Makaron Koruma

Şimdi reklam yapma niyeti ile yazmıyorum. Lakin siteden bir arkadaşında yardımcı olması ile yeni bir kamış aldım.
(link)
Ve aynı tip kamışı alan bir arkadaş ile konuştuğumuzda 7 aylık kamışının halini gösterdi. Sap ve orta kısım harita gibi olmuş. Kendisi uygulamamış ama fikri bana o verdi. Sor soruştur mutlaka bu makaronlardan bul diye. Üsküdardan geçerken karaköyde aradım herkes siyah beyaz veya renkli satıyor.
Aldığım kamış komple metalik gri. Bu neden ile benim için şeffaf olması şart.

Özcan Abi, şeffaf şart mı bilmiyorum ama decathlonda tenis raketleri için overgripler mevcut. Ekonomik olanlarını aşağıya ekliyorum. İsteyen arkadaşlarda bunlarla kamışlarının çizilmemesi için önlem alabilirler.

(link)
(link)

Decatlonun ürününe baktım ama kafama takılan şuki < teri emer > diyor. Kaymaması iyi. Ama teri emmesi ne kadar amaca uygun bilemedim.

Decatlonun ürününe baktım ama kafama takılan şuki < teri emer > diyor. Kaymaması iyi. Ama teri emmesi ne kadar amaca uygun bilemedim.
Hımmm 🙂 Yağmur yağınca yağmur suyunu da emecek tabi. Yağmurlu havada pek balığa gitmediğimden o kısmını düşünmedim ne yalan söyleyeyim. 😀 😀

Bende aldığım bütün kamışlarıma elektrik için daralan makaron kullanırım..Bu makaronlar ısıtılınca çapları örnek..50mm ise 25mm ye kadar daralır.. ısıtılma işlemi düzgün yapılırsa gayet sağlıklı ve su almaz şekilde koruma sağlar..
Yalnız kaplamayı 3 parça kamışta sadece en alt parçaya uygulayın..Orta parçaya uygularsanız kamışı sıkı saran makaron veya başka malzeme
kamışın aksiyonunu bozabilir,hatta kamışa zarar verebilir..

Bende aldığım bütün kamışlarıma elektrik için daralan makaron kullanırım..Bu makaronlar ısıtılınca çapları örnek..50mm ise 25mm ye kadar daralır.. ısıtılma işlemi düzgün yapılırsa gayet sağlıklı ve su almaz şekilde koruma sağlar..
Yalnız kaplamayı 3 parça kamışta sadece en alt parçaya uygulayın..Orta parçaya uygularsanız kamışı sıkı saran makaron veya başka malzeme
kamışın aksiyonunu bozabilir,hatta kamışa zarar verebilir..

Evvveett.
Güzel bir mantık daha. Bu aksiyon olayı aklıma hiç gelmemişti. Haklısınız. Teşekkür ederim..

Ultegra kamışınız hayırlı olsun..Benimde kullandığım kamıştı..Ağır kurşunda makina yatağına kadar esner..Zaten bütün kamışlar aynı özelliği gösterir..Sapın kalın kısmının çap ölçüsünü alıp buna en yakın olan(sap32mm. ise 35mm.makaron gibi)çapta makaron alıp makina yatağına kadar ölçü alıp,en sağlıklısı ısıtıcı fönle uygulamaktır..Daha yüksek ısı kaynakları kamışa zarar verebilir..

Masrafa gerek yok🙂 Karaköy'de bankalar caddesinde bir ton satan yer var. Metresi 1 tl'di olsun şimdi 2 tl. Çizilmelere karşı faydasını görürsünüz.👍

Back