LRF Takımım Hakkında Görüşlerinizi Bekliyorum 🎣

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan smtuncer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hemen önereyim markadan markaya bahsettigim degerler farketmekle beraber arkadasin butcesine yakin oldugu icin daiwa rs1000 ve 2000 e bakabilirsiniz. Ve meraya indiğimde en az 2 3 tane sniper kullanan insanla karşılıyorum istavritte bile mırmır etkisi yaratan u şeklini alan bi kamış. Geçen hafta arkadaşım ispendek çekerken sniper kırdı bunuda dip not olarak ekliyim ama daha önce bir kere levrekte çekti aynı kamışla.

1000 lik shimano alivyo ile 14 kilo Fırat turnası aldım. Abiler hiç birbirinizi üzmeyin bu konularda.
Ben alınmaz demiyorum zaten hocam sniper kamış o balıklara ne kadar dayanabilir istavritte bile yamulan kamış. Ayrıca kavga etmiyoruz herkesin özgür fikri tecrübesi vardir saygı duyuyorum benim görüşüm özet olarak kamışı bildiğim kullandığım için çok esnek ve kırılgan olduğu için ip ve lider yetersiz olduğu için ve hedef balıkları hrf, light spine kaydığı için ona yönelik öneride bulundum bunda yanlış ne olabilir ki?

Hemen önereyim markadan markaya bahsettigim degerler farketmekle beraber arkadasin butcesine yakin oldugu icin daiwa rs1000 ve 2000 e bakabilirsiniz. Ve meraya indiğimde en az 2 3 tane sniper kullanan insanla karşılıyorum istavritte bile mırmır etkisi yaratan u şeklini alan bi kamış. Geçen hafta arkadaşım ispendek çekerken sniper kırdı bunuda dip not olarak ekliyim ama daha önce bir kere levrekte çekti aynı kamışla.
Bildiğim en alt seri shimano sienna sanırım 1000 lik makinesi olan sienna da 1000-2000 arası 1 kg drag farkı varken makinenin kalitesi yukarı doğru çıktıkça drag kuvvetleri aynı kalıyor. Burada daiwa rs örneğine bakacak olursak 1000 likte 5 kg drag 2000 likte ise 8 kg drag kuvveti belirtilmiş. Aşağıdaki tabloya bakınca bu iki makine arasındaki drag kuvveti farkı bana pek mantıklı gelmedi. Doğru olduğunu farz edersek dahi şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Drag kuvveti kalama tam kapalıyken arada kamış vb olmadan dik şekilde makinenin kaldırabileceği maksimum ağırlığı ifade ettiğinden dolayı kuru drag ağırlığı balık çekerine tam yorum maalesef olmuyor zira arada bir de kuvveti absorbe eden kamış var. Ben size söylediğiniz yanlış demiyorum tabi ki fikrinizdir ama kamışı sağlamlaştırırken makineyi de 2000 yerine 2500 deseniz bence daha sağlıklı olurdu diyorum. Seviyeli tartışma için teşekkür ederken kendi adıma konuya noktayı koymuş bulunuyorum. Başka konularda yeniden görüşmek üzere.

1743605920482.png

Ben alınmaz demiyorum zaten hocam sniper kamış o balıklara ne kadar dayanabilir istavritte bile yamulan kamış. Ayrıca kavga etmiyoruz herkesin özgür fikri tecrübesi vardir saygı duyuyorum benim görüşüm özet olarak kamışı bildiğim kullandığım için çok esnek ve kırılgan olduğu için ip ve lider yetersiz olduğu için ve hedef balıkları hrf, light spine kaydığı için ona yönelik öneride bulundum bunda yanlış ne olabilir ki?
Herkes bilgisi ve tecrübesine bilgi vermeye çalışıyor bunda hiç yanlış yok. Bende kendi fikrimi söylüyorum bunlar çok detay olarak kalır pratik de. 10 farklı av için 10 takım dizmek gerekmez sektörün oyununa gelmeyin bunu söylüyorum.

Bildiğim en alt seri shimano sienna sanırım 1000 lik makinesi olan sienna da 1000-2000 arası 1 kg drag farkı varken makinenin kalitesi yukarı doğru çıktıkça drag kuvvetleri aynı kalıyor. Burada daiwa rs örneğine bakacak olursak 1000 likte 5 kg drag 2000 likte ise 8 kg drag kuvveti belirtilmiş. Aşağıdaki tabloya bakınca bu iki makine arasındaki drag kuvveti farkı bana pek mantıklı gelmedi. Doğru olduğunu farz edersek dahi şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Drag kuvveti kalama tam kapalıyken arada kamış vb olmadan dik şekilde makinenin kaldırabileceği maksimum ağırlığı ifade ettiğinden dolayı kuru drag ağırlığı balık çekerine tam yorum maalesef olmuyor zira arada bir de kuvveti absorbe eden kamış var. Ben size söylediğiniz yanlış demiyorum tabi ki fikrinizdir ama kamışı sağlamlaştırırken makineyi de 2000 yerine 2500 deseniz bence daha sağlıklı olurdu diyorum. Seviyeli tartışma için teşekkür ederken kendi adıma konuya noktayı koymuş bulunuyorum. Başka konularda yeniden görüşmek üzere.

126062 dosyayı görüntüle
Bende teşekkür ederim hocam 2500 de olur tabiki de haklısınız

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Aldığım ekipmanlar bu şekilde:

Fujin sniper 230cm 0.6 - 8gr atarlı
Okuma Ceymar hd 1000a
Fusion x8 0.06
Tournament flourocarbon leader 0.20

Şimdilik sadece birkaç melanur alabildim

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Aldığım ekipmanlar bu şekilde:

Fujin sniper 230cm 0.6 - 8gr atarlı
Okuma Ceymar hd 1000a
Fusion x8 0.06
Tournament flourocarbon leader 0.20

Şimdilik sadece birkaç melanur alabildim
Setiniz hayırlı olsun trofesi bol olsun
Mersinin ne tarafında av yapıyorsunuz bilmiyorum ama Aydıncık ve civarı için birkaç tavsiye vereyim kendi tecrübelerime dayanarak micro jig kullanın kayalık ve sığ meralar öncelikle mafsal gibi 5 7 gr ağırlıklar ve silikon ile dip yapısını tanıyın derinliği kavramaya çalışın sonrasında o sularda bir şekilde jig çalıştırmaya bakın tral , kuzu palazı , zargana , liça , yaledarma gibi balıklar da jig gerçekten başarılı sonuçlar veriyor öncelikle pahalı ve markalı jigler yerine ucuz ve koptuğunda gözünüz kalmayacak jigler tercih edin alt iğneyi de sökün..
Küçük sahtelere şans verin özellikle bal karides renginde olanlar sudaki hedef balıklarınızdan bir çoğunun ilgi göstereceği renkler model yine size kalmış kendo olur zıpır olur..
Kalama ayarına mutlaka dikkat edin ben çok yandım siz yanmayın 🙂

@OmerAydın hocam araya girmek gibi olacak ama iş yapar dediğiniz ve koparsa da gözümüz kalmayacak gibi ucuz jiglerden örnekler verir misiniz acaba ?
zıpır bıdık tipi sahteler var ama jig kısmında migro jig olup ucuz ve iş yapan örneklere ihtiyacım var şahsen.
herkese rassgele.

Back