Makaron Koruma

SKARPİ66

Daimi Üye
Tepki
4,314
Ödül
113
Gözümüz gibi baktığımız kamışlarımızda av esnasında ister istemez ufak tefek çizikler ve vuruklar oluşmakta.
Kamışı bu vuruk ve çiziklerden koruma maksatlı en azından en çok hareket gören sap ve son yüzüğe kadar olan kısmı şeffaf makaron ile kaplayan oldumu.
Veya bahsettiğimiz türde hasarı önlemek amaçlı nasıl bir önlem alabiliriz.
Aşağıda tanıtımı bulunan şeffaf makaron veya muadili bir kaplama deneyen bilen varmı.
Screenshot_2019-01-23-21-55-23-1.png

Makaronu sadece mantar sap olan kamışların mantar kısımlarına yapmıştım kullandığım eldivenin daha iyi kavraması için benim amacımı gerçekleştirdi.Fakat son yüzüğe kadar biraz zor gibi sap kısmından geçirmeniz gerekiyor saptan geçen makaron biraz genişçe oluyor haliyle ve makaron sonsuz daralmadığından kamış inceldikçe bol kalır.Keserek yüzükten geçirirseniz makaron işlevini kaybedecektir.Sap kısmı ince olan bir kamış ile belki mümkün olabilir.Çok bilirkişi gibi yazdım ama topu topu 2 mantar sap kamışı kaplamışlığım var oradan fikir yürüttüm sadece.🙂

Şeffaf yerine sarı ve siyah iki renk kalın kablo makaronu ile sap ve sehpaya temas eden kısımlarını kaplamıştım. Tutmak daha konforlu oluyor ve sehpadan kayma azalıyor. Kaplarken sıcaklık gerektiği için dikkatli davranmak gerekiyor.

Aynı videoyu bende izledim. ( defalarca )
Woer diye bir marka var. İstanbulda satış yerini bulamadım şeffaf olarak. Ve videoda kullanılanda şeffaf.

Ayrıca benim kaplamak istediğim kamış parçalı. Dolayısı ile sap kısmında sorun olmaz. ( makina yatağı kısmını keserek halladebiliriz )
Orta parçayı ise yüzüğe kadar olan kısmını ( tripota dayanan kısım burası genelde ) kaplama düşüncesindeyim.
Sap kısmında kısmında kullanılan makaron mesela 8 mm lik ise - orta kısımdada 5 mm lik kullanırsak mesela bahsettiğiniz o fark ortadan kalkmış olur. Olurda woer marka şeffaf makaron istanbulda nerede ?????

Telesurf olan kamışta ise işlem daha kolay tabiii.

Elektrik malzemesi satan yerlere bakabilirsiniz
Isıyla daralan makatın diye aratın

(link)

(link)

(link)
(link)

Aynı videoyu bende izledim. ( defalarca )
Woer diye bir marka var. İstanbulda satış yerini bulamadım şeffaf olarak. Ve videoda kullanılanda şeffaf.

Ayrıca benim kaplamak istediğim kamış parçalı. Dolayısı ile sap kısmında sorun olmaz. ( makina yatağı kısmını keserek halladebiliriz )
Orta parçayı ise yüzüğe kadar olan kısmını ( tripota dayanan kısım burası genelde ) kaplama düşüncesindeyim.
Sap kısmında kısmında kullanılan makaron mesela 8 mm lik ise - orta kısımdada 5 mm lik kullanırsak mesela bahsettiğiniz o fark ortadan kalkmış olur. Olurda woer marka şeffaf makaron istanbulda nerede ?????

Telesurf olan kamışta ise işlem daha kolay tabiii.
Geçenlerde, Karaköy Spot Balık ın bulunduğu çarşının üst katında bi elektrikçiden 2 cm çapında sarı renkli bir makaron almıştım. Şeffaf olanlarından da olabilir.

Özcan Abi, şeffaf şart mı bilmiyorum ama decathlonda tenis raketleri için overgripler mevcut. Ekonomik olanlarını aşağıya ekliyorum. İsteyen arkadaşlarda bunlarla kamışlarının çizilmemesi için önlem alabilirler.

(link)
(link)

Back