Gündoğdu
Yeni Üye
- Tepki
- 0
- Ödül
- 1
Denetimden sonra çinekop satışı durdu mu?
En azından o ufacık yapraklardan ziyade daha irilerini sattıklarını gözlemliyorum
Denetimden sonra çinekop satışı durdu mu?
Az önce şikayetimi ALO 174' e ilettim. Telefonda ilgilendiler. Umarım sonrasında da ilgilenirler. 15 gün içerisinde denetim yapılıp sonuç bildirilecekmiş.
Karaköyde ki balıkçılara göz atan oldumu hiç buaralar, hiçte gizli saklı çinekop satmıyorlar, yasak değil sanki.😕
pazarlarda 5TL imiş. yazık.
Dalışlarda o kadar çok çinekop gördümki son 1 aydır gözlerime inanamadım arkadaşlar..
Ve düşünüyorum burada bile böyleyse bu çinekop asıl membasında gerçekten adamakıllı denetlenebilse memleket lüfer cenneti olur..
Hadi inşallah..
Arkadaşlar bugün Üsküdar da Cengiz balıkçılıktan malzeme alırken ordaki balıkçılar çarşısınıda bir gezeyim dedim, tüm tezgahlarda çinekop var hepsi de limit altı. Söz uçar yazı kalır misali telefon açacağıma detaylı bir mail attım bugün geldiğimde şimdi cevabını bekliyorum. Lütfen duyarlı olalım burda üç beş var diye geçiştirmeyelim, ricamdır. Saygılar.
arkadaşlar izmirde pazar tazgahlarında ,,ve kemeraltı çarşı tazgahlarında dolu,,,
hemde üç boya ayırmışlar,,10,12,15 cm boyları..(7.5 tl,10 tl,15 tl,)
balıkçılarda satmak istemiyorlar ,,izmir balık halinde toptancılardan alıyorlar,,
izmirede istanbuldandan geliyor..
bunların istanbul çıkışı durdurulamazmı...🙄
Aslında alan da suçlu, tezgah sahipleride, bizde. Adam hale gidiyor var alıyor sonuçta ekmeğinin peşinde ama halde denetmenlerde var yani o balık oraya nasıl giriyor ve neden müdahale edilemiyor? ben bunu bir türlü anlayamıyorum. Gücü olan istediğini yapabiliyor biz ne kadar haykırsakta. Kanun ve yasaklar hiçe sayılıyor ben buna üzülüyorum...
Bugün Migrosta alışverişe gittik ordaki lüferler adedi 20 tl.den satılıyordu çinekop yoktu. Ama karşısındaki tezgahlarda çinekop diye satılan birsürü yapraklar var.
tutmuyorum,almıyorum , yemiyorum.
Ama hergn tutuluyor,heryerde satılıyor,herkes yiyor 🙁
Haftasonu silivride idim.Tüm ilçede birçok köşebaşında araz kasalarında ,el arabası tezgahlarında çinekop satılıyordu.
Sözün özü çinekop aramanıza gerek yok, heryerde karşınıza çıkıyor. Kolluk kuvvetleri mcadele etmek isterse birkaç saatte, onlarca yeri işleme alması gerekir.
İstanbul halini gözetim altına alınsa yeter.
Türkiye'ye İstanbıldan dağılıyor.
Bilmek isteyen için söyleyeyim, Sinop taraflarından troller istanbula bol bol çinekop gönderiyor.
aslında ilk başta balıkçı hallerini kontürol etmeleri gerek bugün gidin kumkapı haline ganimet gibi kasa kasa getiriyorlar çinekopu bırakın yaprak bile var 12 cm boyunda adamlar hlde satmasalar ne pazarçı alır nede tezgahlarda bulunur tek sorumlu tutup getirendir denetleme yok malasef söylenen onca söz havada kalmıştır saygılar
Dün sabaha doğru yenikapı balık halindeydim. Zargana almak için gittim. Etrafı dolaşınca gördüğüm manzara heryer çinekop doluydu, hatta yaprak doluydu. Yasak falan hikaye arkadaşlar. Kasalar dolusu yaprak vardı. Çinekop bile değildiler. Hemde kasası 35 TL gibi komik bir rakama.
Malesef her yerde satılıyor, hepmiz görmüşüz. Yasak olmasa ne olacaktı acaba..
Sevgili arkadaşlar,
174 numaralı hattı aradım halde durum böyle dedim. Bana verilen cevap firma ismi verin. Firma ismi yok tabi halde bir sürü kasalar ve arkalarında 2-3 adam satış yapıyor. Halin tamamında limit altı satışı olduğunu söyledim. O zaman il tarım müdürlüğünü arayın dediler. Aradım orayı da Bir memur arkadaş çıktı durumu anlattım.
En ince detayına kadar açıklama yaptı.;
Yapılan ihbarlar balık yakalandıktan sonrası olduğu için araçtaki veya tezgahtaki balığa el koyuyorlar. 784 .TL cezası var ve bu el konulan balıkları ihale ile satıyorlar. İhaleye sadece balığına el konulan kişiler giriyor ve komik bir rakama balığı tekrar alıp satışa sürüyor. Bir nevi yasallaştırıyor. Denizde bu iş el konulması gerekiyor orayada sahil güvenlik bakıyor. Teknede balık varken yasal limit altıysa cezası kesiliyor ve yine aynı işleme tabi tututluyor.
Yani arkadaşlar al takke ver küllah. Türk yargı ve kanunlarında bir sürü eksik ve açık var. Herkes bir açığa sığınmış elbirliği ile balığın soyuna rahmet okuyorlar. İl tarım müdürlüğündeki arkadaş başbakanlığa mail atın arayın bir şeyler değişsin bu iş olmadı boyle bizimde yetkilerimiz bir yere kadar dedi. Konustuğum arkadaş bende çok üzülüyorum ve bütün dediklerine katılıyorum dedi.
Hadi bakalım burdan yakın....
Herkese Selamlar,
Yaklaşık 3 hafta önce ihbarda bulunmuştum.İki gün önce sorguladığımda daha değerlendirmeye alınmadığı belirtilmişti.Bugün tekrar sorguladığımda , kontrol sonucu yönetmeliklere uygun olduğu belirtilmiş. Yani anlayacağınız ,2 hafta sonra denetime gidiyorlar. Sonrada yönetmeliklere uygun diyorlar. Keşke sizde tezgahlardaki defne yapraklarını görseydiniz, içiniz acırdı ... İşin ilginç tarafı sanki hiç yasak değilmiş gibi tüm tezgahlarda küçücük defne yaprakları bulunuyordu.HEm de tüm balık tezgahlarında...
Bu akşam gördüğüm Yeşilköy Balıkçısındaki 5 Tl karşılığında satılan avuç içi kadar palamutlar hiç mi bu insanların vicdanlarını sızlatmıyor 😡
Bugün yine bir balıkçı tezgahında daha minicik yavru defne ve çinakopları görünce şarteller attı bende. Adama; ya bu minicik yavruları satmak yasak değilmi dediğimde, abi müşteri soruyor mecburen satmak zorunda kalıyoruz dedi. Üstelik balık halinde durum daha fenaymış, balık boylarıyla ilgilenen tarım bakanlığı görevlileri yavru balık satışına göz yumuyormuş. Yani ''benim memurum işini bilir'' mantığı hakim orada. Yazıklar olsun o yavru balıkları tutanlara, vicdansızlar, gaddarlar.
Sefaköyde tezgah ta gördüğüm çinekop ( yani yaprak ) lar için 174 ü aradım 1 hafa da oldu ama halen satılıyor
Kireçburnunda yaklaşan bir gırgır teknesine bakmak için yanaştık ne gördük biliyormusunuz? 1 ton kadar vardı sanırım kıraçalar ve kıraça gibi defne yaprakları arkada 3-4 kişi olduğu gibi denize boşaltıyor birkaç kişi daha gelince bu seferde ışıkları söndürdüler. Artık ne diyeyim bilemiyorum....
Tacettin bizden ileride olanlar Mars'a nasıl gidip orada nasıl bir yaşam kurarız peşindeler.geçen bende eski konularada ki yazılara bakıp hayıflanmıştım.bundan 5 ila 10 sene önce de yazılanlar çizilenler ...
durum hiç ilerleme hersene bir önceki seneyi aratıyor gibi
bügünlerde gezdiğim bütün sokak aralarındaki,pazardaki,hemen hemen bütün balıkçılarda satılan küçük balıkları görünce daha da dahda karamsarım.
ve yanımdaki balıkçıların kovaya atııkları küçük balıkları görünce daha da soğuyorum.