Karadeniz ve Ege özelinde gündüzleri gezer kurşunlu takım kullandığım çok oldu. Ama geceleri hiç tartışmasız olmak üzere ve keza tık tık bağlayıp, hemen meraya inmek istediğim gündüz avlarında klasik çift köstekli takım ile av yapmaktayım.
Bu yazdan beri olan ekipmanımı yazayım.
0.38 Nippon Ghost Florokarbon Kaplama ile beden yapıyorum. 140-150 santim civarı bir beden.
0.33 Seaguar %100 FloroKarbon misinadan köstek bağlıyorum. En az 1 karış uzunluğunda oluyor ve mırmır gibi dibi eşelemeyi seven bir balık hedefinde olmadığımdan ayrıca iskorpit, vatoz gibi balıkları elemek istediğimden kurşunla arama mesafe koyuyorum. Alkolle arama koyamadığım mesafeyi, kurşun ve ona yakın ilk köstekle koyabiliyorum anca.

İğnem ile kurşun arasında kesinlikle 2 karış mesafe bırakıyorum.
Çapraz, tırnaklı ve avcılığı, rüştü ispat edilmiş olan Owner 50173 Seigo marka iğnenin 0/3 , 0/2, 0/1 yahut 1 numara iğnelerini kullanıyorum.
Ege ve Karadeniz'de kurt ve solucan kullanıyor, tek parçayı tamamen iğneye giydiriyorum. Fazla, sarkan yerlerini asla kesmiyor, iğnenin ucunu açık bırakmak şartıyla, kurt yahut solucanın tamamını yem ipi kullanarak bir güzel sarıyorum.
Her yiğidin yoğurt yeme tarzı farklı olurmuş. Ben şahsen son senelerde bu şekilde takım bağlıyorum, bağlatıyorum. Bağlatıyorum dedim çünkü özellikle istavrit çaparileri başta olmak üzere senelerdir bağlama işinde başrolü üstlenen eşimin emeklerine saygısızlık yapmamış olayım.