Mamun üretimi (karada-çiftlik)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sizce suni bir çiftlikte üretebilir miyiz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    82
Merhaba konuyu baya bi okudum , internette de araştırma yaptım biraz ama bu mamun denilen canlı tam olarak nerde yaşıyor ? bunun ticaretini yapanlar nereden topluyor bunları ? bu kadar çok ve hızlı çoğalan bir yaratık mı bu ? tatlı su mu tuzlu su mu ? göl mü dere mi ? şöyle dolu dolu bilgi alabileceğim bi kaynak var mı ? bi link verin de okuyayım .
birde bunu yemciden alıyoruz sabaha çıkmıyor bunu nasıl 2-3 gün yaşatabiliriz ?

Merhaba konuyu baya bi okudum , internette de araştırma yaptım biraz ama bu mamun denilen canlı tam olarak nerde yaşıyor ? bunun ticaretini yapanlar nereden topluyor bunları ? bu kadar çok ve hızlı çoğalan bir yaratık mı bu ? tatlı su mu tuzlu su mu ? göl mü dere mi ? şöyle dolu dolu bilgi alabileceğim bi kaynak var mı ? bi link verin de okuyayım .
birde bunu yemciden alıyoruz sabaha çıkmıyor bunu nasıl 2-3 gün yaşatabiliriz ?
Bu soruların cevabını bende araştırıyorum. Upogebidleri incelemeniz lazım.

Özel bir link yok, benden başka araştırma yapan yok. Malumunuz okuduğum bildiğim uygunlarıyım herşeyi paylaşırsam ticari bir değeri kalmaz. Upogebid olarak inceleyebilirsiniz.

yaklaşık 5 yıl resif akvayumu hobisiyle ilgileniyorum arkadaşlar yani palyaço balıklarına kadar yavru alıp büyüttüm yani su değerlerini güzel bir sistemle yakalayıp güzel bakteri popülasyonu sağlarsanız yaşatabilirsiniz hatta çoğaltabilirsiniz ben yazın refugium tankıma tekeleri ekleyip bu mevsimlerde eşkina avına gidiyordum 🙂

yaklaşık 5 yıl resif akvayumu hobisiyle ilgileniyorum arkadaşlar yani palyaço balıklarına kadar yavru alıp büyüttüm yani su değerlerini güzel bir sistemle yakalayıp güzel bakteri popülasyonu sağlarsanız yaşatabilirsiniz hatta çoğaltabilirsiniz ben yazın refugium tankıma tekeleri ekleyip bu mevsimlerde eşkina avına gidiyordum 🙂
O zaman şu ürünleri çiftliği kurabilirsiniz, niye duruyorsunuz ki. Başarmışsınız ne güzel.

Tam da düşündüğüm konuda yazmışsınız bu tekeleri nasıl yaşatıyorsunuz bende hazırda tutmak istiyorum malum herzaman bulamıyoruz bulduğumuzu da hazırda bekletmek harika olur

O zaman şu ürünleri çiftliği kurabilirsiniz, niye duruyorsunuz ki. Başarmışsınız ne güzel.
başarılmayacak bir şey değil ki sadece ekipman ve bakımla yapılamayacak akvaryum yok kaldı ki forum sitelerinden takip ederseniz 50 yıllık resif akvaryumu olan hobiciler var yani sizin öncelikle ps kullanmanız gerek ve doğal ortamı yaratmanız gerekiyor

Tam da düşündüğüm konuda yazmışsınız bu tekeleri nasıl yaşatıyorsunuz bende hazırda tutmak istiyorum malum herzaman bulamıyoruz bulduğumuzu da hazırda bekletmek harika olur
tekeler için su sıcaklıgının max 23 derece olması gerek yoksa atlıyorlar ayrıca akvaryumda saklanabilecekleri kaya olması gerek ve aman aman bir sistemede gerek yok sadece sudaki fosfat ve nitratın yüksek olmaması gerek emin olun ben 1 ay sonra teke doğumuna şahit oldum tabiki yaşatmak için bir çabam olmadı onları akvaryuma ekleyip besin zincirine destek oldum 50-60 lt bir akvaryum ile inanılmaz şekilde teke karidesi bakabilirsiniz ava giderkende 10-15 tane alıyordum yanıma pilli hava motoru ile narlıya gidiyordum ve güzel avlar yapıyordum sormak istediğiniz sorular varsa size yardım edebilirim doğayı taklit etmez zor ama imkansız değil

tekeler için su sıcaklıgının max 23 derece olması gerek yoksa atlıyorlar ayrıca akvaryumda saklanabilecekleri kaya olması gerek ve aman aman bir sistemede gerek yok sadece sudaki fosfat ve nitratın yüksek olmaması gerek emin olun ben 1 ay sonra teke doğumuna şahit oldum tabiki yaşatmak için bir çabam olmadı onları akvaryuma ekleyip besin zincirine destek oldum 50-60 lt bir akvaryum ile inanılmaz şekilde teke karidesi bakabilirsiniz ava giderkende 10-15 tane alıyordum yanıma pilli hava motoru ile narlıya gidiyordum ve güzel avlar yapıyordum sormak istediğiniz sorular varsa size yardım edebilirim doğayı taklit etmez zor ama imkansız değil

Ofisimizde bir adet tatlı su akvaryumu var onun yanına kullanmadımız 20-25 litrelik bir akvaryumumuz daha var , onda teke beslemek istiyoruz. öncelikle fosfat ve nitratın yükselmemesini nasıl sağlarız ? derece konusunda sıkıntı olmaz ısıtıcı kullanmayız ortam cıcaklığı 20-22 civarı zaten. yosun kaya hemen yakından denizden temin ederiz işyerimiz gemsaza çok yakın. hatta sık sık deniz suyunu bile değiştirebiliriz. besin zinciri için ne kullanıyorsunuz yem ne veriyorsunuz ? filtreye ihtiyaç var mı ? hava taşı kafi mi ?
valla çok heycanlandırdınız beni bugün çalışmalara başlıycam 🙂 bu arada deniz suyu koku yapıyor mu ? koku tahminimce fosfat ve nitratın artmasıyla oluyordur ? bunu nasıl ölçüp dengeliyoruz ? şimdiden çok teşekkürler

Back