Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF Takım ve İp misina Önerisi

omerozer

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Daha önce sürekli surf takımı ile av yapıyordum ve LRF disiplini ile avlanmaya merak saldım. Aklımdaki LRF takımım şu şekilde;

Kamış: Ryuji Infinity Fuji O 2.30m 1-15gr 2P LRF Kamış - Fiyatı, Yorumları
Makine: Ryuji Infinity 2000 S Lrf Olta Makinesi - Fiyatı, Yorumları
Misina: ???

Takımı bu şekilde oluşturdum ancak sizce iyi bir kombinasyon olmuş mu?
İp misina hakkında bilgim olmadığı için de sizden öneri bekliyorum. Hedef balıklarım mırmır, istavrit vb.
BÜTÇE ORTALAMA 1500 ₺

Son düzenleme:

oulgen

Yeni Üye
Adı
Özkan Ü.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar, çok daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır, fakat istavrit ve mırmır için bence 1-15 aralığı çok geniş, makina da fazla büyük, bahsettiğiniz set sanki light spin olmuş gibi.
Aji takım daha mantıklı olabilir, 0.5-5 veya 6 gram atar aralığı, 500 lük veya en fazla 1000 lik bir makina daha doğru bir tercih olacaktır.
Rasgele...

omerozer

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar, çok daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır, fakat istavrit ve mırmır için bence 1-15 aralığı çok geniş, makina da fazla büyük, bahsettiğiniz set sanki light spin olmuş gibi.
Aji takım daha mantıklı olabilir, 0.5-5 veya 6 gram atar aralığı, 500 lük veya en fazla 1000 lik bir makina daha doğru bir tercih olacaktır.
Rasgele...
Bazen de lüfer için kaşık atmak istediğimden bu atar aralığını tercih ettim ama dediğiniz gibi 0.5-5 gram atarlı kamış ve küçük bir makine tercihi yapıp lüferden vazgeçmem daha mı doğru olur?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hangi bölgede av yapıyorsunuz hocam

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar.
Özkan Beyinde dediği gibi, 800 lük 1000 lik bir makine ile 1-7 gram aralıklı bir kamışta sizin işinizi görecektir.
Ayrıca effe carbotex 2000 lik grafit alaşımlı makine almanızı öneririm. 133 gram ağırlığında olup 1-7 1-9 gram lık bir kamışla gayet uyumlu olur.
makineden ötürüde lüfer çinekop vs gibi balıklarda da sorun yaşamazsınız.

oulgen

Yeni Üye
Adı
Özkan Ü.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bazen de lüfer için kaşık atmak istediğimden bu atar aralığını tercih ettim ama dediğiniz gibi 0.5-5 gram atarlı kamış ve küçük bir makine tercihi yapıp lüferden vazgeçmem daha mı doğru olur?
Balık yakında ise , yanınızda da kepçe var ise lüfer de gelir palamut da, balık LRF-Light Spin ile ulaşılamayacak mesafelerde ise ne kamışın ne makinenin bir önemi kalmıyor maalesef.

omerozer

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rasgele...
Önerdiğiniz kamış ve makine modeli var mıdır peki? Bütçe ortalama 6 bin tl

oulgen

Yeni Üye
Adı
Özkan Ü.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Önerdiğiniz kamış ve makine modeli var mıdır peki? Bütçe ortalama 6 bin tl
Tekrar merhaba, çok çok iyi bir kamış ve makine almadığınız müddetce bence her marka iyi kötü aynı sonucu verecektir, ben şu an Ryuji Matrix Aji kullanıyorum, memnunum. Makine olarak Ryuji Ajix 500, hafifliği ve yalan değil rengi dolayısıyla tercih ettim, idare ediyor şimdilik, daha önceden kullandığım Shimano Fx ve Okuma Alaris bile sanki daha kaliteli hissiyatı veriyordu bana, ama bu hissiyat çok göreceli. Siz veya başka biri çok daha fazla beğenebilir.

Özet olarak, kendim kullandığım için bütçe dahilinde Ryuji veya Fujin markalarını önerebilirim, daha profesyönel veya daha pahallı markaları kullanmadığım için inanın bir şey diyemem, gerek de duymadım, ama balıkçılığa daha fazla vakit ayırabilsem bir Majorcraft serisine imkanım dahilinde sahip olmak isterim.

Size nacizane tavsiyem, LRF ile ilgili youtube'da çok kanal var, onların avlarını mümkün olduğunca seyredin, beğendiğiniz ve sizi heyecanlandıran bir videonun metin kısmında , genelinde ekipman, yem bilgisi ve hatta bazen hava sıcaklığı ve basınç verileri bile yazıyorlar, orda yazan kamış ve makineyi almaya çalışın. Kamışın hissiyatı ( Solid uç-tubular uç ve aksiyon vs.. ) ve atar aralığı en önemlisi, makinanın da ağırlığı ve geri sarma hızı. Lrf yapacak iseniz online sitelerin LRF kategorilerinin içindeki ürünlerin dışına çıkmayın, bence max atar aralığı olarak da 6-7 gramı geçmeyin. Gerisi kısmet, sağlıcakla kalın...