Maksimum 25 Bin TL Bütçe ile Tekne ve Motor önerisi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anonim

Daimi Üye
Tepki
4
Ödül
113
S.a arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde balık avlarına rahat gidip gelebilmek için eşim ile normal bir iki tekerlekli motorsiklet alma konusunda karara varmıştık. Eşim her ne kadar istemese de bir şekilde ikna etmeyi başarmıştım. Yalnız dün köyümüzün derneğinden aldığım bir mesaj ile aniden bir u dönüşü yaparak bu motor sevdasından vazgeçtim.

Onun yerine yaklaşık 25 Bin TL bütçe ile anahtar teslim yaz kış üzmeyecek bir tekne almaya karar verdim. Daha önce bu tarz bir düşünce geldiği zaman yer olayını dert ediyordum, şimdi o sorunu da çözmüş bulunmaktayım. Eşimin ailesinin beykoz tarafında eşimin ailesinin ev ve bahçesi bu iş için müsait durumda. Evimin yakınındaki çok katlı otopark inşaatı tamamlana kadar orada muhafaza ederim düşüncesindeyim.

Motoru gnellikle haliç taraflarında, zaman zaman boğazda ve senede bir iki defa olmak üzere tatile çıktığım zaman Çanakkale ' ye götürmek istiyorum.

Nasıl bir şeye yönelmeliyim ?

Bütçem isteklerim doğrultusunda yeterlimidir ?

Deniz bilgim sıradan bir vatandaşın bilgisinden bir tık öteye gitmez. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada önümüzdeki ay düzenlenecek olan bir yat fuarı var. Bu fuarda düşük bütçeli balıkçı ve gezi tekneleri sergileniyor mu ? Sergileniyor ise fuarlar fiyat avantajı sunar mı ?

Gazi benim arkadaşım çanakkalede tekneyi sattı bota geçti tabi avlanma sistemi kamarası vs iyi düşünmenin lazım

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel karar. Şimdi 25000 tl çok kritik bir sınır. Siz nasıl bir tekne istediğinizi iyi belirlemeniz lazım. Bu fiyata üstü kapalı, içinde kalabilecek bir tekne biraz zor. Belki eski model birşey bulunabilir ama görmek lazım. Şimdi teknenin eskisi bakımlı ise ( fiber için konuşuyorum ) çok sorun teşkil etmez. Ancak motor için mutlaka 2014 ve üzeri almaya çalışın.Motor için öyle 200-300 saat durumlarına çok takılmayın. Bu saatlerdeki motor sıfır sayılır, yalnız servis bakımlı olması önemlidir. Yine Motor için mümkünse direksiyonlu modeli öneririm. Tak çıkart bir noktadan sonra büyük eziyet.

Konuyu takipteyim, neredeyse ayni fikirdeyim 25000TL butce ile hangi tekne hangi motor Canakkale'de daha iyi olur sizce?
Esim denizden korktugu icin en onemli ozellik kamarali olmasi (Kendini guvende hissediyor) ve bende kil biriyim 🙂 teknem kapinin onunde dursun isterim (tecrubem olmadigi icin boyle dusunuyo olabilirim)
Esasinda rota marti modeli hosuma gitti + motor olarak sifir alayim diyorum sikinti cikmasin honda 20 HP yeter gibi geliyo.
Bazen icten takma motorlu arastiriyorum aklima yatiyo, yazimdan anlasildigi gibi tekne tecrubem yok hevesim cok, Gazi arkadasimizin actigi konuya kaynak olayim istedim..

Son düzenleme:
Konuyu takipteyim, neredeyse ayni fikirdeyim 25000TL butce ile hangi tekne hangi motor Canakkale'de daha iyi olur sizce?
Esim denizden korktugu icin en onemli ozellik kamarali olmasi (Kendini guvende hissediyor) ve bende kil biriyim 🙂 teknem kapinin onunde dursun isterim (tecrubem olmadigi icin boyle dusunuyo olabilirim)
Esasinda rota marti modeli hosuma gitti + motor olarak sifir alayim diyorum sikinti cikmasin honda 20 HP yeter gibi geliyo.
Bazen icten takma motorlu arastiriyorum aklima yatiyo, yazimdan anlasildigi gibi tekne tecrubem yok hevesim cok, Gazi arkadasimizin actigi konuya kaynak olayim istedim..
2014 Ağustos tan itibaren Rota martı kullanıyorum, eşim ve oğlum içeride zaman geçirebiliyor. Normal fiberlere göre oldukça denizci bir teknedir. Fakat Çanakkale için bir yorum yapamıyorum.

Back