Makaranın Altına Misina Dolanıyor

Ankaralı80

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Merhaba Dostlar.Bir kaç gün önce Remixon X-Pro Surf 65 marka olta makinesi aldım üzerinde 0.40'lık misina sarılı.Problemim makine zaman zaman makaranın altındaki çarklı bölüme misinayı doluyor.Sık rastlanılan bir problem mi yoksa makine arızası mı bilemedim , sonuçta ilk kez olta kullanıyorum.Arıza ise makineyi değişime göndermek istiyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba Dostlar.Bir kaç gün önce Remixon X-Pro Surf 65 marka olta makinesi aldım üzerinde 0.40'lık misina sarılı.Problemim makine zaman zaman makaranın altındaki çarklı bölüme misinayı doluyor.Sık rastlanılan bir problem mi yoksa makine arızası mı bilemedim , sonuçta ilk kez olta kullanıyorum.Arıza ise makineyi değişime göndermek istiyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Makine arizasi oldugunu dusunmuyorum. Bu tarz kafali makinelerde oluyor. Normal makine gibi degiller. En ufak boslukta carklara dolanma yapiyor. Bende de ayni tip kafali makine var ve ozellikle ruzgarli havalarda, hafif kursunla hemen dolanma basliyor.

Ustadlarimiz cozumu varsa yardimci olacaktir size.

Bendeki makine;

(link)

Sorun bence makinede değil kullandığın misinada. Kullandığın misina sert yapılı ise misinadan yapar. Boşluk esnasında kafadan kendini atar sert misina. Sorunun tam çözümü için misina markasını da yazarsanız daha rahat bir çözüme kavuşmuş olursunuz.

Bazı makinelerde bu sorunun olması normal.
Bu sorunu farkederek çözüm üretmiş makineler çoğunlukta şu anda.
Kafanın alt kısmında misinanın aşağı kaçmasını engelleyen bir düzenek olması gerek bu sorunu yaşamamak için. Belli ki aldığınız makinede bu yok.

Misinanız çok serttir ve makinaya sarmak için 0.40 mm çok kalın zaten o kalınlıktaki misinalar daha çok takım yapmak için kullanılan sert misinalardır daha ince ve yumuşak bir misina kullanın hem kalın misinayla uzun mesafeli atışlar yapamazsınız misina inceldikçe atış mesafesi artar şu linklerdeki iki misinada surf makinada kullanmaya uygun yumuşak misinalar ben ikisinide daha önce kullandım 0.28mm yada. 0.30mm yeterli olur
yada aliexpressten 500 mt ip misina sipariş verin ip misinada daha ince kullanırsınız atış mesafeniz dahada artar hem ip misinada balık vuruşlarını çok daha iyi hissedersiniz daha iyi tasmalama yaparsınız. (link) (link)

Bende bu konuyla alakalı bir şey sormak istiyorum,
Aşağıdaki 2 kafanın farkı nedir
spro-aeronium-special-feeder-555-gyorsteszt_86886_2_0x0.jpg

Soldakini ne için sağdakini ne için kullanmam gerekir.
Yardımlar için şimdiden teşekkür ediyorum,

Biri sığ kafa diğeri derin. sığ olan kafadan misina daha rahat boşalır, dolayısı ile erim mesafesi daha yüksek olur.

Biri sığ kafa diğeri derin. sığ olan kafadan misina daha rahat boşalır, dolayısı ile erim mesafesi daha yüksek olur.
Peki sığ kafaya nasıl misina sarmak gerekir, uzak atışlarda sarılacak misina yeterli olurmu ?
Diğeriyle kıyasladığımızda biri 500 metre misina kapasiteliyse diğeri yarısından bile az gibi

Peki sığ kafaya nasıl misina sarmak gerekir, uzak atışlarda sarılacak misina yeterli olurmu ?
Diğeriyle kıyasladığımızda biri 500 metre misina kapasiteliyse diğeri yarısından bile az gibi
bence sığ kafaya ip sarmak daha doğru olur, misina ilk sarıldığında çabuk kusma yapabiliyor. avlandığınız bölgeye göre 0.16 - 0.10 mm 8 kat ip yeterli olur düşüncesindeyim. diğerinin üzerinde yazıyor 0.30 mm misinadan 450 metre alıyormuş.

Back