat görecektir.İpe alışmak gerekiyor, ama lrf'de alabalık hariç bence ip olmazsa olmaz.Rüzgarsız havaları alışana kadar tercih ederseniz daha az zorlanırsınız. İlla mono kullanacaksanız gam yapmayan bir marka 0,12mm kalınlıkta tercih edin.

Rast gelsin.