Makina Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alroy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim anladığım kadarıyla 5000-6000’lik makineler genel amaçlı olarak daha tavsiye ediliyor. Okuma Avanger 55-65 , Ceymar 55-65, Shimano Nexave 5000-6000, Shimao Alivio 6000, Ryobi Ecusima 6000’dan bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz. Okuma’nın servisi diğerlerine nazaran daha iyidir. Bütçe olarak bu örneklerin biraz üstüne çıkmayı düşünürseniz. Shimano Socorro 6000 SW’yi genel amaçlı olarak severek kullanıyor ve öneriyorum. Avanger’de şu an kullandığım ekonomik ve sağlam bir makinedir.

Not: Genel amaçlı kullanımlar da, bir turda yüksek sarım yapmayan makineleri tercih ediyorum.

Derlerki 40 kafa yeter. ne yapacaksın o kadar büyük kafayı. Teknik farklarını bilmiyorum ama numara sayısına göre makara büyüyor. Gerçekten de 150 mt ip/misina sarsam bana yeter. 40-50 kafa bir makina iyi gibi.
Bu makineyi alsam pişman olmam gibi duruyor.
(link)

Derlerki 40 kafa yeter. ne yapacaksın o kadar büyük kafayı. Teknik farklarını bilmiyorum ama numara sayısına göre makara büyüyor. Gerçekten de 150 mt ip/misina sarsam bana yeter. 40-50 kafa bir makina iyi gibi.
Bu makineyi alsam pişman olmam gibi duruyor.
(link)

Daha önceden deneyimlediğim bir makina değil. Linkte tatlı su yazıyor belki dikkatini çekmemiş olabilir! Fakat doğru yazılmışsa denizde bu makinayı kullanamazsın. Eğer 4000 kafada karar kıldıysan diyeceğim birşey yok. 🙂

Daha önceden deneyimlediğim bir makina değil. Linkte tatlı su yazıyor belki dikkatini çekmemiş olabilir! Fakat doğru yazılmışsa denizde bu makinayı kullanamazsın. Eğer 4000 kafada karar kıldıysan diyeceğim birşey yok. 🙂

Sıkıntı karar kılamamak. Puzzle gibi birleştirip en azından yanlış tercih yapmayıp doğruya en yakını bulmak.

Makina Okuma alırsan servis konusunda sıkıntı yaşamazsın. Okuma’nın Azores 5500’ü senin işini görür ama ağır makina. At çek yapmaya kalktığında bir hayli yorar. Aynı makinanın 4000’liği bence en ideali. Drag güçleri de bilya sayıları da aynı gramajı da hafif.

Teknede avlarim diosan düşük sarimli makina al yoksa yorar derim hem surf hem yemli hem tekne icin ceymar 55 is yapar

Ayrica Daiwanin her makinasi tatli ve tuzluda is yapiyor eskidigide yok saglam makinalar sadece sıkıntı yüksek devir ben sahsen 4000 lik 1:5 devirli 70-80 cm saran bi daiwa olsun isterdim ama yok

Ayrica Daiwanin her makinasi tatli ve tuzluda is yapiyor eskidigide yok saglam makinalar sadece sıkıntı yüksek devir ben sahsen 4000 lik 1:5 devirli 70-80 cm saran bi daiwa olsun isterdim ama yok

(link) linkindeki verilere göre
3,9 devirli 78cm sarımlı 625gr lık Daiwa Windcast 4000 Qd olabilir mi ?

625 gr benim kast ettigim daiwa bg 4000 exceler 4000 legalis gibi agirligi 300-400 gr arasi degisen makinalar icin demistim aslinda demek istedigim okuma ceymarin daiwa versiyonu olan bir makina varmidir

625 gr benim kast ettigim daiwa bg 4000 exceler 4000 legalis gibi agirligi 300-400 gr arasi degisen makinalar icin demistim aslinda demek istedigim okuma ceymarin daiwa versiyonu olan bir makina varmidir
LEGALIS 4000 240 GR. Ben de yeni aldım. Gücüne ve performansına göre çok hafif bir makine. Benim çok hoşuma gitti

Üstadlar diğer forumlardan da okuduğum ve anladığım kadarı ile okuma ceymar diğer 4 makinedende daha fazla tavsiye ediliyor.
(link)

Back