Marmara Da Amatörlerce Tutulacak Tehlike Arz Eden Balıklar..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sonemu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sonemu

Yeni Üye
Tepki
65
Ödül
15
MARMARA DA balık tutacağım , zaman zaman bazı videolarda ve ya balıkçılık geçmişimde bazı tuttuğum balığa dokunmamam gerektiği söyleniyordu hafızamda yer eden..
Bu tarz yakaladığınız balıklara örnekler ve ya bildiğiniz balık türleri var ise burada fotolu veya isimleriyle paylaşırsanız . Biz yeni cahil avcılar ,balıktan bir haber avcılar gaflete düşüp bilmediğimiz balığa av olmayız.. Teşekkür ediyorum..

balıkçı pensesi ile balığın ağzından sağlamca tut çırpınınca sana değmeyecek şekilde
sonra iğneyi çıkaırırsın,
eğer iğneyi mideye gönderdiyse hiç uğraşma kösteği kes at
ha bide kurbağa balığı var geçen gün ben tuttum bitane tiryaki balığı da diyorlarmış , çok çirkin bişi

Trakonya için özellikle Balıkçı maşası grip kullana bilirsin.

İskorpit içinde balığın alt çenesinden sıkıca tutarsan sıkıntı olmadan çıkara bilirsin.

Allah razı olsun , Güzel abiler kardeşler ... ilk idman dışında ,hava şartları sebebi ile kendimi kıyıya atamadım henüz. Oltaya ilk geleni ve geliş macerasını keyif ile paylaşacağım buradan ... her balığın her oltaya geliş macerası farklı olurmuş .....

Denizlerimizde en çok görülen ve yakalanması en kolay balıklarından biridir trakonya. Biraz mezgite benzer üzerinde soluk desenleri vardır. Sırtında zehirli iğnesi vardır tutmaya kalkana sokar. İrilerinin derisini çıkarıp yiyen ve çok lezzetli olduğunu söyleyenler vardır. Çapari olsun yemli olsun her iğneye atlarlar. Pense yardımı ile iğneyi tutup sallarsanız kurtulur atın denize gitsin. Yuttuysa kösteği kesin uğraşmayın.

Back