MAKINE VE KAMIS fıyatı

dıger kamıslarda olan fıncanda kırılma olayı bunda daha mı az oluyor

okuma v system 2 adet ve luremania - fladen 3 parça - dam - şhimano catana - daiwa crosfire 7 adet ama hala gözüm yeni kamışlarda bu hastalığa yakalanan nasıl sınır koyabilirki tabiki bunların hepsinin makina karşılığı var yani takımlar diğer disiplinlere ait takımlarıda yazmayım artık
Eğer bu hastalık var ise sizin sorununuz hep iyiyi almaya çalışmak. Onun için en üst sekment alın sonra malzeme çöplüğünden kurtulun 😛

dıger kamıslarda olan fıncanda kırılma olayı bunda daha mı az oluyor
AGS çok dayanıklı ve hafif malzemedir. Onun için halka kullanılmamaktadır. Direk bu malzeme kullanılıyor. Kamış ve fincan balık avında pek nadir kırılıyor. Genelde çarpma, düşürme, arabada ve bunun gibi kendi hatamızdan kırılıyor. Bu tarz kırılmalar için dayanıklı bir malzeme daha üretilmedi 😀

Benim şahsi fikrim şöyle; Kamış ve makine kombinasyonu iyi yapmaz iseniz.. ister makine süper olsun, isterse kamış verim alamazsınız. Onun için öncelikle kombinasyonu iyi yapmak lazım. Sadece pahalı diye bir ürünü alırsanız amacınıza uygun olmayan bir takım yapmış olabilirsiniz.
Hamdi bey kamış makine uyumunu biraz anlatırmısınız, ayrıca bu kamış önem verilmiyor makineye daha cok önem veriliyor işi hem doğru hem yanlış ama sebepleri var, makineler kullanıcı amatör veya profesyonel olsun kendini hafifliğiyle gücüyle belli ediyor ancak iş kamışa gelince kamışlar hakkında insanlar çok birşey bilmiyor ve elleri alışınca ve beklentilerini karşılarsa o kamış onun için iyi hale geliyor.

alıcam tabiki emeklilik geldi çocuklarda ünvrstyi bitirsin beni kim tutabilirki sinopta şimdilik çok üst seviye oltaya gerek olmuyor emekli oluncaya kadar takım dizip inşallah hayallerimde ve siteden özlemle takip ettiğim organizasyonlara yelken açıcam şimdilik yalanıp duruyoruz

Hamdi bey kamış makine uyumunu biraz anlatırmısınız, ayrıca bu kamış önem verilmiyor makineye daha cok önem veriliyor işi hem doğru hem yanlış ama sebepleri var, makineler kullanıcı amatör veya profesyonel olsun kendini hafifliğiyle gücüyle belli ediyor ancak iş kamışa gelince kamışlar hakkında insanlar çok birşey bilmiyor ve elleri alışınca ve beklentilerini karşılarsa o kamış onun için iyi hale geliyor.
Maalesef Türkiye'de insanlar fiyatına göre, tabiri caiz ise hava atmak için malzeme almaya çok başladı. Eğer gerçekten işimi görecek şekilde kullanacağım ekipmanları en iyisini almaya çalışırım. Ama kalkıp aynı konsept ürünü 3-5 tane almak sadece tatmindir. Kızan arkadalar olacaktır 🙂 Ama ben de o yollardan geçtim 😛

Kamış makine uyumunda en önemli konular; ne amaçla, nasıl bir merada ve hangi balık avlarında kullanacaksın. Makine Devrini, halkaların düzeni, kamışın kuvveti, kamışın aksiyonu, kamışın atarı bir çok etken var kamış seçiminde. Şu doğru kombinasyondur demek yanlış olur. Amacına uygunu bulmak öncelik olandır. Aslında çok şey var anlatılacak ama kelimeye dökemiyorum 😛

alıcam tabiki emeklilik geldi çocuklarda ünvrstyi bitirsin beni kim tutabilirki sinopta şimdilik çok üst seviye oltaya gerek olmuyor emekli oluncaya kadar takım dizip inşallah hayallerimde ve siteden özlemle takip ettiğim organizasyonlara yelken açıcam şimdilik yalanıp duruyoruz
Emekliliği beklerken zaten bir çok malzeme alarak bütçenizi bayağı aşmışsınız.

Maalesef Türkiye'de insanlar fiyatına göre, tabiri caiz ise hava atmak için malzeme almaya çok başladı. Eğer gerçekten işimi görecek şekilde kullanacağım ekipmanları en iyisini almaya çalışırım. Ama kalkıp aynı konsept ürünü 3-5 tane almak sadece tatmindir. Kızan arkadalar olacaktır 🙂 Ama ben de o yollardan geçtim 😛

Kamış makine uyumunda en önemli konular; ne amaçla, nasıl bir merada ve hangi balık avlarında kullanacaksın. Makine Devrini, halkaların düzeni, kamışın kuvveti, kamışın aksiyonu, kamışın atarı bir çok etken var kamış seçiminde. Şu doğru kombinasyondur demek yanlış olur. Amacına uygunu bulmak öncelik olandır. Aslında çok şey var anlatılacak ama kelimeye dökemiyorum 😛

Ben şu şekilde fikrimi söyliyim o zaman, Bence doğru kamış ve makine avlamak istediğiniz balık için gerekli en hassas hafif kamış ve gücü yetecek makinedir. Tekne avlarımda denk geliyorum, 3.60lık teleskopik kamışla gelmiş tuttugu balıgı tekneye bile cekemiyor, mercan iğneli hazır takım ama kamış 30-60 lbs bide yanında çıkrık makine, eğilimimiz hep daha güçlüyü aliyim bir tık daha pahalısını aliyim yönünde ki bende aynı yollardan geçtim elimde istemediğim kadar çok kamış ve makine oldu. Şimdiki mantığım avlamak istediğim balık için bütcemin yeteceği en iyi kamış ve makine hangisidir yönünde.Bazen de insan tecrübe etmediği kamış ve makine için şüpheye düşüyor o tip zamanlarda ucuz yollu şekilde alıp test edip kalite ikinci planda aranabilir...

Back