Küçük Çinekopçu Dayı
Daimi Üye
Ben 1964 doğumluyum Şileliyim şilede doğdum hala şilede yaşıyorum İlkokulu yeni bitirmiş ortaokul dayken bi abimizde görerek 5 numara yaprak kaşıkların içine ezip kurşun koyup perçinleyip ilk kaşığımı yaptım sene 77,78 olabilir bir arkadaşımla evimizin hemen altındaki harmankaya denen yere indik aylardan ağustos hem gizli sigara içiyoruz hemde ben elle bu yaptığım kaşığı atıp çekiyorum iki balık vurdu ikisinde aldım hayatımda ilk kez lüfere kaşığa gittim aynı gün iki balık aldım yalnız balıklar şimdiki gibi değil şimdi bizim lüfer diye tabir ettiğimiz balıkları onlar yerdi boyları 70-80 santimdiler neyse alıştım buna ve ilerki günlerde takip ettim ve yüzlerce sırtıkara yakaladım o yıllarda bakın kofana demiyorum resmen sırtıkara kofananın büyüğü ve o yıllarda kaşıkla hiç 500,600 gramlık balıklar alınmıyordu belkide kofana,sırtıkaralardan korkup kıyılara yanaşmıyorlardı bu balıklar 80li 90lı yıllardan sonra iyice azaldılar ve bizim buralarda çok nadirleştiler ege ve akdenizde videolarda görüyorum varlar o sırtıkaraların aynısıydılar nereden nereye artık benim tuttuğum lüfereler bana çerez geliyo 35,40 santim lüferlere kofana tuttum diye takla atanları görüyoum allah hayır etsin ama balık işi çok kötü allah balıkların yardımcısı olsun hayatları tehlikede soyları nesilleride tehlikede inşallah sıkmamışımdır ama denizler artık o yıllardaki gibi esrarengiz ve bereketli değilRastgelsin hoşçakalın