Mamun üretimi (karada-çiftlik)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sizce suni bir çiftlikte üretebilir miyiz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    82
Hocam aynı aslında bunlar. Mamun, boru kurdu, kaya kurdu.....ayni esaslarda aynı ortamlarda yaşıyorlar. Burdan devam edeyim müsaadenizle.

Bu tarz hayvanlarda (mamun-upogebidler harıc) üreme, sabit oldukları ve eşeyli ureyemedikleri için şu şekild e oluyor.

Erkek spermleri açık denize salıyor, dışı de yumurtaları. Bunlar birbiriyle buluşunca döllenme gerçekleşiyor. 4-5 gün sonra erişkin hale gelip yuva kazmaya başlıyorlar.

Evet vira bismillah diyelim. Araştırmaya devam. Mamun olayı tamam. Kurda bakalım.

Evettttt. Püf noktası burada. Erkeklerden sperm, dişilerden yumurta nasıl elde edilir. Onuda buldum. Makalesi aşağıda paylaşıyorum.
Conti, G., Massa, F., 1998. Esperienze di allevamento del polichete Diopatra neapolitana Delle Chiaje,1841 nella Laguna di S. Gilla (Sardegna Meridionale). Biologia Marina Mediterranea 5, 1473e1480.

Basitçe; keserek çıkartıyorlar. sonra bir küvete arıyorlar. Salisinasyon değeri 30-35, ısı 22-25, ph;7,8-7,9 ortam 14 saat gün, 10 saat karanlık..

Ulen varya ben şu ürünleri okumalıymışım...
Hocam kaya kurdu. Kayalik alanlarda yosunlarin ve midyelerin altinda yasiyor. Kayalik alanlarda midyelerin oldugu yerlerde kayalari kazidiginda cikiyorlar. Birde kayalik yerlerde kayalarinda altinda midye kabuklarinin oldugu yerde kumun altinda yasiyorlar. Video da da goruldugu gibi.
Yalniz su bir gercek kaya kurdu diger canli yemlere gore daha fazla avci olan bir yem. Denizde olan butun baliklarin bolge ayirmaksizin ret edemedikleri yemdir. Biz ozellikle cikarip yem olarak kullandimiz yemdir. Ama artik her yere dolgu yapildigi icin bunlarinda cikarma meralari artik yok olmaya yuz tuttu.

Back