MERCAN BALIĞI AVI VE TEKNİKLERİ

Mercanın avı çok keyfli, 600 gr kadar olanını yakalamıştım. Yemi alır almaz yukarı doğru yüzüyor. 90 metre derinlikte 150 gr kurşunu havaya kaldırmıştı. Yukarı yüzdüğü hiç aklıma gelmedi. İpim koptu sanmıştım, Bi kaç kere duraksadım çekerken. Ören açıklarında güzel taşlıklar var mercan avı için.

tekneden çipura avı için OKUMA SHOTAI floracarbon misina almayı düşünüyorum. acaba beden ve köstek için hangi noları tercih etmeliyim

Merhaba arkadaşlar Mercan avında ben tercihimi misinanın elimde olmasını tercih ediyorum makine ve kamış at çekte bazı kolaylıklar sağlıyor ancak misinanın elde olduğu kadar hissetmek mumkun değil , yem tercihimiz süluna tercihimdir

güzel bilgiler için teşekkürler. Ben de mercan avlarında kullandığım bir tekniği belirtmek isterim. Fırdöndünün hemen üstüne bir iki tane kıstırma kurşun takıyor ve tüm iğnelerin dibe yatmasını sağlıyorum. Malum, mercan genelde hırsızı alır. O da yerde yattığı için.
Baya eski bir gönderi, hala forumda mısınız bilmiyorum ama bir sorum olacak. Bu şekilde kıstırma takınca ileri atmak lazım sanırım, direk dibe atınca üst üst biner iğneler çünkü. Tur tekneleriyle gidiyorum ben, bu taktiği uygulasam sıkıntı olur mu acaba?

Back