Marmara Balıkları Akvaryumu ( Minekop )

Tabi ki, nispeten var ama suda gezen bakteriler ile filtredeki bakteriler, karanlıkta yaşayan bakteriler ve kumun en dibinde oksijenin çok az olduğu ortamdaki bakterilerin hepsi farklı. Bu cüzi miktardaki bakteri kültürü bize milyonlarca bakteriyi bir anda sağlayarak süreci hızlandırmış ve yardımcı oluyor. Tuzlu su

Şu benim mevcut tankımdan ufak bi kesit tutmayı beceremiyorum ama beslemekte fena değilim 😀
100620170248471.jpg

Maşallah bütün akvaryum çok güzel. İnsan buna bakmaya doyamaz yaaaa.

Merhaba Arkadaşlar,

Daha öncesinde Akvaryumda Teke Besleme konusunda bir başlık açmış ve baya yol almıştık.

Şimdi Yeni Başlığımız Marmara Balıkları Akvaryumu ,

@zuzuibo arkadaşımızın hediye ettiği 100*50*50 ebadında akvaryumumuza (kendisine çok teşekkür ediyoruz)

Yine ofisimizde çalışan mesai arkadaşım Hüseyinin ufak tatlısu akvaryumunu Sump yaparak bu işe giriştik.

@Hamdi arkadaşımızı kıskana kıskana bir oluyorduk 🙂 artık rekabet başladı desemde yarışmaya 10-0 geride başlıyorum 🙂

Şaka bir yana umarım güzel bir akvaryum olur , deneyimlerimizi paylaşır ve geliştiririz.

Sizlere sık sık durum raporu vereceğim,

bugun denizden 13 damacana su getirdik ve koyduk

tabana özel beyaz deniz akvaryumları için olan kumdan alıp koyduk fotodaki bulanıklık onun tozundan dolayı yarına berraklaşacaktır.

Önerilerinize açığız..

Ilk balığımızı koymak için heyecanlanıyoruz.

79e4ba21b3943643c486ac56e1287248.jpg
miss gibi olmuş tebrik ederim artık tekeler çoğaldıkça salarsınız arada buraya canlı yem 🙂 protein olur...

Selam. Cok tsk. Suyu denizden aldigimizda dogal bakteriler olmuyor mu? @Hamdi hocam sizin de desteginize ihtiyacimiz var. Sizin akvaryum benimkinin 2 kati sanırım.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O kadar detay ilgilenmiyoruz biraz biz olayı akışına bırakıyoruz. Sanırım Marinada olmamızdan dolayı ( Bir şey olursa suyu yenileriz 😀 ) Mantığı ile 🙂
Bir kaç balıkta kızarmalar oldu onları artık hemen denize geri salıyoruz çünkü ölünce gece fark etmez isek suyu çok bozuyor. Bir de alanın dar fazla balık koyma kontrollü balık koy. Mesela İskorpit, karagöz, kayabalığı gibi balıklar daha çok yaşıyor.

O kadar detay ilgilenmiyoruz biraz biz olayı akışına bırakıyoruz. Sanırım Marinada olmamızdan dolayı ( Bir şey olursa suyu yenileriz 😀 ) Mantığı ile 🙂
Bir kaç balıkta kızarmalar oldu onları artık hemen denize geri salıyoruz çünkü ölünce gece fark etmez isek suyu çok bozuyor. Bir de alanın dar fazla balık koyma kontrollü balık koy. Mesela İskorpit, karagöz, kayabalığı gibi balıklar daha çok yaşıyor.
Bizde de deniz yakın su ilavesi ve değişimi çok zor olmayacak 🙂
hatta 3 damacana hazırda dolu bekliyor
balık adedi konusunda bende abartmıyacağım mırmır+karaköz+eşkina+iskorpit koymayı düşünüyorum tabi yakalayabilirsem 🙂
kefal ve istavrit de koyulabilir belki
durumu kotuye giden olursa denize iade yapacam bende

Bizde de deniz yakın su ilavesi ve değişimi çok zor olmayacak 🙂
hatta 3 damacana hazırda dolu bekliyor
balık adedi konusunda bende abartmıyacağım mırmır+karaköz+eşkina+iskorpit koymayı düşünüyorum tabi yakalayabilirsem 🙂
kefal ve istavrit de koyulabilir belki
durumu kotuye giden olursa denize iade yapacam bende
Kefalde koydum onlarda güzel yaşıyor. İstavritte yaşıyor ama sakın sürü koyma bir kaç adet koy 🙂

@ColorTR
harika bir balık cinsi nedir bunun ?
Akvaryum içi bitki ortamı falan da harika,

@süheyl
Çok teşekkürler
eksik olmayın 🙂
Channa Laos Fireback hocam özel bir yılanbaş türü. Aslında çift getirttim bunları üretip ülkede yaygınlaştırmak gibi bir amacım vardı lakin dişisini öldürdü arkadaş 🙁 Akvaryumda bitki ise tamamen farklı bir dal biraz zorluyor.

Senin için önemli olan filtre yapısı ve az balık popülasyonu olacak filtrede kaliteli substrat kullanımının çok faydasını görürsün.

Back