Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF veya Light Spin için takım önerisi

bartu_ozdemr

Yeni Üye
Adı
Bartu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar. izmir de yaşıyorum ve yakın zamanda tekneyle balık avına çıktım çok aşırı derece de heyecan doluydu yaklaşık 3 haftadır kendime levrek veya orta büyüklükteki balıklar için olta takımı arıyorum. Heyecanlı ve hissiyatlı olması için LRF takımları baktım ama çok fazla detay var aldığıma pişman olmayacağım sudan balığı alabileceğim fiyat performans odaklı veya orta segment bir olta takımı arıyorum küçük yemlerle küçük balıklarda kısılıp kalmayacak güzel bir LRF veya Light Spin bir olta takımı önerirseniz çok sevinirim herkese iyi forumlar.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar, İzmir avı konusunda bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır fakat şunu belirtmek isterim ki lrf ya da light spin kamışlar ile levrek çupra gibi balıkları sudan kesemezsiniz. İstisnalar kaideyi bozmaz ama kesmemelisiniz de. Yanınızda kepçe bulundurmanız şart maalesef. 7-35 ve üzeri spin kamışlar ile bu balıkları sudan kesebilirsiniz çok iri olmamak kaydıyla ama o kamışlar bile zaman içinde yorulacaktır. Kepçe forever.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar, İzmir avı konusunda bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır fakat şunu belirtmek isterim ki lrf ya da light spin kamışlar ile levrek çupra gibi balıkları sudan kesemezsiniz. İstisnalar kaideyi bozmaz ama kesmemelisiniz de. Yanınızda kepçe bulundurmanız şart maalesef. 7-35 ve üzeri spin kamışlar ile bu balıkları sudan kesebilirsiniz çok iri olmamak kaydıyla ama o kamışlar bile zaman içinde yorulacaktır. Kepçe forever.
7-35 ve üzeri ilede sudan kesilmemeli kamışın sapı ellerinde kalıverir valla

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bartu_ozdemr

Yeni Üye
Adı
Bartu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Anlaşıldı sepete bir tane de kepçe ekleyeceğiz demek ki :)
araştırdığım ve ilgimi çeken kamışlar şu şekilde
caretta focus 230cm 1-15 gr
oslo action game 210cm 1-8 gr
ryuji infinity fuji o 230cm 1-15 gr
ryuji luna ve aji game serilerinde de bu aralıklarda var ama üstteki verdiklerim daha cazip gibi
makine konusunda da şu ana kadar bir fikir oluştuğunu söyleyemem sadece caretta claw 2000 ve effe carbotex xt 2000 gözlemleyebildim

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fujin boreas 1-20ye bakabilirsin. Çevremde kullananlar var memnun olduklarını söylüyor. Birde malzemeleri alırken bayiden eline alıp denemeden almamanı tavsiye ederim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
7-35 ve üzeri ilede sudan kesilmemeli kamışın sapı ellerinde kalıverir valla

yani balığa ve coğrafyaya göre değişiyor bizim istanbul lüferlerini alıyoruz kıyıya zaten kepçeleyim desen teksen kaçıp gider yanında başkası yok. Çokta iri olmuyor. Henüz kamışın sapı yerinde çok şükür :koptum:

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
yani balığa ve coğrafyaya göre değişiyor bizim istanbul lüferlerini alıyoruz kıyıya zaten kepçeleyim desen teksen kaçıp gider yanında başkası yok. Çokta iri olmuyor. Henüz kamışın sapı yerinde çok şükür :koptum:
Tabiki öyle Bedri hocam luferde sorun olmuyor ama işin içine levrek girince işin rengi değişiyor. Şimdi arkadaş yeni başlıyor hobiye olurda denk gelir o anın heyecanıyla sudan kesmeye çalışırsa kirabilir.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
konu ilk mesajda lrf gibi başlayıp spine dönmüş. :)
başlıktaki bir cümle dikkatimi çekti sadece küçük yemlerle küçük balıklarla sıkışıp kalmak istemiyor demişsiniz sanırım.
kesinlikle lrf ye bulaşmayın derim.
224 - 254 cm 1-20 5-36 vs gibi atarlı orta segment bir kamış ile 2000 lik bir makine sizin en temel ihtiyacınız olacaktır. hem güçlü balıkları alırken pek zorluk çekmezsiniz. hemde takıma zarar vermezsiniz.

bartu_ozdemr

Yeni Üye
Adı
Bartu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
  • Daiwa New Legalis RF 228 cm 1-12 gr LRF Olta Kamışı
  • Caretta claw 2000
  • Caretta Seiko Light 8X 150 m İp Misina (0.08 mm / 0.10 mm)
  • Ryuji Fluorocarbon 25 m Shock Leader (0.21 mm / 0.26 mm)
  • Fujin Power Snap Klips
  • Hanfish Gurt 6 cm Silikon Yem
  • Hanfish Breaking Ball Head Jighead
  • Hanfish Zıpır KG 5 cm 4.5 gr Maket Yem
  • Fujin Jig-X Trio 3’lü Micro Jig (5 gr)

• Şimdilik bu seti ayarladım acemiliğimi attıktan sonra muhtemelen spin evresine geçip onu da tecrübe edinicem çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için