LÜFER KORUMA TİMİ ALO 174

HABER

'Bursa'da tarım il müdürlüğü balık halinde 19 kasa limit altı oldugu belirlenen çinekopa el koydu.balıklar huzurevine gönderildi.15 kasım 2011'

Bilinçli insanlar sıkıstırdıkça denetimler artıyor.

Fakat keske denizdeki huzurevlerinde kalabilselerdi de demeden gecemiyorum.

HABER

'Bursa'da tarım il müdürlüğü balık halinde 19 kasa limit altı oldugu belirlenen çinekopa el koydu.balıklar huzurevine gönderildi.15 kasım 2011'

Bilinçli insanlar sıkıstırdıkça denetimler artıyor.

Fakat keske denizdeki huzurevlerinde kalabilselerdi de demeden gecemiyorum.

Yorumuna yürekden katılıyorum sevgili Murat,ancak el koymalarıda bir şey. !

Herkese Selamlar,

Yaklaşık 3 hafta önce ihbarda bulunmuştum.İki gün önce sorguladığımda daha değerlendirmeye alınmadığı belirtilmişti.Bugün tekrar sorguladığımda , kontrol sonucu yönetmeliklere uygun olduğu belirtilmiş. Yani anlayacağınız ,2 hafta sonra denetime gidiyorlar. Sonrada yönetmeliklere uygun diyorlar. Keşke sizde tezgahlardaki defne yapraklarını görseydiniz, içiniz acırdı ... İşin ilginç tarafı sanki hiç yasak değilmiş gibi tüm tezgahlarda küçücük defne yaprakları bulunuyordu.HEm de tüm balık tezgahlarında...

Bu akşam gördüğüm Yeşilköy Balıkçısındaki 5 Tl karşılığında satılan avuç içi kadar palamutlar hiç mi bu insanların vicdanlarını sızlatmıyor 😡

Bugün yine bir balıkçı tezgahında daha minicik yavru defne ve çinakopları görünce şarteller attı bende. Adama; ya bu minicik yavruları satmak yasak değilmi dediğimde, abi müşteri soruyor mecburen satmak zorunda kalıyoruz dedi. Üstelik balık halinde durum daha fenaymış, balık boylarıyla ilgilenen tarım bakanlığı görevlileri yavru balık satışına göz yumuyormuş. Yani ''benim memurum işini bilir'' mantığı hakim orada. Yazıklar olsun o yavru balıkları tutanlara, vicdansızlar, gaddarlar.

Sefaköyde tezgah ta gördüğüm çinekop ( yani yaprak ) lar için 174 ü aradım 1 hafa da oldu ama halen satılıyor

174 le olacak iş değil bu.
Görev zabıtaya verilmeli ve bunun da önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir denetim olduğu kafalarına kazınmalı.

Sefaköyde tezgah ta gördüğüm çinekop ( yani yaprak ) lar için 174 ü aradım 1 hafa da oldu ama halen satılıyor

Tekrar ara, ilgilenmezlerse tekrar, tekrar tekrar.

Ben şahsen Bostancıdaki tezgahları 4. arayışımda ancak denetlettim..

Kireçburnunda yaklaşan bir gırgır teknesine bakmak için yanaştık ne gördük biliyormusunuz? 1 ton kadar vardı sanırım kıraçalar ve kıraça gibi defne yaprakları arkada 3-4 kişi olduğu gibi denize boşaltıyor birkaç kişi daha gelince bu seferde ışıkları söndürdüler. Artık ne diyeyim bilemiyorum....

Back